fredag 25 november 2011

Första advent i helgen...

I helgen är det första advent och frågan är om jag orkar ett år till...Ända sedan barnen varit små har tomten lämnat ett paket varje dag i julstrumporna under hela december. Med 4 trollungar så kan ni själv räkna ut att det blir en hel del paket som ska slås in och ordnas. Som tur är har storebror 12 och tvillingarna 11 övertalat mig att dom har nog blivit för stora i år för en paket kalender. Men kvar har vi prinsessan på 4 år som är så förväntningsfull över dessa paket och längtar varje dag att tomten ska komma när hon sover. Så nu gäller det att som vanligt prata med tomten så han även i år fixar små paket som är användbara och inte bara skräpsaker.
Ha en mysig helg.
Kram Theres

tisdag 22 november 2011

Tävlingen avgjord

Ny vecka och tävlingen är avgjord, tror det blev nästan lika mellan dom gamla trälådorna och zinkhusen. Och vinnaren blev.....Jenny med bloggen hemma på kråkared...Stort grattis till dig.
Vinsten som var hemlig är en julstrumpa i tråd som på bilden ovan, fin både till paketkalender eller dekoration.
Ha en bra dag alla.
kram Theres


onsdag 16 november 2011

TÄVLING årets Adventsljusstake......

Dax för en liten tävling här på bloggen...för 3 år sedan slog jag upp dörrarn till min butik www.tildasmamma.se inredning har alltid legat mig varmt om hjärtat och det var på tiden att även prova på att ha eget företag än en gång( har haft tygaffär för många år sedan). Vet att det kräfs mycket att ha eget företag men jag har lagt det på en bra nivå, så länge det ger mig något så kör jag på.
I går hade jag lite att göra här hemma och provade mig fram hur min Adventsljustake skulle se ut i år. Resultaten ser ni på bilderna ovan och under.
TÄVLINGEN går ut på att rösta fram den ljusstaken som faller ER i smaken? En lott för varje kommentar och en extra om ni hittar TILDASMAMMA på FACEBOOK och kommenterar även där.För er som inte har en blogg går det bra att lämna en kommentar anonymt med namn.
Varför inte en annorlunda ljusstake med zinkhus på rad?

Tävlingen avslutas måndag den 21/11 - 2011, utlottning av en hemlig present...
Alla Adventsljusstakar med tillbehör är plockade från www.tildasmamma.se
Lycka till
Kram Theres

TILLÄGG: Adventsljustake nr 1 är gjord av glasburk med rött lock som finns under fliken KÖK, och med glashängen 1-4 under jul fliken.

lördag 12 november 2011

Mys och pyssel lördag...

I dag har jag och barnen en riktig mys lördag, när man gör allt och inget. Har varit välbehövligt här hemma efter alla tider att passa under veckorna. I går hade dom äntligen fått hyacinter även i våran blomsteraffär, har frågat några gånger men tyvärr hade dom nog bara bestämt att det var för tidigt. Mina trådstrutar fick jag nu användning för, i den större lindade jag in en amaryllis och i den lilla en hyacint fina att både lägga och hänga upp. Enkelt pyssel som uppskattas att både ge och få. Lite fler mini granar fick komma hem till oss efter gårdagens lilla skogsutflykt.Så här ser det ut på mina fina skänk i punschverandan just nu, här inne försöker vi äta både frukost och middag under helgerna som är väldigt uppskattat av barnen också.Kika in i butiken www.tildasmamma.se för mer inspiration där du bla. hittar trådstrutarna,hängande glasburken och ljusstakar på skänken.
Ha en mysig lördag.
Kram Theres

fredag 11 november 2011

Naturens skatter...

Äntligen fredag och helg igen, veckorna springer fram trots att det är mycket att göra. Julstressen har nästan börjat komma, jag vill så mycket innan jul...pyssla och pynta över allt. Är nog den mysigaste tiden på hela året. Små granar har fått flytta in lite överallt, billigt och snyggt pynt. Blir en tur till skogen med lillan i dag, gäller att passa på innan snön kommer här i norr. Frosten har bitit sig fast, bilrutorna måste skrapas på morgonen och det gäller att hålla i sig när man går på promenad för det är riktigt halkigt ute. Den underbara zinklyktan med avtagbart lock till förvaring finns hos www.tildasmamma.se
Ha en bra dag.
Kram Theres

torsdag 10 november 2011

Äntligen har jag fått tag i Lärkträd kvistar...har länge önskat att det fanns ett hörn på gården där vi kunde planera ett lärkträd men tyvärr är det ganska fullt med träd som det redan är. Redan förra julen letade jag dessa underbara kvistar, som är ganska mjuka och lätta att böja till en krans. Inte var det lätt, det slutade med att jag hittade ett träd en bit bort där det ramlat ner kvistar på gatan och sonen var snäll och cyklade dit och hämtade några få. Men i år har jag fått en hel hög med kvistar av en underbar människa och kund hos mig, tack Maria.
Resultatet blev två hjärt kransar en innen och en ute, i mitten knöt jag fast ett vitt hjärta från Walther&c0 finns hos tildasmamma.se.Underbart att få njuta av kransar både inne och ute, och det bästa med dessa i lärkträd är att dom borde nog gå bra att spara och kanske hålla sig lika fina.
Ha en bra dag.
Theres

onsdag 2 november 2011

Möss i huset

Njuter av höstlov med barnen och ett underbart höstväder, solen kikar fram och ute är det plusgrader. Kan det blir bättre, även om jag längtar till julen så kan snön vänta ett tag till. Kanske är det efter förra vargavintern jag redan längtar till våren redan nu? Nya hyresgäster har fått flytt in hos mig Mailegs underbara små möss som nu finns i butiken www.tildasmamma.se

Ha en bra dag.
Kram Theres