måndag 27 juni 2011

Älskade sängskåp!

Våra sängbord håller jag varmt om hjärtat, älskar dom över allt annat.Det nötta gamla och vita en kombination som bara är bäst. Såg dessa två bord för första gången för över 15 år sedan, när jag för första gången var hem till min mans farmor. Dom stod vid hennes säng och jag har älskat dom sedan första stunden.Tror att jag redan då suckade över hur fina dom var, när hon sålde sitt hus så rymdes dom inte och vi fick borden. Sedan dess har dom fått sin givna plats i vårat sovrum.
Tänk att dom lyftes fram ännu mera nu i vårat nyrenoverade sovrum.
Ha en bra dag.
Kram Theres

lördag 25 juni 2011

Midsommar

Glad midsommar!
Bjöd på förra årets favorit sommartårta från Buffe, alla älskar den och tror inte det går att misslyckas med den. Midsommar krans till lillan stod på hennes önske lista redan när hon slog upp sina små ögon. Blommorna plockade hon själv och mamman stod för binderiet.

Njut av den fortsatta midsommar helgen och ta hand om varandra.
Blomsterkramar från mig till er.
Theres

måndag 20 juni 2011

Sovrums väntan

Byggstatus... väggarna på plats målade och klara så även golvet sista varvet på morgonen så nu är det den eviga väntan att få flytta in när golvet är riktigt torrt.Från och till hela helgen har mannen i huset skruvat garderober och fått dom på plats, där fattas bara skjutdörrar som för tillfället inte finns. Lite oense är vi hur dom ska se ut även om det brukar sluta med att jag får som jag vill. Min kära man vill köpa färdiga enkelt och lätt, men jag har en annan bild i huvudet att dom inte får se plastiga ut och helst i gammal stil.

Till hösten blir det fönster och balkongdörrens tur att bytas ut, bra att spara på lite så han inte sliter ut sig.
Ha en bra dag.
Kram Theres

onsdag 15 juni 2011

Byggkaos

Bjuder på lite byggkaos från vårat sovrum.Äntligen har vi tagit tag i vårat sovrum,började med att riva två skrubbar som vi haft till garderober men tyvärr funkade det inte i längden (bara i 10år) att krypa in i skrubben när man hämtade och lämnade kläder. Kanske jag börjar bli gammal man vet aldrig. Det jobbigaste i vårat hus är att det är av sten, betyder att man tyvärr inte bara kan såga ner en vägg lite enkelt utan här behövs slägga och dammet är oundvikligt.
Nytt plankgolv har nu kommit på plats (gråmålat tror jag det blir)så nästa steg blir att monter garderober och sätta liggande råspånt på väggarna.Också lite färg förstås. Fönstret och dörren blir till hösten att byta. Hoppas slut resultatet blir som jag drömt om.
Ha en underbar dag och var rädd om varandra.
Kram Theres

fredag 10 juni 2011

Sommar!!!

Sommar för mig är minnen från barnåren, minns med glädje tiden innan examen när man handlade nya kläder och skor med mamma.Världens bästa mamma som alltid förstod mig, att jag var tvungen att köpa just dom skorna som kompisen hade och att vi ville ha likadana klänningar i kyrkan när den blomstertid sjöngs.

Tänk vad olika det är med barn, mina pojkar har nog aldrig bryts sig varför mamma köper nya kläder och att håret ska vara nyklippt innan skolavslutningen. Men annat är det med våran lill prinsessa hon delar allt med mamma.

Visst smittar det av sig att mamma gillar att handla, men alla blir ju sin egen individ.Nya vita skor till pojkarnas skolavslutning har hon köpt och även en vit klänning till skorna. Väldigt noga var det att just allt skulle vara vitt för det har man mamma.

Ha en underbar dag och var rädda om varandra.
Kram Theres

onsdag 8 juni 2011

Värme i norr

Trädgården tidigt på morgonen stilla och tyst...Känner mig helt slut i kroppen i dag, här i norr har det kommit någon konstig tropikvärme känns det som. Man söker efter skugga och kyla kan jag lova, eller helst en strand men det är lite väl tidigt eftersom havet är kallt ännu.Nu är det nedräkning till sommarlovet här hemma bara en vecka kvar av skolan. Finns inget härligare än att få sitta i kyrkbänken och se alla uppklädda barn sjunga den blomstertid (lite nostalgi finns det också).
Idag har jag och lillan våran lediga dag, och lite trädgårdsarbete står på schemat. Har fortfarande inte satt några fröer så det borde vara på tiden att få ner dom i jorden, annars hinner dom inte komma upp innan vinter.
Ha en bra dag.
Kram Theres

fredag 3 juni 2011

Butiken!


Godmorgon! Går dagen ägnades åt att plocka om i gårdsbutiken, lite nyheter och påfyllning inför sommaren. Fixat om på väggar och golv blir lätt lite mera jobb när stora saker säljs från butiken men roligt. Underbar klämlampa från Bloomingville har äntligen kommit vill ha...Gårdsbutiken har öppet på Lördag 4/6 Kl: 12-14 Välkommen till alla som har vägarna förbi.


Önskar alla en underbar fredag, här bakar vi för fullt till alla barn som har skollov i dag.
Kram Theres