söndag 28 november 2010

Första ljuset är tänt


Äntligen har vi fått tända första ljuset, och julen närmar sig med stormsteg. Min ena ljusstake blev en enkel med krukor målade vita (med grundfärg) lite mossa,band, siffror och ljus. I dag ska vi gå på skyltsöndag med barnen,där barnen hoppas på att träffa tomten och få paket.Lite rivningsjobb har även hunnits med i köket ett nytt projekt på gång.
Ha en underbar första advent.
Kraaam Theres

lördag 27 november 2010

Pepparkakshus

Årets första pepparkakshus är på plats, här hemma blir det många men små hus.Gillar att pyssla kanske därav att det blir små hus istället för ett stort. Även en adventsljusstake hanns med i natt, mormors gamla sockerkaksform fick bli stommen för ljusen.
(keramikkruka och trådkorg från www.tildasmamma.se)

Julklappsshopping idag och lite pyssel hemma hoppas jag hinna med.
Ha en bra dag.
Kram Theres

fredag 26 november 2010

Julpynt...

(ljusstakar,fattimanskruka och kotten från www.tildasmamma.se)

Lite av mitt julpyntande, känns som om denna jul blir lite nytt pyntande av naturmaterial som smyger sig in. Älskar dessa grenar med kottar på, tyvärr inte så lätta att finna här hos oss kanske blir det att planera ett litet träd till våren så jag inte behöver smyg och plocka en gren. Framöver blir det mycket jul här på bloggen, älskar denna tiden fram till jul med alla hemligheter för barnen och myset.


Nu blir det jobb och sen är det helg, här blir det idol och soffan ikväll.
Ha en bra dag.
Kram Theres

måndag 22 november 2010

Odd molly julklänning


Förra helgen när vi var på resande fot hittade jag årets julklänning, som blev en Odd molly weedy tunika i almost black med inslag av lila och rött. Den är redan en klar favorit både till vardags och till fest. Sjukstugan fortsätter även denna veckan här hemma, har man 4 trollungar så blir det några dagar med sjukabarn.

Måndag i dag och det innebär mycke jobb för min del.Ha en underbar dag.
Kram Theres

lördag 20 november 2010

Mina vänner


Nu är det helt kört jag kan inte hålla mig längre, idag fick den första adventsstjärnan komma upp i fönstret (skyller på att glödlampan gick sönder och tyvärr hade jag slut) i kontoret. Eftersom jag ändå fick leta fram stjärnan bland alla julsakerna så var det lika bra min lilla Maileg familj fick komma fram också.Njuter och känner att det är en härlig tid framöver, känns som om det blir en baksöndag i morgon med lite julinspirerat.
Kram Theres

fredag 19 november 2010

Gammal duk


Fredag och lugnet börjar lägga sig i huset barnen och mamman laddar för idol, veckans höjdpunkt att sitta hela familjen samlad och mysa. Från samma leverantör som dom gamla zinkbaljorna hade jag även beställt en hel hög med olika gammla dukar av linne dukar. Kunde inte hålla mig utan en hamnade i mitt kök.

Hann inte lägga ut dom på webben, flera är redan slut. Finns ett fåtal kvar vid intresse finns dom i Gårdsbutiken eller så går det bra att maila.
Utsikten från soffan in till köket. Ha en mysig kväll, nu börjar idol.
Kram Theres

torsdag 18 november 2010

Mysfaktor

(zinkhus från www.tildasmamma.se )
Vissa dagar känns det bara helt rätt att krypa upp i soffan och mysa med en kopp glögg och bara njuta av tystnaden i huset när alla andra sover. I kväll var en sådan kväll, blir lätt så efter en vecka med två sjuka barn och jobb upp över öronen.
Kram Theres.

onsdag 17 november 2010

Raska fötter springa tripp tripp tripp...

Tiden bara springer fram nyss var det helg och vi hade en härlig lill semester i Övik och hockey cup. Vi bodde på hotell två nätter med lillan, tvillingarna fick vara hemma denna gång. Hann med liten shopping och härlig god mat. Hemma försöker jag hinna med lite pyntning mellan allt arbete som ligger lite efter för tillfället, sånt är livet med två företag som jag försöker styra upp.

