fredag 30 oktober 2009

God Jul här finns det snälla barn...

I dag kom jultomten med ett efterlängtat paket till mig från Walter&co, nu är dom här zinkhusen som jag längtat efter. Vet att det är många som efterlyst när dom ska dyka upp och som vanligt får man inget leveransdatum. I veckan har det varit lite glest med inlägg när datorn kraschade, men snart är den tillbaka hoppas jag. Älskar bara den stora skylten Enjoy Christmas har sprungit runt här i huset med skylten i handen och hängt upp den lite över allt. Barnen har bara skakat på huvudet. (Mamma det är inte julafton utan Halloween, ja jag vet.)
Hur många hus rymms det i ett hem, har redan en hel familj men några kanske får flytta in i alla fall. Kika in på www.tildasmamma.se så får ni se fler nyheter från Walter&co.
Ha en underbar helg, här blir det spökfest i morgon.
Kram Theres

tisdag 27 oktober 2009

Mitt senaste fynd...

Ny vecka och livet går på topphastighet, barnen har höstlov och vill hinna med allt som bara rymms på en dag och lite till. Till på köpet har min dator blivit sjuk, men som tur är kan jag låna mannen i husets. Är inte riktigt kompis med den, vill ha min egen kanske om jag har tur så kommer den tillbaka i morgon.
Dom underbara små vikterna har gått i arv från min farfar (som var fiskare) han använde dom dagligen när han sålde fisk, även vågen en stor har jag i trädgården.
Mitt senaste tradera fynd, ett litet barn bakbord såldes av en äldre dam som haft det när hon var liten. Lite färg behövdes.
I mitt nya egna rum som jag fått när Tilda flyttade upp i vårat hus och ena tvillingen oliver flyttade tre trappor ner i källaren, fick det hamna i fönstret. Just nu är det för mycket papper framme för att ni ska få kika in på mitt egna kontor, kanske nästa gång.
Hoppas allt är bra med er där ute.
Kram Theres

fredag 23 oktober 2009

Nybakade bullar och Vintage...

Äntligen är det fredag och vi är äntligen lediga, vad passar bättre än ett fika med nybakade bullar. För er som inte upptäckt den underbara Vintage serien på Kappahl kan jag även meddela att den finns för barn nu i höst. Givetvis kunde jag inte motstå denna underbara sammets/plysch klänning till lillan.
Och visst blev den en favorit, med glitterskorna på så är hon klar för dagis tycker hon själv. Inte lätt att övertala en 2 åring med egen vilja att hon är lite för fin för dagis.
Efter en kvällspromenad med grannen så smög jag in och skulle pussa på lillan där hon sov i sängen och vad upptäckte jag. Jo att pappan i huset hade till och med låtit hon somna i klänningen. Pu vad gör man inte för sin lilla prinsessa. Inte lätt att klä av en sovan prinsessa fin klänningen men efter lite mys i famnen så lyckades mamman även med det. Men nu är den på igen det är ju morgon mamma.
Snygg som prydnad i lillan rum när det inte är på hon.
Ha en underbar helg.
Kram Theres

onsdag 21 oktober 2009

VINTAGE...

Ett litet tips till alla klädsugna, Kappahl har släppt sin nya Vintage stories kollektion. Vid mitt lilla stopp i Luleå var det bland annat denna underbara blus som hamnade i påsen. Och som pricken över i:et så hade postgubben varit hit med varor när jag kom hem med sjalar från Vintage by Fé.
Klocka och sjal från Vintage by Fé finns hos www.tildasmamma.se

Finns risk att det blir en sjal av varje färg till mig själv, kanske jag unnar mig dom i julklapp. Jo visst det fungerar att göra julklappar till sig själv och skriva att dom är från Tomten.
Ha en underbar dag.
Kram Theres

måndag 19 oktober 2009

Vit romantik med blommor och i plåt...

