måndag 31 maj 2010

Min nya lampa...

Hur underbara barn har man inte, en fransk industrilampa fick jag på morsdag av små trollen som hade handlat själv och fixat paket på egen hand utan pappan inblandad.Mamma älskar er. Min hall är under förvandling helhetsintrycket kommer lite senare när allt är klart. Visst är det fint med alla vita väggar, men tyvärr behöver det målas på lite här hemma. Idag ska jag börja i köket som vi målade för ca 8år sedan, då målade vi allt med oljefärg och tyvärr så gulnar det med åren. Så här kommer det gå några liter vit färg kan jag lova. Tur man tycker det är roligt i alla fall, och att det blir ett resultat.
Ha en underbar dag.Och ta hand om varandra.
Kram Theres

söndag 30 maj 2010

MORS DAG...

I dag är det alla Mammorsdag, idag ska jag bara njuta av dagen som den kommer. Barnen är förväntansfulla här hemma, eftersom deras pappa är bortrest så cyklade dom själva iväg i torsdag till en nyöppnad liten butik alldelens i närheten och inhandlade ett stort paket. Efter noggrann överläggande med pappan hur dom skulle gå tillväga så tisslades och tasslades det i kväll när paketet skulle överlämnas och skulle nu alla hunnit vakna samtidigt och hur skulle det gå.
Vi har hunnit fira svärmor/farmor på lördag morgon, räknade ut att det skulle inte fungera att hinna runt över allt på samma dag.Hoppas på några loppisar innan lunchen, och nu är det påtiden med lite fynd.
Kram på er alla MAMMAOR.
Kram Theres

fredag 28 maj 2010

Min skänk...

Veckan skönaste dag är i dag, jag är ledig...Städningen är avklarad och kylen fylld med gosaker inför helgen.Hoppas på varmare vindar och sol i helgen, så mina plantor får ny krukor.Har en grym huvudvärk av mitt senaste projekt jag målar och målar på kvällar och sena nätter.Min kära man är i norge och fiskar så det gäller att passa på att göra sånt som jag vill göra.

Glöm inte bort Morsdag på söndag. Ha en underbar helg.

Kram Theres

tisdag 25 maj 2010

Planteringar...

Helgen har bjudit på trädgårdsarbete, tyvärr blir jag aldrig klar kommer alltid på något nytt jag vill lägga min energi på. I år har jag flyttat tre pallkragar och höjt upp dessa, fyllt på jord och målat upp alla pallkragar.Några besök till trädgården har det blivit med all jord som behövdes, så en och annan perenn slank ner i korgen varje gång det bar av.
Vad vore sommaren utan en kryddträdgård, just nu får en hink fungera som land åt mina örter. Praktist att ha stående i köksfönstret nära till matlagningen, och doften som krydderna bjuder på.
Smakprov på växter som väntar att det ska sluta regna så dom får krypa ner i jorden.

Bron utanför Gårdsbutiken har fått en ny ansiktslytninge.

Ha en bra dag.

Kram Theres

fredag 21 maj 2010

Sommar,sommar,sommar...

Vädret här i norr har varit helt otroligt den senaste veckan, vaknar till strålande solsken varje morgon kan det bli bättre.Just nu har vi flyttat ut ur huset, inne är det skitigt på golven alla springer in och ut med skor och svarta fötter precis det som hör sommaren till.Städningen och tvätten får vänta om det blir dåligt väder.
I väntan på att vi ska orka riva altanen och bygga en ny har jag pimpat med lite färg. Ny duk och stolsdynor från Ica maxi, givetvis går allt i den röda tonen.Och som pricken över iet lite färg i melamin från Rice (www.tildasmamma.se)
Dom fyrkantiga skålarna i olika färger går att stapla på varandra och spännas ihop,en så kallad lunchbox.
I helgen hoppas jag på solsken och lite trädgårdsarbete.
Ha en underbar dag.
Kram Theres

onsdag 19 maj 2010

Gårdsbutken öppen i kväll...

