torsdag 9 april 2009

GLAD PÅSK, NU FLYGER JAG TILL BLÅKULLA...

Tänka sig att nu är det skärtorsdag, och jag kan lova er att här har det landat både häxor, harar, påskkärringar, tuppar och ägg. Som tur var hade jag laddat med mycket godis i sista minuten. Vi åker nämligen till stugan i morgon så all mat är inhandlad och packad, även godiset så vips när barnen kom från skolan och skulle börja klä ut sig var det bara att åka iväg och inhandla lite godis och som vanligt när jag handlar går det inte bara köpa lite utan mycket godis. Och det var ju tur det för här hann jag knappt lugna lillan innan det knackade på dörren igen. Mitt senaste ägg är detta stora ovan i min underbara keramik skål, det är storleken är large på ägget.
Påskriset är pyntat, inte mycket utan bara 2 små påskkärringar. Denna lilla gumma är verkligen påsk för mig, den kommer från min mormor. Hon hade den alltid varje påsk i riset i stugan, kan nästan känna hennes blick och höra hennes skratt när jag hänger upp dom. Efter alla påskkärringar som kom och gick här hemma även 3 storebröder så ville lillan ut och önska kompisarna Glad Påsk. Så här har ni våran egen lillan påskgumma.Kan man bli sötare.

En egen liten påskpresent, som kom med posten i dag. Två bultande hjärtan temuggar, åh dom är supergoda att dricka ur. Låter konstigt men så är det, jag dricker inte kaffe och kommer aldrig göra det. Så en god kopp te förgyller dagen.
Några pärlhyacinter i glasburkar med tårtpapper runt om.

Mitt eget lilla ägg som jag har fyllt utan att någon vet det.
Vill önska alla en riktigt GLAD PÅSK och ät nu mycket god mat och mycket godis. Själv packar vi bilen för fullt, min kära man tror den kommer sprängas när barnen kliver in i morgon. Vi ska nämligen till stugan. Jippi. Den ligger på en Ö Lungön utanför Härnösand. Lite spännande är det hur vi tar oss ut. Först åker man färja till Hemsön och sedan våran båt över till nästa ö. Men det är is och inte riktigt öppet hav så vi får väl se hur det går. Ett litet vårtecken kanske jag har att visa när jag kommer hem till veckan.
Kram Tess

14 kommentarer:

Vit som snö sa...

Hej Vännen. Flyg försiktigt till Blåkulla!
Det var en ovanligt söt liten påskkärring det där! O en massa stämningsfullt pynt, du har blicken för det lilla extra!
Här målas det för fullt, favoritmusiken skvalar o ett glas rött har jag unnat mej... Saknar mina godingar men njuter av att slippa höra svampbob ett par dagar!
Må gott! Kram Cilla

Inspiration i vitt sa...

Hej goa Tess, hoppas att ni får det mysigt och skönt flera dagar på din ö, var rädd om dig och dina håll hårt om de små i båten. stor påsk kram till dig/Ingela.

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Hoppas ni tar er fram mellan isflaken. Vi har också stuga på en ö, men kommer inte fram pga is förrän efter Valborg oftast.
Vi syns på Blåkulla...
God Glad Påsk
Kram till dig
AnnaMaria

mitt skärgårdsliv sa...

Glad Påsk!! Vi ses på blåkulla :)

annashusidingtuna sa...

Ha en lugn ledighet och hoppas färden med båten går bra.
Kram Anna

Fias Drömmar sa...

Underbart påsk pyssel!
Och desto sötare påskkärring =)
Kram Fia

♥ Fyra årstider sa...

Ha det riktigt skönt i stugan..själv ska jag också på semster..men jag vågar inte riktigt skriva om det..man vet inte om någon stolle vet var man bor och huset står tomt..
Kram Lotta

Hjärtats saga sa...

Hej Tess!
Vilken gullig liten påskkärring, din lilla dotter!
Härligt med gamla minnen att plocka fram, det betyder så mycket! Jättefint påskägg du gjort.
Hoppas att det gick bra med båtresan och att ni har härliga och avkopplande dagar på Lungön.
Glad Påsk från mig till dig./Kerstin

Annika sa...

GLAD PÅSK Kram Annika

lolla sa...

hejsan
ta det nu lugnt till blåkulla. jag är åxå på väg men kvasten kärvar :)
fina påsk bilder...
kram lolla

Galleri Hönshuset sa...

Hej på dig. Allt väl?

Vi har inte haft en enda påskkärring i byn i år. Inte ens våra tjejer ville klä ut sig ??? Känns som att den traditionen håller på att dö ut...Tråkigt tycker jag.

ha en fortsatt härlig påsk. Kram Pirre

Lantligt i stan sa...

Hoppas ni haft det härligt där ute i stugan över påsken! Här har man njurit av det vackra vädret och ledigheten! I morgon ska vi hämta hem äldsta dottern som tillbringat påsken med ett gäng islandshästar istället för oss. Ha en mysig kväll!
Kram Anki

Viveka Gulda sa...

Men måndagens vårtecken då?
kram
Viveka

Vevve sa...

Ebba undrar om inte hennes kompis kommer hem snart! Väntan är lång för de små...Hoppas ni har det bra i stugan, vi ses! Kram Veronica