Har även hunnit haft öppen Gårdsbutiken två kvällar denna veckan, med härliga kunder som verkligen kan förgylla mina kvällar trots kylan som sitter i både händer och fötter.

Nu väntar lite natt jobb med fotografering av nya varor som anläde i dag efter en evighets väntan ( nya zinkhus från Walther&co). Hoppas hinna lägga ut nyheterna under morgondagen innan arbete på stan.
Sov gott.
Kram Theres

torsdag 11 november 2010

Gamla zink baljor...

Lite jul stämning i hallen, med naturens enkla medel.Ute har det snöat en halvmeter, underbart för julkänslorna. Har lyckats få tag i några gamla baljor/grytor med härlig nött känsla, perfekt till en liten jul gran både inne som ute.

Har några över så är någon intresserad så går det bra att höra av sig dom kostar 450 kronor styck.Finns även i gårdsbutiken för er som har vägarna förbi.

Ha en bra dag.
Kram Theres

onsdag 10 november 2010

Green gate...


Min glögg bricka 2010, älskar dom små minilatte muggarna från Green gate. Perfekt storlek och framför allt goda att dricka ur. Här är det snöstorm idag och jag har min lediga dag så det blir att mysa inne med lite bakning och glögg.
Ha en bra dag.
Kram Theres

tisdag 9 november 2010

Matsalen

Rutiga gardinerna på plats i matsalen, tur att det inte är så mycket tomtar nu mera på gardinerna för då skulle nog grannarna tro jag hade blivit galen. Här har tomte verkstan öppnat för i år, har verkligen lovat mig själv att helst inhandla alla julklappar innan första advent vi får väl se hur det går. Har redan börjat sitta uppe på kvällarna när alla lagt sig och pyssla i min ensamhet finns ingen härligare ( och förstås är ju glöggen varm varje kväll går inte vara utan när man väl börjat med icas blossa glögg).
Ha en bra dag.
Kram Theres

söndag 7 november 2010

Ännu ett vitt golv...


Hall golvet har nu även det fått lite färg på sig, jo det blev vitt. Älskar helheten som blir när golvet smälter ihop med väggarna. Och grädden på mosen rött och vitt kan det bli snyggare, båda mina favorit färger.Lite klurigt var det att lyckas med det färdiga resultatet, hallen är en mitt punkt i vårat hus det går liksom inte hoppa över att passera. Målningen var det sista jag gjorde innan john blund visade sig på kvällarna, och höll tummarna så det skulle gå att passera morgonen efter och det funkade bra.

Hallen sätt från köket.Kunde inte hålla mig i helgen igen, glögg och nya gardiner i köket med en liten gnutta jul känsla. Resultatet får ni se en annan dag.
Ha en bra start på veckan.
Kram Theres

torsdag 4 november 2010

Min nya vägg...

Har äntligen tagit tag i ett av mina många projekt som blivit liggandes, en tavelvägg på barnen. Älskar att ta kort på mina barn och speciellt på sommaren med alla minnen från den härligaste tiden på året. Nästan alla mina kort ät fotograferade i våran stuga på höga kusten, en riktig saltkråkan ö. Hade sparat en väl synlig plats i vardagsrummet för dessa små charmtroll till barn, där alla som hälsar på inte kan undgå att se så fina barn vi har.
Ha en bra dag.
Kram Theres

måndag 1 november 2010

Maileg jul 2010...

(Bästa Vänner från www.tildasmamma.se )
Tänk vad tiden går fort idag är det redan 1 november, och en härlig tid fram till jul. Mycke jobb i butiken med julen framför oss, paket som ska skickas åt alla möjliga håll med julklappar och julpynt. Njuter varje gång jag jobbar och tycker livet är härligt. Barnen har höst lov i veckan så då gäller det att kombinera jobb och mamma livet.
Älskar julen och allt som hör den till, november brukar vara startskottet för mig nu är det tillåtet att börja smyg pynta och hinna njuta. Ni kan ju tänka er att inte är det lätt när varorna kommer och det ska fotograferas och sedan plockas bort, lillan brukar bli helt såld på just Mailegs underbara saker. Som tur var hade jag redan beställt det stora Xl nissarna till mig själv, för hon har redan adopterat dom till sin egen säng och mamma får inte låna dom.
Tack för alla underbara mail angående min butik www.tildasmamma.se
Ha en underbar dag.
Kram Theres