fredag 31 juli 2009

JEANNED ARC LIVING NO4...

Nu är den här magasin no4, helt underbar som vanligt. Kan inte få nog av denna underbara tidning som mer kan liknas med en bok.
Fastnade för denna underbara tapet, påminner om en liknande tapet som fanns i mamma och pappas sovrum när jag var liten. (Fast den var röd).Hyllan över köksbänken med dom små krokarna att hänga upp underbara fynd.
Detta nummer har specialliserat sig mer på trädgården, låter kanske tråkigt för en del men dom har verkligen lyft fram det fina från olika ute miljöer.
Underbara franskinspiererade stolar, passar lika bra inom hus som ute.
Sist ut får ni ett smakprov från ett sovrum med en helt otrolig himla säng.Tänk om vi hade större i sovrummet då skulle nog även jag vilja sova kungligt.Detta underbara magsin finns hos mig att beställa på www.tildasmamma.se
Ha en underbar helg.
Kram Tess

torsdag 30 juli 2009

Solen står högt över fälten, vinden går lojt genom säden...

I dag är det en av mina bästa dagar i mitt liv, våran bröllopsdag.20 30/7 05 gifte vi oss i denna underbara lilla kyrka/kapell ute på LUNGÖN, där våran sjöbod ligger. Det var sommarens varmaste dag sol sken och det var alldelens vindstilla.Tyvärr går en sådan dag alldelens för fort, skulle verkligen göra om denna dag så jag hinner njuta ännu mera.
Många gäster hade kommit trots att vi hade bestämmt att gifta oss 40 mil hemmifrån.Här är små pojkarna som i dag är en aningen större, dom var så fina med sjömanskläder och allt. Mina älskade systrar gjorde denna dag helt underbar. Min största syster höll i den röda tråden under hela dagen och kvällen. Och min andra stora syster hade en stor uppgift att passa tre trollpojkar och se till att kläderna framför allt dom vita byxerna kom på precis innan dom gick in i kyrkan. Ja dom klarade av att vara rena i kyrkan, sedan åkte badbyxerna på.
I dag är det våran dag, vi ska ut och äta bara vi två känns helt underbart att få en liten egen tid tillsammans.
Kram på er från mig.
Tesan

onsdag 29 juli 2009

Jordgubbar med sylt och socker på...

Vad vore en sommar utan jordgubbar i alla dess former.För en te älskare som jag, jublade jag när denna jordgubbe i silikon ropade köp mig.
Och RÖD är den tillpåköpet. Passar perfekt i mitt kök.Finns på Åhlens.Här hemma spikar vi på en liten ny byggnad på gården som kommer att behövas innan vintern kommer. Det bästa av allt är att det inte är mitt påhitt utan mannen i huset. Det är helt underbart när jag själv inte startat bygget, för då kan han inte skylla på mig när det aldrig blir klart.


Två små andra jordgubbar som förgyller våran vardag, det är Tilda och hennes bästis och granne Ebba. Som ropar efter varandra redan när dom slår upp sina underbara ögon på morgonen.Kan man bli sötare.Här lyser äntligen solen och är laddat för lite sol med bad hoppas vi i dag.
Kram Tesan

måndag 27 juli 2009

Åh äntligen har det flyttat in en stege till mig...

Solen lyser äntligen och min stege har kommit, och flyttat in men jag vet inte var den ska bo riktigt ännu. Blir det i köket eller punschverandan eller...
Alldelens grön är den också, inte riktigt min färg men ganska snyggt mot allt det vita. Kan inte riktigt bestämma mig om den får behålla sin färg eller om den blir vit, grå eller kanske röd. Men just nu får den nog bara vara som den är. Fyndade den på tradera, var annars kanske inte något fynd pris men vill man ha den så får man betala.

