tisdag 31 mars 2009

Prickfeber...

Solen skiner och våren är kanske pågång igen, nu hoppas jag att snön stannar i himlen och vilar sig till nästa vinter för här har vi så det räcker. Denna underbara kanna, lattemugg och porslinssked kom i går, och vad passar inte bättre än rött prickigt och randigt hos mig. Kan det bli mer somrigt. Det är så jobbigt när man väntar på varor som är restade, som julafton. Men fortfarande har inte mina fina quiltade tabletter från Green gate kommit som många väntar på, men den som väntar på något gott. Nu är Tävlingen avslutad...Och vinnare är Malin som mailat mig, Grattis jag skickar vinsten med posten.

Ha en underbar dag, med solsken.

Kram Tess

måndag 30 mars 2009

Vår i norr...Eller vinter...

Nu är det en ny vecka igen, tänk att helgerna går så fort när man vill hinna så mycke. Jag är med i en utmaning att visa vårtecken på måndagar som Humlebacken har. Häng med så ska ni få se hur det ser ut i norr just nu. Snö mängden är det inget fel på, här har ni vårat hus på baksidan. Så vår lökarna sover en stund till i sina små iden.
Härligt skoter före finns det så det räcker, så för er som inte har någon snö så är ni varmt välkommen på ett besök till oss. Ett annat tydligt vårtecken hos mig är alla fröer som växer i mina fönster, ett enkelt tips och gott framför allt är Ärtskott. Helt enkelt gula ärtor som jag sätter i en kruka och väntar att ska växa. Sedan är det bara att äta direkt från krukan, bryta av dom nere vid jorden . Att ha i sallader eller på mackan eller direkt i munnen. Super gott.
Tack för alla som medverkade i min lilla tävling, i morgon avslöjar jag vem som vann.
Kram Tess

fredag 27 mars 2009

Tävling...

ÅHH, jag kan inte fatta det själv men nu har jag haft min blogg i 1ÅR, tiden går så fort jag hinner inte med. Och vad passar inte bättre än en TÄVLING, för att deltaga så lämna en kommentar och länka med bilden ovan. Första pris är en trådkorg med 6 fack från Madam Stoltz. Den kommer från www.tildasmamma.se

I dag skulle jag inte klara mig utan min blogg, den betyder så mycket för mig. Dels får man helt underbara vänner ute i sverige och även grannländer, också ger den en så mycket annat som inte går med ord beskriva. Tävlingen pågår från nu och avslutas söndag kväll klockan 24.00 pip.
Äntligen är det fredag igen, har köpt lite nya lökar som jag aldrig får nog av. Just nu har jag barnvakt och ska iväg på spa för ansiktsbehandling och fotvård som jag fick i present för ett år sedan, av min underbara mamma och storasystrar när jag fyllde år. Så det är nog på tiden att jag använder det (förövrigt gäller bara presentkortet ett år sedan är det för gammalt att använda). För er ´som inte har en egen blogg och vill deltaga i tävlingen maila så får ni en lott.
Glömm inte att fika något riktigt gott i dag när det är fredag.
Kram Tess

onsdag 25 mars 2009

Vakre hjem...

En av mina pelargon sticklingar har hamnat under min stora glaskupa på mitt vita köksskåp, där mår den gott som ett eget växthus. För er som inte upptäckt denna underbara Norska tidning Vakre Hjem, så kan jag varmt rekomendera den. Många fina hem som dom gör reportage i från. Brukar vara lite svårt att få tag i tidningen eftersom den kommer senare till sverige och finns inte på alla ställen. Själv är jag en lycklig prenumerant numera så jag slipper jaga den.
Detta underbara vita hem som visas är fullt med saker i alla hörn och faller mig i smaken. Men gissa hur det skulle se ut här hemma med 4 trollungar som springer genom huset. Nä det bästa för mig är att ställa mina fina saker högt upp på gammla skåp.
Ni måste bara klicka på bilden så den förstoras och kolla in detta underbara kök med pärlspont, rostiga bokstäver, korgar, och inte att förglömma dom underbara glas kryddfacken som är inbyggda.
Tack för alla underbara kommentarer.
Kram Tess

måndag 23 mars 2009

Green gate och Maileg...

I helgen har det verkligen känns som vår, solen har lyst hela helgen och termometern varit på plusgrader. Det tinar och droppar över allt. En heldag med slalom och trevliga grannar har vi även hunnit med. En ny kompis har fått flytta in till mig, en Maileg kanin och den är röd med strand klänning. För er som följer mig vet att rött och randigt är en av mina älsklingsfärger.
Ett nytt quiltat täcke från Green gate fick också flytta in på min nya älsklings hylla uppe i hallen, dom matchar verkligen varandra. Åh jag kan inte bestämma var hon ska få sitta, på en hylla eller kanske en stol. Visst är hon underbar...

