lördag 29 november 2008

Fösta advent och julbak...

I dag var det kallt när vi vaknade -13grader. I och för sig har jag varit med om kallare dagar men när det väl blir kallt så känns det dom första dagarna. Började morgon med att griljera min första julskinka den är ju extra god, sen blev det lite bakning innan det var dax att jobba i butiken. Pysslade ihop en adventsljusstake till butiken, använde dom nya glittersiffrorna från Walther&co.I dag bjuder jag på Saffranskaka.
Tildaochmammas Saffranskaka

200gr margarin
2 ägg
3 dl socker
1 pkt saffran
1,5 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Till garnering: florsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Smält margarinet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt saffran, mjölk och margarinet. Blanda mjölet med bakpulvret och rör ner i smeten. Grädda i smord form i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Garnera med siktat florsocker.


Ha en mysig Första advent.
Julhälsning från mig till er.
Tess

Helg...

ÅH så fort veckorna går nu, det hinner bara bli måndag och vips så är helgen här igen. Nu är verkligen en tid, när man vill hinna njuta och mysa. Tända alla ljus och sitta i soffan och mysa.I morgon hade jag tänkt handla klart dom sista Julklapparna efter jag stängt gårdsbutiken. Det kanske låter tidigt att nästan ha klart alla julklapparn redan. Men det ligger till så att i år har jag lovat mig själv och Tomten att jag inte får handla några paket efter den 1 december. För jag har tänkt hinna pyssla, bjuda nära och kära på glöggkvällar, baka och bara vara. Dom senaste åren sedan jag fick barn, alltså dom sista 9åren tycker jag man bara har stressat och inte hunnit med allt jag skulle vilja. Så nu ska jag njuta.I kväll fixade jag lite hemma blev bland annat ett nytt arrangemang. Och med det vill jag önska alla en riktigt mysig helg.
Tomte kram från mig.
Tess

torsdag 27 november 2008

Zinkhus och tandvärk

Usch vad jag har TANDVÄRK... Det finns inget jobbigare än att ha ont hela tiden, fick en akut tid i dag innan jag åkte till mitt andra jobb. Och Tandläkaren konstaterade att det var en rotfyllning på gång. Han kunde inte göra allt idag utan borrade bort det onda trodde han, men efter bedövningen släppt kom det onda tillbaka och det med råge. Tyvärr måste jag nog ringa imorgon och ta en till akuttid för detta går inte. Och som grädde på mosen hade dom höjt tandläkar taxan så min nota kommer sluta på 4600kronor. Vilken julklapp jag fick, som ett brev på posten.Men lite glädje fick jag i allt elände, när jag kom hem efter jobbet hade tomten varit på min bro med paket från Walther&co. Hann precis få fram lite nyheter innan jag öppnade min lilla butik i kväll. Ovan ser ni detta underbara hus, som fick direkt flytta ut på min gård.Nedan kan ni skymta en inspirations bild från butiken.Tack alla underbara kunder som besökte mig i kväll, jag fick så mycke beröm för min lilla butik. Nu ska jag krypa i säng och hoppas jag kan sova trots tandtrollen som spökar.
Julkram från mig till Er.
Tess

måndag 24 november 2008

Min vita skänk...

Äntligen är den klar, mitt gamla skåp som jag köpte på auktion för 10år sedan. Detta vart mitt målarprojekt jag hade nämnt tidigare. Jag och min man hjälptes åt att avluta den, och jag kan avslöja att det fanns inte bara ett varv färg på denna. Sagt och gjort, när stjärnor på is var slut i lördags började jag måla och nu är den klar. Blev supernöjd med resultatet, den smälter in med det övriga nu.Idag hann jag även med lite pyssel, en till adventsljusstake till punschverandan. Tro det eller ej,men är man en fyra barns mamma gäller det att utnyttja alla tillfällen för pyssel. Idag gjorde jag köttfärslimpa och meddans jag dukade, fixade potatis, hade Tilda på bänken, passade jag på att måla med grundfärg mina terrakottakrukor vita. Hann även göra klart med ljusen, mossan och snörena.



Älskar kransar och rödrutigt snöre, det är verkligen jul för mig.
Så här såg skåpet ut innan, visst blev det nya resultatet bättre.
Många julkramar från mig till er.
Tess

söndag 23 november 2008

Julpyssel

Äntligen är det skyltsöndag och då får jag börja pynta, även om jag tjuv börjat lite. I går kväll eller rättare sagt i natt, så fick jag ett pyssle il.Blev lite ljusarrangemang till bordet i punschverandan. Kolla in mina långa kanelstänger åh dom är så underbara.Även min God jul löpare som kommer fram varje år, ovan på den rutiga duken från Himla.Wow är det någon som har sätt dessa underbara lådor hos någon annan?Hos Lantlif Anette, jag bara älskade hennes inlägg om dessa och av en slump hittade jag likadana hos en av mina favortibloggar. En adventsljusstake till på Järnspisen i köket blev det, med mossa och många fattimanskulor.


