tisdag 31 maj 2011

Mera vitt till uteplatsen!!!

Efter flera års drömmande har vi äntligen köpt nya stolar och bord till altanen. Mera vita drömmar.Hoppas bara värmen hittar hit upp till norr igen. Vill sitta ute och mysa om kvällarna, plantera blommor i olika krukor och korgar. Blommorna är inhandlade men står i sina påsar inne i punschverandan och väntar på mig. Gräset borde klippas och landen rensas men jag kan inte säga att man är så sugen när regnet och kylan avlöser varandra.

Nu blir det sommarfest med picknick på dagis, bara att klä på sig så vi inte fryser.

Kram Theres

söndag 29 maj 2011

Morsdag!

Idag är det alla mammors dag, när vi ska bli bortskämda och inte behöva göra någonting. Ja riktigt så är det inte här hemma. Frukosten dukar alltid mamma i huset fram, är man uppe med tuppen kanske man får skylla sig lite själv. Älskar tiden på morgonen när huset är tyst och jag smiter ut på en liten promenad innan frukosten, och alla vaknar.
Firar dagen med rosa pioner och en ny radio(från clas ohlson) från barnen. I år måste jag köpa en rosa pion och planera i trädgården, helst en stor och fluffig som är 10 år redan när den flyttar hit.Drömma kan man alltid.
Hoppas alla mammor haft en underbar dag.
Kram Theres

lördag 28 maj 2011

Mallorca 2011

Min morgon utsikt den senaste veckan, en lugn strand i soluppgång på favorit stranden Alcudia Mallorca. Vågar inte berätta hur många gånger jag varit på just detta ställe ni skulle inte tro mig. Men för 35 år sedan bodde jag här för första gången, nästan lika stor som Tilda och med i miniclubben, ett minne som finns kvar än idag. Älskar denna strand som är 1,4 mil lång.Nedan skymtar ni hotellet i bakgrunden Nuevas palmeras sundwing resort.


Lill prinsessan badandes med klänning, var det roligaste jag visste när jag var liten att få bada med kläder utomlands.
Sista lunchen vid strandbaren innan hemresan, tänk i går var vi på Mallorca och idag hemma i kalla regniga Skellefteå. Tur man kan kika tillbaka på bilderna och minnet som finns färskt hos oss.

Ha en bra dag alla där ute.
Kram Theres

fredag 20 maj 2011

Mitt ute kök


En liten paus...

Våren försvann hastigt, hade det inte varit för dom härliga ljusa kvällarna kunde man nästan tro att vi hoppat över sommaren och kommit direkt till hösten. Men nu håller vi tummarna att sommaren börjar sakta komma till oss här i norr. Efter lite bilder och övertalning har mitt efterlängtade ute kök blivit ihop snickrat, det roliga är att när min älskade man sätter fart så tog det bara 2 timmar till köket var klart. Lite målar färg och vips är det klart, blev super brevid våran gasolgrill.
Ha en bra dag.
Kram Theres

tisdag 10 maj 2011

Värme

Solen skiner så fint in i punschverandan, här i norr har det varit några magiska dagar med fint väder. Altan dörren har stått på vid gavel och barnen har början till sommarfötter, smutsiga barn är lyckliga barn. Ser ni att mitt olivträd tar sig.

Ha en bra dag.
Kram Theres

fredag 6 maj 2011

Skolplansch

En av mina gamla skolplanscher har fått flytta fram ur vinter ideet.Brukar ändra planscher efter årstider och humör på mig själv vad som känns bra just den dagen. Helg igen veckorna springer fram,almanackan är full tecknad med jobb,utvecklingssamtal,idrotter och kanske om jag hinner lite egen tid.Men i kväll blir det mys med familjen, brukar försöka stanna upp och bara vara på fredagar. Oftast slutar det med att jag och min kära man somnar före barnen i soffan.
Hoppas helgen bjuder på fin väder så krattningen slutförs.

Ha en mysig helg.
Kram Theres

torsdag 5 maj 2011

Drömmer om en vit trädgård!

Ny årstid och nya projekt...om inte i verkligheten så finns dom i huvudet. Nu längtar jag ut och få jobba i trädgården ett nytt växthus skulle sitt fint efter det gamla rivdes förra sommaren när altanen skulle byggas större. Gamla fönster finns redan men det är värre med arbetskraften och orken som behövs för att genomföra drömmarna jag önskar. Kan varmt rekomendera denna bok "Drömmen om en vit trädgård", bläddrar i den på kvällarna och drömmer mig bort och det är tur drömmar finns.

Ha en underbar dag och ta hand om varandra.

Kram Theres

tisdag 3 maj 2011

Rosa

Vart tog våren vägen... här i norr är det riktigt kallt eller kanske som det brukar vara, men börjar våren med sol och värme så blir man bortskämd och längtar ännu mera till sommaren. Längtar efter ljumma sommarkvällar när man kan sitta ute på altanen hur länge som helst och inte vill gå in. När man nästan flyttar ut ur huset och tillbringar all ledig tid ute, äter allt måltider ute pysslar i trädgården och bara andas.Längtar tills barnen slutar skolan och sjunger den blomstertid nu kommer.

Längtar...


Hemma smyger sig lite färger in till allt det vita, rosa blir sommarens färg har älskat den färgen sedan jag var en liten flicka och hela rummet var rosa från taket till golvet.

Ha en bra dag.
Kram Theres