Efter en helt galen helg med hockeycup i dagarna tre var familjen helt slut på söndag kvällen.Efter en mysig familje middag och alla samlade började jag ladda om mina batterier, måndag morgon bar det iväg till Ikea.
Kanske låter det konstigt och att jag jublar över en liten shoppingresa på enbart ca 30 mil enkelresa, till närmaste Ikeavaruhus. Men vad gör man inte här uppe i norr när det inte finns ett Ikea varuhus i varje stad.
Några större planer vad som skulle shoppas hade jag inte utan inspirationen fick göra sitt, och vad händer direkt när jag kommer in så står där dom mest underbaraste fåtöljer i grå och vitrutigt tyg. Finns det fler än jag som någon gång har känt hur saker ropar efter en så till slut kan man inte låta bli att köpa hem just den saken. Men idag var jag stark det blev inga fåtöljer dels kostade dom nästan 1900kronor styck och det fanns inte med i mina planer.
Men vad händer runt nästa hörn jo där står det helt otroliga lilla bord i plåt och med blommor på skivan. Jag föll direkt och lillan hade redan börjat packa ner bordet i korgen. Sagt och gjort fram med papper och penna och vips fanns hylla och fack nerskrivet.Vidare genom varuhuset och in på barnavdelningen och där mitt framför mig gav jag fram ett litet tjut det fanns ju stolar till det lilla bordet jag sätt.
Mormor som var med blev övertalad till en förjulklapp som jag brukar kalla det, stolarna kommer från mormor och morfar tomten som redan lämnat sitt paket hos oss.Tildas nya rum börjar ta form, hel heten kommer en annan dag. Visst är det underbart? Ett snabb stopp i Luleå på vägen hem och vad som fyndades där kommer en annan dag.
Kram Theres

fredag 16 oktober 2009

T som i tomten...

Äntligen är det helg för mig, denna veckan har varit helt full proppad med arbeten och sjuka barn. I går när jag kom hem från mitt andra jobb hade tomten varit här igen, jo det är sant två stora paket stod på bron med varor från Maileg.
Jag bara älskar deras små och stora nissar, det lite roliga för oss som har förälskat oss i dessa små vareleser är att det kommer nya varje år. Så nu är dom här 2009 års nissar stora och små. Under dagen kommer dom ut på www.tildasmamma.se .Smågobitar från andra danskar har också dykt upp i veckan, den underbara lilla träbokstaven T som i tomte, och franska ljusnypan modell större, visst är den underbar passar kronljus. Fin att nypa fast på en tallrik eller uppläggningsfat till dukningen eller som jag gjort på en gammal bok.
Tävlingen är avgjort förstår att många har väntat, men tyvärr var jag tvungen lägga bloggen åt sidan när tiden blev knapp. Fösta vinsten: mjölkkannan går till Jeanette med bloggen Allt och inget Med jeannet.Andra priset:Kökshandduk från Green gate går till Pirre på Galleri hönshuset. Och tredje priset: Teburk från Green gate går till Veronica med bloggen Vevve. Grattis till er alla, maila mig era adress så kommer det paket med posten.
Nu är det dax att börja stryka av på min lista för dagen, städa, tvätta, baka till hockeycup i helgen, handla mat för det kan vi inte vara utan, webbutiken, och planera för dom 3 övriga små troll som inte medverkar i helgens hockey. Har insätt att när man har en pojke som spelar hockey så viger man sitt liv åt denna sport. Helgen bjuder på en cup i tre dagar där vi föräldrar ska eller bör medverka och då både mamman och pappan. Lite slut kommer vi att vara på söndag kväll, men då är det bara att ladda batterierna igen för på måndag morgon har jag lurat med mig mamma på en liten shopping dag upp till haparanda och ikea. Endast en bilresa på cirka 3,5 timmar.
Ha en underbar helg, kanske Tildas nya rum blir klart till veckan så ni får kika in.
Kram Theres

måndag 12 oktober 2009

Godmorgon!

I Lördags smet jag ifrån alla förkylda barn här hemma i bara 10 minuter, lyckades äntligen fynda ett blombord eller hus bord. Färdigmålat och nött bara att ställa in i vardagsrummet.Något av det mysiga med hösten är att kura ihop i soffan framför brasan och tända alla zinkhus och ljusstakar.
Älskar verkligen dessa hus från Walther&co, mitt första fick jag av en vän för flera flera år sedan innan dom var lika populärar som nu. Så husen har hängt med en stund.
Hoppas snart att mitt paket från Walther&co är påväg från danmark. Tvyärr en leverantör som strular mycket inget direkt leveransdatum. Det är bara att vänta som julafton.
Tack för alla kommentarer i min tävling, glöm inte att den pågår till onsdagkväll.
Här ska vi kura i soffan med snoriga barn.
Kram Theres

fredag 9 oktober 2009

TÄVLING tildasmamma.se fyller 1 år...