Loppis har vi varje söndag ute på parken, och nu när vi kommit hem hade jag laddat för den. Men vad händer det tok regnar hela helgen och inte blir det någon stor loppis då inte.Endast 5 loppisbord.
Här har det regnat hela helgen formligen öst ner. Trots vädret har min man spikat ute hela helgen på vårat nya projekt, som ni får se en annan dag.
Kram Tesan

fredag 24 juli 2009

Tänk att det kan vara så avkopplande med egen tid i köket...

Just nu försöker jag njuta av livet så gott det går. Och min nya avkoppling är i köket hemma och i stugan det är helt underbart att få stå i fred en liten stund med eller utan små trollungar som vill ha all uppmärksamhet.

Visst det är en otrolig lycka att få ha fött 4 trollungar som nu kämpar och växer för att snabbare än man tror lämna boet. En tioåringa som tror han är stor och struntar i vad mamma och pappa säger för han är bara stor helt enkelt.Tvillingar på 9 som inte svarar när vi ropar deras namn och just nu slits mellan barn och tonåring tror dom.I bland är dom småa och nästa stund är dom stora som broder och vill inte lyssna på våra regler utan tar sin egen cykel och åker till kompis utan lov.
Och sist ut har vi familjens charmtroll en tvååring som kan allting själv, och när dom små underbara ögonen vaknar på morgonen så älkar hon mamma. Hon både vill och tror hon kan allt, slits mellan att gråta när mamma lämnar henne för en promenad och nästa stund är hon bara glad och vinkar.
Förstår ni att det är underbart i mitt kök, där det ibland är alldelens tyst och jag kan höra ljudet av elvispens surr.Denna sommar har vi fått en absolut favorit tårta som inte går att mäta med något annat just nu. Alla älskar den och den leder icas recept för marängtårta.Receptet hittar ni på buffe tidningen.En egen gjord mjölkchokladtryffel mellan bottnarna, som man gärna skulle kunna äta upp om man skulle vara lite nere det hjälper.
Kvällen har bjudit på godavänner, så jag var även tvungen att baka mitt eget Focaccia bröd. Det gick hem hos stora och små.
Har ni märkt min blandning av rosa och röda toner även i köket när jag bakar. Åh jag bara njuter.
Ha en underbar helg och unna er lite egen tid i köket när det är för mycket det hjälper.
Kram Tess

onsdag 22 juli 2009

VÅRAN SJÖBOD DEL II...

Rött och vitt kan man få för mycket av dessa underbara färger. På sommaren är det en helt underbar färg kombination, den röda färgen förknippar jag med jordgubbar, smultron, hallon och åkerbär. Och på vintern är den röda färgen jul, som är en årstid som jag älskar.Tänk om året bara var på olika årstider, sommar och jul så underbart det skulle vara.


Lite mer utlovade bilder från vårat smultronställe. En till hylla, just denna är våran toaletthylla. Ja ni hörde rätt vi har inget badrum utan alla saker man kan tänkas behöva förvarar vi i dessa två korgar.


Trappan som leder upp till pojkarnas loft som innehåller tre madrasser, tv och ett game cube. Allt som behövs för en sommar på ön. Spelet är gammalt men fyller sin funktion vid regniga dagar.Lite fiffig har vi varit när det gäller taklister. Det blev många vinklar och vrår och skulle bli en hel del sågning och pyssel så vi tog helt enklet hampa rep och använde oss av till taklist.
Störa fönstret ut mot öppet hav.
Som ni kanske förstår så har vi inte så stort men en välplanerad yta kan rymma det mesta. Åh jag älskar verkligen våran sjöbod.
Under trappan ser ni den stora vuxen sängen 140cm bred och Tildas lilla säng. Visst känns det lyxigt när man kommer hem till en fullstor säng när alla barnen kommer krypandes på natten.
Kram på er från mig.
Tesan

måndag 20 juli 2009

VÅRAN SJÖBOD...

I dag öppnar jag dörren till våran älskade Sjöbod. Det är en liten stuga på 25kvm med loft. Ett stort/litet rum som ska innehålla allt som man behöver. Här har vi bott sedan midsommar i ur och skur. Två vuxna personer och 4 trollungar.

