fredag 30 december 2011

2011...

Januari- nytt golv i farstukvisten,äntligen var dom röda klinker plattorna ett minne blott.
Februari- sommarfärger i köket som piggade upp den kallaste vinter sedan jag var barn.
Mars- reportage i lokaltidningen.
April- Påsken firades i stugan, hela familjen samlade utan träningar och skjussningar.
Maj- kom som ett brev på posten med en efterlängtad utlandsresa till Mallorca.
Juni- sovrummet påbörjades med en större renovering.
Juni-Juli- värmebölja i norr rena utlandsvärmen, vi njöt i fulla drag.
Augusti- Sommarens loppisfynd fick hitta sina nya platser på mina hyllor.
September- sista sommardagarna.
Oktober- sovrummet fick nya fönster och allt började falla på plats.
November- tomtarna började komma fram ur sina gömmor och förgyllde min tillvaro.

December- njutit av släkt och vänner.

ÖNSKAR ALLA ETT GOTT NYTT ÅR.
Theres

måndag 26 december 2011

Annandagen...

Julhelgen bara springer iväg, i morgon är helgen över för det här året. Mina hyacinter har slagit ut lite över allt här i huset, och det luktar verkligen jul här. Pepparkaksburken fick sig en påfyllning dagarna innan jul, när jag upptäckte att mina små råttor ätit upp alla. Tur jag gillar att baka pepparkakor, men den här gången köpte jag färdig deg. På burken hänger våran egenhändigt gjorda tomte etikett av krympplast(finns i välsorterade hobby affärer). Ett roligt och annorlunda pyssel som passar stora och små, efter man ritat och färglagt den bild man önskar så klipper man ut bilden och lägger den i ugnen för krympning till 1/3 del av sitt ursprungs storlek.
Tildas tomte hon gjort på dagis sitter på hyllan i köket.
Ha en fortsatt mysig jul.

Kram Theres

lördag 24 december 2011

God Jul...

Vill önska alla en riktig GOD JUL... hoppas ni haft en mysig julafton med nära och kära. Här hemma är det nästan tyst i huset, barnen har stupat i sängen, efter all spänning som julafton delar med sig av. Det är som om luften går ur alla barn direkt tomten varit på besök och alla klappar är öppnade, först då blir det lungt och skönt igen. För mig har det blivit en rosa jul, en ny Odd molly tunika som är helt underbart mysig.
Lite sparsam dukning blev det på julbordet i år, dom små pepparkakshusen på glasen och små marsipan tomtar av svärmor att lägga på tallrikarna.
Nu ska jag krypa ner i sängen och kolla på en film med min kära man.
God Jul
Theres

tisdag 20 december 2011

Jul på bordet...

Julen börjar smyga sig fram lite här och var i huset, plockade in en gammal trälåda från garaget som jag spanat länge på och inte riktigt vetat vad det ska användas till.Men med lite nytt och gammalt går det förvandla till en fin dekoration på julbordet.
Huset fylls just nu av doften från hyacinter i alla vrår, blir en sväng till blomster affären även i morgon för att fylla på förrådet med färska blommor. Kanske en liten tulpan bukett, krispigt vita i en kanna till köket kan det bli. Visst är det konstigt att man kan längta efter vissa blommor på olika årstider,just nu är det pärlhyacinterna som gärna skulle få dyka upp direkt efter julen. Bara älskar när vår lökarna börja komma i butikerna.
En tomte får även vara med från min samling av gnomen tomtar, tyvärr har jag ett mysterium att lösa. Har nämligen råkat bära undan min kartong med just dessa tomtar, och kan nu inte hitta dom. För mig brukar tomtarna alltid få komma fram till julen och gärna långt i förtid och ibland få stanna kvar tills våren.Blir att leta vidare i morgon.
Lådan står på bordet i punschverandan där vi kommer äta julmaten även i år. Linne duken ska strykas och lite mer pyssel väntar.
Kram Theres

onsdag 14 december 2011

Kvistnissar...

Tänk att med åren blir det mindre och mindre pynt, eller sparsammare med färger i alla fall. Men några av mina älsklings nissar har kommit fram och får pryda den gamla stolen i hallen. Barnen, både egna och andra kan inte riktigt hålla fingrarna i styr. Man måste bara lyfta dom i den stora nästan, väldigt greppvänligt. Nu är det bara 10 dagar kvar till Julafton, både vi vuxna och barnen längtar till lite ledighet här i huset.
Ha en bra dag.
Theres

måndag 12 december 2011

Pepparkakshus...

20 Pepparkakshus...inte har jag lite att göra men när pysselilet suger tag i mig och ideerna sprutar ut så brukar jag bara köra på. Såg för några år sedan liknande hus som var hängda på muggar, har sparat bilden i mitt minne för lämpligt tillfälle.
I lördags blev det glöggbjudning med trevliga vänner och barn i huset. Älskar att ha människor runt omkring mig och gärna hemma, är ganska hemma kär. Tror pepparkakshusen blev en tio poängare, alla la märke till dom och det var väl lite tanken. Till och med barnen undrade om man verkligen kunde äta dom.

Måste erkänna att en och annan blåsa av sockret blev det trots allt på fingrarna, men det var det värt.
Ha en bra dag.
Kram Theres

onsdag 7 december 2011

JULERBJUDANDE I GÅRDSBUTIKEN I KVÄLL

Bilder från våran underbara Lanthandel som ligger på museum området här i stan.Tilda som inte riktigt kunde hålla händerna i styr, tomte frossan har redan kommit för henne.
GÅRDSBUTIKEN har öppet i kväll mellan 17-19, kvällens erbjuande 20% på allt i butiken.Välkommen för er som har vägarna förbi.
Theres

tisdag 6 december 2011

Odd molly...

Äntligen har vi fått snö här i norr, inte mycket men vitt i alla fall. I helgen blev det en tur till julmarknaden här i stan, och det var första gången jag varit på marknad andra advent och klampat runt i lervälling. Brukar för det mesta gå runt påbylsad med alla kläder man kan tänka sig för det brukar vara riktigt kall men inte i år. Ett litet julklapps tips för alla Odd molly älskare, just nu hittar ni dessa go bitar på självaste Apoteket (det riktiga) kan varmt rekomederas har provat alla fyra och dom får helt klart godkänt och lutar underbart.
Kram Theres

fredag 2 december 2011

Vitt...

Tänk vad tiden springer fram, andra advent närmar sig och allt mys som hör jultider till. Bland det bästa med bloggvärlden är all inspiration man bjuds på, hittade liknande julstake på en annan blogg och vips fick även min höganässkål fungera som ljusskål. Älskar den vita glansiga keramiken höganäs bjuder på, känns som en riktig klassiker som kan stanna länge i hemmet. I morgon blir det en liten julklappsresa med barnen och syster, hoppas hitta det jag söker så jag blir klar med tomtens alla klappar.Nu blir det att packa picknick korgen och styra bilen mot ishallen och sälja fika en fredagkväll.
Kram Theres