Missa inte sista veckan med 20% rabatt på hela Melaminserien från Rice i färgglada sommarfärger, perfekt till sommarens utflykter eller i hus och stugor.För er som bor nära så är Gårdsbutiken öppen i kväll mellan 17-19 Välkommen.
Ha en underbar dag.
Kram Theres

tisdag 18 maj 2010

Ny sittplats...

Känns i hela kroppen att våren och kanske sommaren är på här. Älskar våren och allt som hör den till, men lite jobbit och stressande kan det också vara. Jag vill hinna så mycket både inne och ute, just nu sprutar det med ideer som borde göras inne också lockas jag av det fina vädret och vill inte vara inne...
Efter våran underbara helg i stugan utvilad och pigg igen, tog jag tag i ett av mina projekt som blivit liggande. En ny sittplats i hallen, tanken var nog att jag inte skulle ha någon alls men har blivit nedröstad av den övriga familjen. När tre par fotbollsskor ska knytas var ska vi sitta då...

Denna lilla barnsoffa har stått i källaren i många år och bara samlat damm, men med lite färg och ett nytt tyg (som lillan valde, hon är i en så rosa period) så blev den som pricken över iet. Älskar vita väggar men tyvärr behövs det målas på i bland annat hallen, får se vad kvällen räcker till. Drömmer även om grått klinker golv, så lite övertalning kanske behövs nog här hemma.
Ha en bra dag.
Kraaam Theres

lördag 15 maj 2010

Familjehelg...

Tid för familjen är det bästa som finns, inga måsten.Man tar dagen som den kommer och bara njuter, hinner stanna upp och lyssna på barnen och vi vuxna är inte stressade.I helgen har vi smygit i väg till stugan, här njuter vi. Ingen bryr sig om barnen har smutsiga kläder eller är svarta i ansiktet av lek och bus.Hoppas hoppas att barnen inte ska bli för stora att följa med till denna underbara Ö... För mig är det som saltkråkan, vi åker 37mil söder ut sedan blir det färja över till en ö och därefter båten till nästan ö. På sommaren är det fullt med barn i alla åldrar i stugor och sjöbodar, vi har ett litet kapell, fotbollsplan, kiosk och dansbana kan det bli bättre på våran ö... Jo vi har varandra.
Ha en mysig fortsättning på helgen.
Kraaam Theres

onsdag 12 maj 2010

PLOPPKRÄM OCH KAMPANJ...

Sommaren närmar sig med storm steg, och allt som hör till. Vecka 19 och 20 har jag kampanj priser på hela Melamin serien från Rice i butiken www.tildasmamma.se

(rice melamin tallrik,prästkrage handduk o, ljuslykta med hänge allt från www.tildasmamma.se)

Sommar mat tips från mig är Ploppkrämen.När det säger plopp så är krämen klar helt enkelt.

Ploppkräm
0,5dl saft eller juice
1,5dl kallt vatten
1msk potatismjöl
Blanda saft, vatten och potatismjölet i en panna. Rör om hela tiden under kokningen. När det första ploppet kommer så har krämen tagit ihop och den är färdig att hälla upp i tallriken. Låt svalna lite innan den äts.Färsk fruk eller bär kan även läggas ovan på den färdiga krämen.
Lycka till!
Ha en bra dag, nu ska jag kasta mig på cykel och iväg på det fjärde utvecklingssamtalet på 2 dagar.Puh.
Kram Theres



måndag 10 maj 2010

Sommarvindar...

