måndag 31 augusti 2009

Gammla stan...

Denna underbara affär besökte jag när jag var i stockholm, butiken heter S och ligger på österlånggatan i gammla stan. S:et kommer från Sara som hon heter hon som äger butiken. Om ni har missat denna affär så flyg genast ner eller ta bilen ni har verkligen missat den mest underbara affär som finns.
En liten titt i fönstret, med hjärtan och pallar i zink.
Dessa lampor hänger ovanför disken, gammla industrilampor.
Denna underbara klänning har hon fått i present från en av sina leverantörer Pia från Provence, hon gör dom mest otroliga kläder och lavendelhjärtan.

Gammla nättsärkar i små och stora storlekar, i mjuka tyger.
Pia har även gjort denna fina kudde med sitt hjärta på.
Efter ett besök i denna butik och att träffa Sara som äger butiken, gjorde att jag gick på adrenalin hela kvällen och dagen efter på mässan.NI måste besöka den, går inte med ord beskriva hur mysig den är.
Drömmer om denna klänning med monogram och vingar på ryggen som jag tyvärr inte fick med på bild. Nästa gång kommer det mera bilder från hennes butik och framför allt från hennes källare där vi blev inbjudna. Något ni inte får missa.
Ha en bra dag.
Kram Tess

fredag 28 augusti 2009

Inspiration från formex...

Hemma igen efter två dagar i Stockholm, full med ideer och inspiration. När jag kommer hem från mässan brukar jag inte veta var jag ska börja.Vill göra om över allt och pyssla med alla ideer jag har i huvudet.Denna gammla nytillverkade tvättbänk skulle jag velat stoppa i väskan och ta med hem.

Plåtväskor från House Doctors monter, tyvärr riktigt dyra. Skulle vara snygga som prydnad.Och den ena var ju röd.(Fick tillåteles att ta kort i deras monter).
Industrilamporna säger jag bara WOW åt.
Zinkburkar med fönster är beställda och kommer in i höst till webbutiken.
Är alltid lika spännande att besöka Formex, alla är finklädda och jag brukar ha ett pirr i magen.Hände några roliga saker, vips så när jag stod i toa kön så kom en bloggare fram och presenterade sig. Hur hon kände igen mig vet jag inte men så kul när man springer på andra bloggare som kikar in hos en. Även en till kom fram och hälsade.
Önskade att det fanns mera tid när jag besökte mässan, men tyvärr hade jag bara en dag över till denna underbara mässa.Mer inspiration från mitt besök i gammlastan kommer nästa gång, något ni inte får missa.Jag var som i en drömvärld.
Ha en underbar helg.
Kram Tess

onsdag 26 augusti 2009

Loppisfynd...

Söndagens loppis var lyckad, i första bordet sprang jag på detta underbara bakbord för endast 20kronor.Bakbordet kommer nog bli vitt efter helgen hinner inte nu för jag är på väg till mässan. Väskan är packad och står i hallen, pirret i magen har infunnit sig och nu väntar jag på skjussen till flyget.

Mina nya fynd hamnade i vardagsrummet ovan på min ikea byrå.
Vi syns på fredag igen med inspiration från formex.
Kram Tess

måndag 24 augusti 2009

Skolstart!

I dag började skolan här hemma, jag och Tilda följde med första dagen. Alla barnen fick glass och den nya kullen barn som börjat fick släppa ballonger.

Det var lite svårt att acceptera för en 2 åring att hon inte skulle börja skolan, för hon var så sugen att göra som dom andra barnen. Sagt och gjort när vi cyklade hem började hjärnkontorer att arbeta. Våran underbara trädkoja som morfar byggde till pojkarna när dom var små, har bara stått tom de senaste året. Så när vi kom hem började vi städa ur den och pyssla iordning en egen skola till lillan.

Gissa om mamma var populär, hon har egna skrivhäften som jag hittade i en låda. Zinkburkar till pennorna, fack på väggen till papper och pyssel som behövs.
Några fler av mina skolplanscher som jag fyndade på tradera kom till användning.
Här är Tilda fröken och mamma är eleven.
Min gammla mulle ryggsäck passade in i skolan.Det som jag verkligen önskade mig är en gammal liten kulram, tyvärr inte lätta att hitta. Så är det någon som har en över så köper jag gärna.
Ha en underbar start på veckan, här laddar jag för en liten tripp till formex på torsdag.
Kram Tess

fredag 21 augusti 2009

Min skatt...

