lördag 29 oktober 2011

Nya Lampor...

Älskar att ändra om och pyssla här hemma, tyvärr känns det som om tiden aldrig räcker till för en fyrbarns mamma...Men idag äntligen fanns det en stund över när alla barnen hade kompisar och huset var fullt med glada härliga barn/tonåringar. Vips så sprutade inspirationen och mitt gamla jag kom fram, hissgardinerna i punschverandan åkte ner. Känns helt rätt med öppna fönster och mycke ljus som kan strömma in. Och i fönstrena fick dom nya lamporna flytta in.
Skäms nästan att säga att jag varit utan lampor i punschverandan sedan vi byggde den, med jag har verkligen letat men inte lyckats hitta just dom jag ville ha. Men nu blev det två stående lampor med vita fötter och linnefärgade tryckta skärmar.En tidig julklapp till mig själv.
Kram på er alla och glöm inte ställa om till vinter tid.
Theres

onsdag 26 oktober 2011

Sovrum...

Nu äntligen är dom nya fönstren på plats i sovrummet och allt igen spikat inför vintern.Tänk att det ska vara så lång leverans på fönster och sedan på fönsterplåten utanför, men den som väntar på något gott.Nu är det taklisten och skjutdörrar till garderobsväggen som fattas, listerna blir när min kära man känner för det men det är värre med dörrarna. Jag vill ha dörrar i samma stil som väggarna och helst med någon extra gammal detalj, detta innebär att någon måste göra dom.....jag kan ju alltid önska mig av tomten så kanske han övertalar min kära man att gå ut i verkstan och bara tillverka dörrarna efter sin kära frus ritning???Den som väntar får se.
Kram på er alla där ute.
Theres

torsdag 20 oktober 2011

Himla...

Äntligen kom den med posten min nya matta, en Himla särö i grått. Älskar Himla serien men tyvärr ingen här uppe i norr som säljer den vad jag vet så efter lite googlande så vips hamnade jag på www.ellos.se. Döm av min förvåning när även dom hade börjat sälja Himla, så efter några klickande så var mattan och en till sak från Himla beställda (plus några julklappar som tomten kommer med)den andra saken visar jag lite närmare jul.
Lite opiffat i vardagsrummet men det bjuder jag på, här hemma är det teckningar och oftast ännu mer saker i soffan än just denna dag.
Kram på er alla.
Theres

måndag 17 oktober 2011

Jag ska köpa vingar för pengarna...

Tänk att snart är det november och då får man faktiskt börja julpynta, älskar tiden före jul när jag kan pynta lite varje dag om jag så vill utan att någon säger något. Redan nu har julkänslorna kommit hos mig, dom brukar alltid dyka upp tidigt när jag jobbar och fotar till butiken. Jag vill ju skapa lite julstämning till vissa kort så det är ju inte konstigt om små granar kommer in i huset tidigt.Rött och rutigt har nog ingen missat att jag gillar året runt, blev så glad förra veckan när varor packades upp och dom små vingarna och löpare i samma tyg var med.
Vingarna sitter redan på mina fin stolar som en extra liten dekoration för kommande högtid.
Solen lyser så härligt in i punschverandan så nu blir det en kopp te och pepparkaksbullar(skånska pepparkakor).
Kram Theres



lördag 15 oktober 2011

Punschverandan...

(ljusstakar www.tildasmamma.se)
Undra hur många ljusstakar man kan ha i ett hem egentligen... trots att det blir en hel del ljusstakar så är det den enklaste mysfaktorn man kan ha. Och även en uppskattad present att ge och att få. På skänken i punchverandan har dessa vita fått flytta in, känndes som dom smälte in med det gamla fönstret. Gammalt och nytt som möter varandra, det gillas.
Hoppas ni får en härlig lördag.
Kram Theres

onsdag 12 oktober 2011

Första jultidningen...

Första jultidningen är äntligen här... älskar när hyllorna på affären fylls med inrednings tidningarnas julnummer.Röda och lockande framsidor,som ibland är hur inspirerande som helst inuti och ibland blir besvikelsen stor. Jultidningarna är dom tidningar som jag kan spara och lägga favoriterna i en speciell låda där jag kan kika tillbaka och drömma. Lantliv har några favorit nummer som jag nog skulle kunna rama in i min inredningsvärld.
Allers var först ut med sin Julmagasin, både med reportage,recept och pyssel.
Inte är det konstigt att man redan längtar efter alla gosaker, och mys som denna underbara högtid bjuder på.
Ha en bra dag.
Kram Theres

måndag 10 oktober 2011

Höstmys..


Ute har det varit kallt i helgen, känns som om snön ligger i luften. Lite tråkigt känns det när vi gjorde vinter ute, möbler och alla barnens sommar saker har fått flytta in och fram kom pulkor och spadar lätta att komma åt.Nu väntar en mörkare tid när det blir att kura ihop sig inne med en pläd och tända ljus.
Ha en bra dag.
Kram Theres

onsdag 5 oktober 2011

Favorit kopparna...

Tekoppar undrar hur många jag kan ha... trots att skåpen börjar bli fulla så köper jag mer porslin. Tur vi har öppna hyllor i köket där man kan ställa på hög och byta ut lite efter humör och årstid.För er som missat Green gates nya serie som även nu kommit i rött kika in på www.tildasmamma.se för mer inspiration. I love it...Just nu på favorit hyllan står tekannan som används dagligen och dom nya kopparna som är så goda att dricka ur. För en te älskare som jag är nästan koppen lika viktig som te smaken, favorit smaken just nu är Kusmins gröna jordgubb.
Ha en underbar dag och njut av en kopp te det gör jag.
Kram Theres

söndag 2 oktober 2011

Maileg


(Maileg nissar www.tildasmamma.se )
Oj vad tiden bara springer iväg, nu är det om jag räknat rätt 8 veckor kvar till jul. En helt underbar tid har vi framför oss, med mys och pyssel ( om tiden ges).Ute faller alla gula löven mot marken som ett täcke för sommaren som varit, visst kan jag redan längta till nästa sommar finns ingen härligare årstid än den. Men julen är inte så tokig heller...
I fredags dök ett efterlängtat paket upp, från Maileg och deras underbara nissar. Tyvärr lite restat men jag bjuder på det stora paret herr och fru nisse. Jag får verkligen blunda i år så det inte råkar flytta in några fler nissar till mig, har en hel familj med maileg nissar genom åren. Tycker verkligen inte det finns några härligare nissar än dessa, även barnen kan dom charma.Tilda vill nästa somna med dom stora i kväll, men med lite övertalning så fick dom flytta ut till Gårdsbutiken innan lägg dax.
Önskar ALLA en underbar start på den kommande veckan.
Kram Theres