Mitt senaste loppis fynd, en gammal röd fotogenlampa för endast 40 kronor.Pryder min älsklingshylla som min man snickrat ihop till mig. Ni känner säkert igen den, har en likadan hemma.
I våran vardagsrums hörna står en liten gammal soffa som inte rymmer hela familjen, men liten och söt är den. Framför soffan står ett av mina älsklingsbord som jag gärna skulle vilja ha flera av.
Även bordet har min man snickrat efter en gammal modell.En gammal skolplansch med smultron, inhandlat hos Rosie grey på grann ön för endast 50 kronor.

Ett trådfat med mina favoritblommor i en vas pryder vårat köksbord.
En annan dag ska ni få se mera av vårat smultronställe.
Kram Tess

fredag 17 juli 2009

SOMMAR SOMMAR SOMMAR...

I dag har det varit en helt underbar sommardag, jag har inte gjort många knop här ute i skärgården. Ville på en stor loppis men när man vaknar till klarblå himmel och spegelblankt vatten så kliver jag bara ut genom dörren och stannar på bryggan och njuter.

En stor fördel är när man har en sjöbod, när jag öppnar dörren är jag redan ute på vattnet. Det är inte många måsten med tomt och dylikt.

För det är ingen tomt till en sjöbod. Ganska skönt tycker vi, ofta hör man hur vännerna ska hinna till stugan på våren och hösten och kratta och klippa gräset. Men vi åker till våran stuga och låser upp dörren.
Pojkarna har hittat en ny leksak att leka med. Det är våran gammla landgång till bryggan, den flyter perfekt och är som en surfingbräda. Här är det en av tvillingarna Oliver som provar om den flyter.



Tilda hon har bara njutigt i dag, moster har badat med henne och dragit runt henne i den lilla flytringen.



Vi tog båten ut till grannön och badade och grillade middag. Färsk lax som fastnat på vårat nät och färsk potatis. Syster och jag grävde sandslott och lärde Tilda hur vi gjorde djur när vi var små. Kottar och små pinnar till ben. Hon var helt koncentrerad.



En liten promenda på klipporna var välbehövlig efter den grillade laxen och blåbärspajen vi hade med oss.

Våran stor kille körde min egen båt till utflykten. När jag var ca 10 år fick jag denna Jerry båt av min pappa, och den är verkligen använd. När jag blev stor har jag använt den från och till men sedan ställde barnens morfar undan den så den skulle finnas kvar när dom blev lite större.

Hoppas solen får lysa på oss i helgen och att ni alla hinner njuta i fulla drag innan sommaren är slut.
Kram Tess

onsdag 15 juli 2009

BLÅBÄR OCH SMULTRON...

Äntligen lyser solen igen efter alla stormiga dagar vi har haft här ute vid kusten. Barnen badar och det är sommar igen. På kvällarna har det börjat bli mörkt ute, lite höst mysigt känns det som.
Mitt senaste fynd är 8 Franska vita cafeskålar, se så underbara det blir med blåbär och smultron mot det vita.En av våra tvilling pojkar älskar att plocka bär och gärna sälja till mamma. Han kommer hem med 4 liter blåbär varje morgon, så det är bara för mamman i huset att rensa. Ni må tro han är billig endast 20 kronor litern.
För er som har missat dessa underbara skålar i mellamin så finns dom på coop 4-pack för 39kronor.Färgerna är vita, röda och blå. Det finns även glas i samma.
I kväll blir det glass med färska smultron och nyplockade blåbär. MUMS.
I går blev det plättar och ny kokt blåbärssylt. Och på kvällen en underbar blåbärspaj.

Nu små och stora vänner är det bara att gå ut i skogen, och leta reda på alla underbara bär som skogen bjuder på.I dag har jag varit på en till gratis auktion på våran ö igen, men ni får se en annan dag vad jag bjuder på.
Kram Tess