I morse när jag vaknade utvilad till solen som lyste, så sprutade inspirationen jag vill göra om över allt just nu. Både inne och ute.Ritar för fullt på våran nya altan som kanske hinns med i sommar, drömmen är att ha en öppen planlösning med halva under tak.
Och ett litet ute kök, med gasolgrillen inbyggd. Tänk att drömma kan göra en på gott humör. Oftas när jag har en ide så ritar jag och bläddrar i mina klippböcker där det finns sparat bilder ur underbara hem. Kanske just ditt hem finns med i min lilla bok.
(fattimansljusstakar,och keramikljuskopp från www.tildasmamma.se)

Meddans jag kokade välling och havregrynsgröt till barnen så hann jag med att pyntat om på morfars gamla silverbricka som fick komma in i köket igen.Älskar prästkragar i alla storlekar, men tyvärr får det bli några fusk just nu men ganska äkta i alla fall.

Till helgen hoppas jag verkligen på riktiga SOMMARVINDAR.
Kort vecka för oss,ha en underbar dag.
Kram Theres

lördag 8 maj 2010

Härlig lördag...

Vaknade tidigt efter en helkväll med underbar mat och goda vänner som avslutades med utgång.Alla barnen sov borta och vi som skulle sova ut på morgonen och bara njuta av lugnet, givetvis vaknade mamman i huset pigg som en mört 06,15 pip.Frukosten intog jag på bron i solsken och fågelkvitter och inget tjat. Inspirationen sprutade inom mig, började med att kratta gården och rensa lite land efter den hårda vinter.Hittade ett gammalt fönster utan glas som fick lite hönsnät på sig, och hamnade på bron med lite små detaljer.

Denna underbara gamla slitna stol fyndade jag i veckan, det är inte klokt vad folk kastar. I veckan ställde vi ut grovsopor som sopgubbarna skulle hämta. Älskar och hatar detta påhitt, under mina promenader spanar jag på högar som står så fint och väntar att bli kastade på tippen. Och vad händer mitt under en solig promenad står stolen som bara ropar på mig. Visste inte riktigt hur jag skulle lyckas bli ägare till den. Men efter en liten fråga så skrattade den äldre damen att jag mer än gärna fick lasta in den i bilen, bara hon slapp se den igen.


(liten fransk korg, lerkrukor,skoltavla och ljuslykta allt från www.tildasmamma.se)

Så här ser det ut på våran bro för tillfället, en liten läs hörna för mamman att njuta i det fina vädret.Ha en fortsatt mysig i helg.

Kram Theres

torsdag 6 maj 2010

Kryddträdgården...

Äntligen är det torsdag och bara en arbetsdag kvar på veckan, i morgon är det helg för mig och lillan. Fredagar brukar vi städa och fylla på kylen som alltid är tom här i huset.
Har varit så sugen att pyssla ute, men det är lite för kallt här i norr för att plantera. En vit emaljerad hink fick det bli i stället med kryddor som väntar på att få flytta ut i min kryddträdgård.
(Vit emaljeradhink och ljusstake från www.tildasmamma.se)
Nä nu måste jag jobba. Ha en bra dag.
Kram Theres

måndag 3 maj 2010

Emaljerat...

( Plåt skylt www.tildasmamma.se )
Har alltid haft en förkärlek till emaljerat. I min källare finns en hel skatt gömma för Kockums letare, bor en liten samlare i mig.När jag hittar något jag älskar så letar jag och letar och vips blir det många av just den saken.Denna mini kopp från Kockums endas 4 cm hög hittades i en fyndlåda för många år sedan och har varit en klar favorit. Älskar allt smått.
I helgen blev det inte mycket gjort ute som var min tanke, här har regnet öst ner. Så på söndan blev det lite Loppis men tyvärr inte så många köp. Fanns mycket men ibland känns det som om jag har allt och inte hittar just den saken. Syster som var med hittade en underbar glasskål som jag gärna tar emot i försenad födelsedagspresent, det stod riktigt mitt namn på den.
Senaste tradera fyndet däremot är en Grunda våg i gult, passar perfekt till dom gula kockums sakerna. Emaljerade skyltar kommer läggas ut i butiken under veckan.
Ha en underbar dag.
Kram Theres