Tänk vad fort tiden går, webbutiken www.tildasmamma.se
fyller 1 år känns som det var nyss jag våndades om jag skulle våga starta eller inte? Ångrar inte mitt beslut utan har fått göra det jag lever för, inredning.Vill passa på att tacka alla nya och gamla kunder som gör detta möjligt för mig. Önskade att ni bodde närmare så jag kunde bjuda in er alla till min gårdsbutik som även den fyller 1 år i höst. Men istället blir det en utlottning av Green gate handduk med monogram och teburk strawberry med innehåll och som av slutning en flaska från Västergårdens keramik.
För att medverka i tävlingen behöver ni lämna en kommentar nedan gärna med önskemål vad som saknas ute i webbutikvärlden= 1 lott, länka med bilden ovan och ange källa = 2 lotter.
Tävlingen pågår till torsdag den 15 oktober klockan 24.00. har ni inte en blogg går det bra att maila mig på tildaochmamma@live.se
Ha en underbar helg.
Kram Theres

onsdag 7 oktober 2009

Jag ska måla hela världen lilla mamma...

Sista varvet är målat, nu gäller det att hålla sig och inte flytta in för fort.Enligt min man så borde färgen få härda ett par dygn för att bli extra stark. Puh vad jobbigt när jag äntligen var klar så skulle ju det bästa börja, inredningen. Kan inte riktigt bestämma mig hur hennes nya rum kommer se ut, ideerna sprutar i huvudet. Men ett är då säkert att håller golvet så blir det fler vita golv.
Här är golvet som fått sig en ny kulör.Här är det fullt upp med inskolning av lillan, hockey träningar och matcher upp över öronen, arbete och allt annat som hör till en familj.
Tack för alla kommentarer och mail, tiden räcker inte riktigt till för att kika in till er just nu. Men till helgen kanske blir det bättre.
Kram Tesan

söndag 4 oktober 2009

Tildasrum...

Lite bilder från Tildasrum innan hon nu ska flytta in i sitt nya rum på övervåningen.
Förra helgen kom vi på att den en av tvillingarna äntligen skulle få flytta ner i källaren som han länge drömt om. Men det krävs lite hjälp och muskler för att kunna genomföra detta projekt. Våran snälla granne som alltid ställer upp hjälpte till med dom tunga möblerna från våning 3 till källaren.
Sedan sprang jag och Oliver i alla trappor med allt från legobyggen till kläder. Usch vilket träningspass jag fick.
När det var klart var det bara att sätta i gång med nästa projekt som min man inte var sugen på. Operation ommålning av lilla rummet uppe som skulle förvandlas till Tildasrum.
Väggarna behövdes målas, lätt tänkte jag men givetvis satt det en bård på väggen som inte gick att få bort. Min far som tapetserade detta rum för 10 år sedan var nog för duktig med limmet. Sagt och gjort fixade jag lim och åtgärdstapet som skulle bli fin att måla på.
Så för första gången i mitt liv har jag tapetserat själv med en liten trollflicka som hjälpte till.Ganska nöjd blev jag trots allt, lite färg på och nu kunde även mannen i huset se att jag kan nog allt själv.
Nu är det golvet som ska slipas och målas kvar. Färgen är köpt och målningen sköter jag själv, så nu är det bara att övertyga mannen att parkettgolv blir fint målade hoppas jag.
Dessa bilder var några av alla som var inskickade till boken Romantiska hem & Inspiration i vitt men visades inte.
Nu blir det in i bilen som tar mig 17 mil söder ut för här ska ses på hockey idag. Storpojen spelar.
Kram Theres

lördag 3 oktober 2009

Rött och vitt gör mig lycklig...

Min sakletare till son har varit med på soptippen igen, denna gång blev det ingen knoppbräda utan en liten tvättkorg modell mindre. Lite sprayfärg och vips blev den vit.Den underbara quiltade pläden finns här www.tildasmamma.se
Ännu ett par nya träskor från Inga frome sweden, kunde inte låta bli när jag gick förbi affären och det stod ett par röda som formligen skrek efter mig.
Önskar er alla en underbar helg.
Kram Tesan

torsdag 1 oktober 2009

Vintage travel...

Med lite övertalning så är jag på gång med våran hall som jag tidigare visade er. Nu är taket målat och väggarna. Min kära man har börjat reglat upp för en liten överraskning i farstun. Och vad passar inte bättre än dessa underbara små väskor som är ett tradera fynd. Den lilla barnresväskan har några år på nacken riktigt charmig. Nu är det bara den svart industrilampan till taket som fattas, någon som har en över eller har ett tips var man kan hitta en???
Ha en underbar dag, för det ska jag ha. Solen skiner och det var frost ute -4 grader.
Kram Tesan