Äntligen fredag, här blir det kräftskiva i kväll. Egen fångade hos mor och far, tror att det är stor skillnad mot för dom som man köper i affären som är små och inte alls smakar lika gott säger dom som vet. Jag har alltid fått tillfället att vara med och fiska kräftor som jag alltid tyckt varit spännande att se hur många som rymms i en och samma bur. Ända sedan jag var liten har jag fiskat kräftor, på premiären står alla båtar start klara klockan 17.00 och männen varvar motorerna vem hinner först. Det började att med att vi alltid följe med min morfar i deras stuga på premiärer och sedan har mina föräldrat flyttat till detta underbara ställe.
Min senaste skatt är något jag letat länge nämligen små skolplanscher med månaderna.Och döm av min förvåning så fanns dom på trader för någon vecka sedan. Är det bara så att jag har bestämmt mig så blir dom mina. Man kan säga att jag har köpt min egen julklapp redan.
Ha en underbar helg.
Kram Tess

onsdag 19 augusti 2009

Missa inte denna underbara tidning...

För er som missat Lantlivs underbara recept tidning, så skynda er den finns till den sista augusti tror jag.Tidningen bjuder på många goda recept och tips.Denna underbara bild och recept kunde jag inte motstå när det var som varmast i somras.
Rabarbersvalka med vanilj.
Passar bra som drink före maten, med eller utan alkohol.Serveras väl kyld och med is.
Ha en underbar dag, tack för att ni kikar in till mig.
Kram Tess

måndag 17 augusti 2009

Knoppbräda, gammla lakan och spets...

Helgen har bjudit på regn och regn, så äntligen fanns det tid över att sätta sig en stund vid symaskinen.
Mönstret till dessa underbara Ängla vingarna kommer från Tilda böckerna. Jag använde mig av ett gammalt lakan och spetsen som satt fast på lakanet. Vänd sydde inte vingarna eftersom jag ville att det skulle se mera slitet och gammalt ut. Just detta lakan har min gammel mormor sytt och virkat spetsen till, men det var trasigt och då passade det ju perfekt att återanvända.Hon var en Ängel.

Ett litet hänge från Walther&co fick också plats på vingarna, och sist bomärket vem som har sytt dom.
Här om dagen kom min ena tvilling son hem från soptippen med pappan, han var jätte lyckligt och ropade att han hade hittat en present till mamma. Han kommer ofta hem med saker inte kanske i min smak men denna gång var det en Knoppbräda. Den hade legat längst upp så dom smög in den i bilen( fast vi vet att man inte får) tyvärr hade det legat flera stycken längre ner, och på våran soptipp är det inga roliga vakter.Men jag är lycklig över min egen present.
Ha det så bra alla...
Kram Tess

fredag 14 augusti 2009

Odd molly...

På morgonen när jag vaknade insåg jag att hösten är här, riktigt kyligt motför vad det har varit. Mitt senaste odd molly köp en blus så underbart söt med spetsen på ärmarna och den lilla utsvängda trekvarts ärmen. Passar till kräftskivan, formexmässan , julfesten jag till allt. Ett par snygga jeans skulle jag nog behöva som pricken över iet.Just nu har jag för många projekt igång i huvudet så jag vet inte var jag ska börja. Kanske blir det för mycket ibland.
Ha en underbar helg, hoppas hinna på någon loppis mellan byggnationer, fotbollsmatcher och att vara mamma.
Kram Tesan

torsdag 13 augusti 2009

Trädgården...

Måste få visa min underbara svärmors trädgård i hennes stuga.Älskar hennes gammla rostiga fotogenlampa, ett vackert stilleben som man välkomnas med när vi svänger in på uppfarten.
En liten brygga som är byggd på land, och båten som ligger brevid full i blommor.I bakgrunden skymtar man livbojen.


Spiran som solen och havet speglar sig i.Klarblå himmel och sol, kan det bli mer sommar.

Rostigt armeringsjärn där blommorna kan klättra och rostiga mönster svajar i vinden.Ha en underbar dag.
Kram Tesan

tisdag 11 augusti 2009

Romantiska hem & Inspiration i vitt är här...

Den mest underbara bok har kommit, kunde nog aldrig föreställa mig hur perfekt och inspirerande den kunde bli. En ny inredningsbibel har anlänt, den går verkligen jämföras med Franska förnimmelser och stemmninger. Fast själv tycker jag nog att den är strået vassare.

För er som inte bokat den så snabba er på säger jag bara iväg till närmaste ställe som säljer den eller gå smidigt in på www.tildasmamma.se och klicka hem en.
En bok på tvåhundra sider och antalet bilder har jag inte hunnit räkna men tror nog att det är några hundra. Ingela och Petra som gjort detta underbara jobb att klippa ihop alla bilder som bland annat en del bloggare varit med och skickat in. Även jag. Dom borde ha en stor guld stjärna. En bok med bilder och inte massa text, precis det jag gillar.

Nu har ni fått ett litet smakprov ur boken men jag kan lova att det är bara en myra i en myrstack av bilder.
Kram Tess