Eller nere i punschverandan på min karmstol, som jag förövrigt klädde om här om dagen. Även här blev det rött så klart, rutigt och prickigt är för mig sommar.
Kram Tess

fredag 20 mars 2009

Jeanned´Arc Living 2

Just nu drömmer jag om att 4 små trollungar ska krypa i säng och sova så sött. För i dag har den kommit Magasin nummer 2, åh den är helt underbar. Det första numret gav helt underbar inspiration men nummer 2 måste jag bara få säga är strået vassare. För er som inte har upptäckt detta underbara Magazin så finns det att köpa här www.tildasmamma.se
Bjuder på ett litet smakprov ur tidningen...
Älskar detta underbara barnrum i vitt och rött och med Maileg kaniner. Åh jag måste nog handla några fler kaniner i morgon till Tildasrum. Kan nog bli en Large kanin med strand kläder i rött och vitt. Kolla in den vita järnsängen, skulle kunna ta emot en sådan.

Nu börjar lets dance och sedan ska jag bara njuta av tidníngen, finns några få ex kvar av nummer 1.
Kram Tess

Vardagsrum...

Här har det blivit storstädning i veckan efter alla magsjukor som peppar peppar inte har kommit tillbaka.Nya gardiner i fönstret i vardagsrummet och en vit quiltad pläd till soffan. Visst är det konstigt att kameran inte ljuger, ibland är det först när man fotar som man kan se hur det ser ut i ett rum, om det ser kalt och tråkigt ut. Jag har alltid tyckt att det blev stilrent nät jag målade om väggarna i vardagsrummet vita och bara sparade en vägg med tapet. Bestämmde mig att inte hänga upp allt som tidigare fanns på väggarna
Men nu när jag ser mitt vardagsrum genom kameran ser det tråkigt ut, eller vad tycker ni...Gillar mest mitt tv-skåp som gömmer den hemska apparaten.
Min underbara lampa som jag har brevid soffan har jag fått av en kär vän som hade den över. Skärmarna var trasiga så jag satte på monogram kjolar istället.
Ha en underbar fredag, och glöm inte att ta ett fredags fika.
Kram Tess

onsdag 18 mars 2009

MItt antika köksbord...

Är ett livslevande Ikea köksbord norden i björk, som vi haft i 3 år. Vi har varit nöjda med storleken på bordet, rymms många sittplatser runt om. Men tycker väl inte att det passar in till min övriga stil, så har kontaktade en möbelmålare här i stan för ommålning.
Resultatet blev att han vit målade hela bordet både uppe och under det. Sedan har han jobbat och jobbat med bordet för att det ska få den gammla slitna stilen. En kedja är ett av hans vapen som han både slår och drar över bordet flera flera gånger. Nedan kan ni se orginalet, och även se den stora skillnade.
Ha en mysig dag.
Kram Tess

måndag 16 mars 2009

Inspiration...

Här har solen lyst i helgen, tänk vad underbart det är när den äntligen tittar fram. Det droppar från taken. I lördags öppnades gårdsbutiken, här bjuder jag på lite inspiration för er som inte bor i närheten och kan kika in.
Klicka på bilderna så förstoras dom. Lite påsk pyntning, en blomma eller en liten kyckling mer behövs inte.
Även i vår blir det mycke zink i olika former, brickor, fat, hinkar, ljusstakar m.m. Kika in i butiken så bjuder jag på mera nyheter www.tildamamma.se
I fredags kom även min efterlängtade order från Maileg. Dom stora kaninerna är bara för underbara tänk om man fick vara barn på nytt.Kanin pojken har baseball kläder och den ena flickan har strandkläder. Kan nog tänkas att Tilda får en strand flicka, kanske för att mamman älskar Rött.
Magsjukan har inte gått över här i huset, i lördags var det dax för 3 till även mamman. Och nu på morgonen föll pappan i huset dit, som för övrigt varit så kaxig att han inte får magsjuka. Men nu har vi gått laget runt på 6 personer och hoppas den försvinner.
Ha en mysig start på veckan.
Kram Tess

fredag 13 mars 2009

ÄGG ÄNGEL...

Solen skiner känns som om våren är på väg, nu var det nästa barns tur att få magsjuka lillan kräktes i går. Tur det snabbt går över. Vi har pysslat Tilda och jag på morgonen, lite ägg har det blivit, är det någon som sätt en ägg ängel förr??? Tur man har livlig fantasi. Undrar hur det blir ute i bloggvärlden i år, blir det lika hysterist som förra påsken med alla hemma gjorda ägg.
Ett större vintage ägg till den lilla glasklockan, använde spetsar, gammalt snöre, vintage bild och ett spänne. Finns hur många möjligheter som helst att skapa sitt personliga ägg. Fin present att ge bort.