Nä nu är det dax att fortsätta med mitt nya målarprojekt som ni får se senare i veckan. Och sedan är det julskyltning på stan med glögg och pepparkakor.
Många julkramisar från mig.
Tess

lördag 22 november 2008

VINNAREN ÄR........

Äntligen är det dax att avslöja vinnaren, kan förstå att en del redan varit ut på morgonen för att kika. Men jag var inte så morgon pigg, utan tog det lungt. Det tar ett tag att få i hela familjen frukost och bädda alla sex sängarna, kanske komma ur pyjamasen själv och klä alla troll. I går kom äntligen min påfyllning av GRISAR och NISSAR från MAILEG. Här kan ni skymta vad som har fått flytta in till mig, en alldelens livs levande XL nisse eller två jag har inte bestämmt mig om jag ska sälja den ena eller behålla båda själv.Visst är den underbar.Tilda har redan dansat runt med den, trots att den är större än henne så funkade det.
Efter så många härliga kommentarer så har jag beslutat att det blir två vinster. Dragningen gick till på följande: Min ena son fick säga ett nummer mellan 1 och 127 eftersom det var så många kommentarer.
Och han valde nummer 4 och 57.

Första priset går till MY LOVELY CHRISTMAS HOME och Lotta.
Ett stort grattis till dig. Åh så roligt att det blev just Lotta, hennes bloggar är jag ute på varje dag.Du vinner ett underbart Zinkhjärta från WALTHER&CO.



Andra priset går till nr57 ANNAS SKATTKAMMARE. Stort grattis till denna fina julkula från WALTHER&CO.
Maila era adresser så kan jag skicka era vinster.

Tack för alla underbara kommentarer, dom värmer.
Ha en fortsatt mysig helg.Det ska jag ha trots att termometern visar -15grader.

Kramis Tess

tisdag 18 november 2008

10 000 BESÖKARE DAX FÖR TÄVLING

WOW nu har jag kommit till den magiska gränsen 10 000 besökare, det är helt otroligt att så många är in och kikar hos mig. Och vilket uppsving det har blivit sedan jag startade min butik. Tack snälla för era goa kommentarer som ni har lämnat till mig,det värmer i hjärtat. Att denna blogg värld kan ge så mycket tillbaka, är det nog ingen som förstår innan man har provat själv.I dag fick jag tillpåköpet en liten restorder från Walther&co i present.(Det kommer även en till restorder nästa vecka). Dessa underbara zinkhus kom, en lanterna som jag själv tycker ser ut som ett muminhus i formen. Den var ju bara tvungen att flytta in till mig. Kom även ett mindre hus, zinkhjärta med text och den mindre kristallburken att hänga.

Jag älskar verkligen Walther&co, och då passar det med en TÄVLING. För att fira alla BESÖKARE som kikar in hos mig.

För att vara med i TÄVLINGEN krävs det att ni lämnar en kommentar till detta inlägg och länkar till en bild ovan. För er som inte har en blogg går det bra att kommentera och maila mig.

Vinsten är hemlig men jag kan avslöja att den kommer från WALTHER&CO...

Lämna en kommentar innan fredag den 21/11 klockan 24.00.

Kramis Tess





söndag 16 november 2008

LJUS LJUS STRÅLANDE LJUS

Tänk att det är så mysigt med ljus, jag kan aldrig få för mycket av det. I helgen skulle vi ha främmande både fredag och lördag, så jag blev lite extra pyssel sugen inför helgen. Började med en lingonkrans med ett ljus i. Den passade ju perfekt ovanför min blogghörna ute i punschverandan.Sedan kom ju en av mina lådor jag målade tidigt i höstas till användning. Den fick bli bordsdekoration. Lite mossa, kanelstänger, en stor kotte och egentorkade apelsinskivor också ljus förstås mera behövdes inte för en mysig låda.
Äntligen har jag målat klart öppningen in till Punschverandan, så där hängde jag upp min andra knoppbräda som jag fyndade på loppis i somras. Min underbara kristall burk från Walther&co fick sin givna plats där.
Ha en fortsatt mysig helg.
Kramis Tess



torsdag 13 november 2008

Öppning av Gårdsbutiken

I gårkväll var det dax att öppna min lilla gårdsbutik. Jag hade bjudit in lite nära och kära vänner på en inspirationskväll med glögg och pepparkakor. Tänkte även bjuda in Er på en titt i Tildas lekstuga som jag har förvandlat till butik inför Julen. Här ser ni mitt senaste fynd, en gammal kälke som jag köpte i helgen på antikmässan som var här i stan. Ni kan även skympta den underbara vita granen från Walther&co. Här kommer lite inspirationsbilder för just er...

Stora Zinkhuset med en ljusslinga i.

Har kan ni se vilka underbara julkort jag fått köpa av Ingela. Känner ni igen den högra bilden? Jo det är min favorti bild, som jag gjorde till kudde.

Den underbara granen för julkort.

Som ni ser är det inte mycket Maileg tomtar kvar men en ny sändning är på gång.

Mina öppet tider fram till Jul kommer att vara:
Torsdagar:17.00-19.00
Lördagar:11.00-13.00
Tack till alla er som kom.
Ha en fortsatt mysig dag.
Kramis Tess

tisdag 11 november 2008

JULINSPIRATION...

JULTIPS... Måste bara få tipsa er om en ny inspirationsbok jag hittade . JULE ALFABETET fra Adventskrans til Årstidsfest. Den bjuder både på bilder och lite recept. Den ger lite extra stämning för den som inte fått några Julkänslor ännu, dit räknas inte jag för här sprutar det med Julmys.HiHi
Tack för alla goa kommentarer.
Kramis Tess

fredag 7 november 2008

Julpyssling

Äntligen fredag,har försökt ta det lungt i dag. Men är man fyrbarnsmamma så är man.När Tilda somnade mitt på dagen så hade jag tänkt vila själv, men där gick jag bet. För mitt i allt fick jag ett ompyssel il. Och här ser ni resultatet, en aningen Jul inspirerande. Granen fick bara komma in för fotograferingen, och sen fick den flytta ut tills det blir skyltsöndag. Så här kommer nästa annons i Lantliv se ut.I år har jag extra tur, för till skyltsöndag får jag julpynta på allvar. Det är en gyllenregel i mitt hem, även om jag tjuvar lite, men utåt kan jag inte sätta julstjärnorna förrän dess. Annars tror nog grannarna jag inte är riktigt frisk. Här hemma i våran lilla stad har dom bestämmt att skyltsöndag är helgen innan första advent, detta innebär att det är snart. hi hi.
Ha en riktigt mysig helg, och tack för alla underbara kommentarer.
Kramis Tess

torsdag 6 november 2008

WALTHER

I dag har det varit en sådan dag som man inte vet när den slutar. Jag började morgonen med att baka lussebullar med tilda. Och som vanligt när man börjar baka så saknas det alltid något, upptäckte innan min man åkte till jobbet att pärlsockret var slut. Han erbjöd sig att handla till mig och kasta in det i huset innan han var tvungen att åka till arbetet. Sagt och gjort så bakade jag på, och när jag skulle använda pärlsockret så gick jag till hallen och där till min fasa så låg ett strösocker paket.Detta är inget ovanligt när han handlar. Ringde min kära granne och hon skickade över hennes lilla med pärlsockret, det finns ingen underbarare grannar. Nu blev det dax för lunch ochTilda skulle sova. Klockan tolv kom moster som alltid ställer upp, för att sköta Tilda. Jag kastade mig i bilden, för att skynda mig till mitt andra jobb.I dag skulle jag vara lunchavbytare i tre timmar. Stressade både dit och hem. Glömde att just när jag skulle söva lillan kom schenker, med en hel pall med varor från Danmark. Ni kan ju gissa att jag blev överraskad, hade igår fått ett mail att varorna skulle komma först på tre veckor.
Här kommer lite inspiration, nu tror jag att det är dax att gå och lägga mig för jag är helt slut efter denna dag. Fast klockan bara är 19.06. Godnatt.




Kramis Tess

tisdag 4 november 2008

Julfrossa

Här hemma råder det julrusch, jag arbetar dag och natt med att paketera julsaker och tomtar i mängder. Åh jag lever i ett lycko rus, för jag får så många härliga mail om min butik. Och alla människor som älskar bla: dessa mailig tomtar.Jag har själv en samling av dessa sedan tidigare år, för er som inte känner till dom så kommer det nya för varje år och dessa märks med år. Min stora som jag bara älskar är från år 2007.Idag har jag tjuv öppnat min lilla gårdsbutik för nära och kära, och då kunde det ju inte passa bättre än att några av mina tomtar fick flytta ut en stund.
Så här ser det ut från våran punschveranda, mitt gamla symaskinsbord fungerar som bord. Finns det någon fler därute i bloggvärlden som har en sådan underbar JUL ljusstake som jag? Den kommer från Walther&co, och brukar pryda våran öppnaspis. Här står den ute brevid våra egentillverkade stallyktor, visst är dom fina.Den ni ser på bilden är den stora varianten.


För er som bor i närheten så har jag inrett Tildas lekstuga, och håller nu öppet efter önskemål.
Tack för alla goa kommentarer, och ursäkta att jag inte hinner svara och besöka er andra lika mycket som förr men jag är på gång igen.
Ha en fortsatt mysig vecka.
Kramis Tess