GÅRDSBUTIKEN ÖPPNAR NU PÅ LÖRDAG MELLAN KLOCKAN 11-13. Håller öppet fram till Påsk till att börja med.Välkommen för er som bor i närheten.
Ha en underbar helg.
Kram Tess

onsdag 11 mars 2009

Knoppbräda och blogghörna...

Älskar verkligen min knoppbräda, den är placerad ovanför min blogghörna ute i punschveranda. Är på pysselhumör här hemma, klädde om några stolar i går som hade gråttlurv tyg på sig. Kändes lite för vintrigt för min del, här spirar vårkänslorna för fullt trots all snö.
Det är här jag sitter och bloggar på kvällar och nätter. En ny kammarljussstake har fått flyttat in på mitt skrivbord och små påskliljor.

Är det någon som har en knoppbräda över att sälja så är jag intresserad.
Planerna är att Gårdsbutiken ska öppna på LÖRDAG mellan kl:11-13.
Kram Tess

tisdag 10 mars 2009

Pricksjukan...

Nä nu får det räcka när mamma tillochmed har prickiga äggkoppar. Min äldsta son har uppmärksammat att mamman älskar prickar i alla former, men han tyckte det blev lite mycket med mitt nya fynd ägg koppar från åhlens. Här bjuder jag på frukost med lite nytt Green gate te, dom finns i smakerna strawberry, angel whisper och holiday spirit. Eftersom jag är en teälskare och även burk samlare så kunde jag inte motstå dessa burkar med te i. Finns att köpa på http://www.tildasmamma.se/

Här hemma råder verligen pricksjukan i alla former, i natt vaknade vi av att ena tvillingen fått magsjuka. Min man gick upp och tänkte låta mig ligga kvar tror jag, men det dröjde ett tag så jag gick efter. Våran lilla vän 8-år gammal hade inte hunnit fram till toan. utan lyckats att pricka ner hela våra nya panelväggar uppe. Vi skurade i timmar. Så nu är det bara att invänta resten av familjen. Har man 4 barn brukar man inte klara sig med endast en sjukling.
Här blir det storstädning idag.
Kram Tess

måndag 9 mars 2009

Kuckeli ku...

Nu är Påsken på intågan tuppen och hönorna har fått komma fram. Lillan och jag plockade påskris och lite hängbjörk till ett bo som tuppen kunde sitta i. Sportlovet är slut och inga brytna ben och armar i skidbacken, vi klarade oss även i år. Vädret har varit underbart förutom lite sol, men den hoppas jag börjar lysa så mina vårkänslor får sitt.

Gissa om jag hade lite problem när jag skulle pynta med mina lurviga små kompisar. Tilda nu 2år tjöt av glädje när hon fick hålla i pippifåglarna, och ville inte ställa tillbaka dom.

En ny liten glashöna i min lilla samling, den kallas salt höna en perfekt present i påskägget finns här www.tildasmamma.se
Tack för alla grattis hälsningar till Tilda på hennes 2-årsdag. I slutet av veckan blir det tävling har haft bloggen i ett år.
Ha en underbar start på veckan.
Kram Tess

onsdag 4 mars 2009

Vad är det för en dag, är det en vanlig dag. Nej det är ingen vanlig dag för det är Tildas födelsedag. Hurra Hurra Hurra

I dag är det ingen vanlig dag, utan för 2 år sedan föddes våran lilla prinsessa Tilda. Självklart blir det mycke paket till en lill tjej. Detta underbara tåg kunde mamman inte låta bli, tåget har sex vagnar och siffror som räcker till 6års dagen.

Är det någon som har missat detta underbara bakkitt som Melinda på MigoAlice säljer. Inte jag ialla fall, var bara tvungen att köpa ett det är ju underbart. Blir några timmar med lillan och dom nya sakerna.


Kolla in bakmaskinen visst är det en barndrömm.
En egen prinsessbok från moster.
Och mamman kunde inte låta bli den nya barbie dockan Tingeling.

Även en egen Te-servis blev det, den har lefat i gömmerna en tid och väntat på hennes födelsedag. Kolla in tepåsarna. Tårtan är ju bara underbar med löstagbara ljus.

Nu är bilen packad till bristningsgränsen med grejor, det bär av till Malå i tre dagar för slalom. Tänk vad grejor som rymms i en bil.
KRAM PÅ ER ALLIHOPA.
Tess