söndag 30 september 2012

Instagram...

Nu finns jag på Instagram #tildasmamma73 , nybörjare som försöker lära sig. Är inte speciellt data kunnig så det gäller att läsa och klicka sig fram.
Ha en trevlig dag Kram Theres

onsdag 26 september 2012

Jag ska köpa vingar för pengarna...

Hunky dory...
I höst blir det mycket stickat, varmt och mysigt satsar jag på. Blev överlycklig när jag sprang på denna tröja och med vingar. Smala ärmar och vid tröja, passar till allt...med linne/klänning under eller till byxor.
Så snygg.
Kraaam Theres

måndag 24 september 2012

Ny vit möbel...

Äntligen har våran trotjänare till tv fått lämna oss, sörjer lite granna trots den var stor och tjock så hade jag gömt den så fint i mitt gamla (linneskåp). Jag kan medge att jag inte är något fans av stora svarta elektronik saker på väggarna, helst ska dom inte synas alls.Bara fungera...


Efter lite letande hittade jag till slut en VIT tv i den storlek vi sökte inte mycket att välja på, mitt enda krav var färgen (mannen hade andra krav). Tyvärr så funkade det inte att stänga in den i mitt fina skåp, utan nu blev det väggen till min mans lycka. Under fick min vita byrå som vi fått av svärmor flytta, kan ju inte bli för modern med tvbänk.

Blev riktigt nöjd...att blanda nytt och gammalt på ett passande sätt.
Kraaam på er alla/Theres

fredag 21 september 2012

Mina barn...

Älskar att ta kort på mina barn, även om jag inte är något proffs så känns det som jag fångar dom som jag vill se dom. I vardagsrummet har jag en liten vägg med fotografier på mina barn. Älskar att titta på dom och tyvärr inse att dom växer och blir större...skulle verkligen vilja stanna tiden och hinna njuta mer.

Dom flesta kort är fotograferade i våran stuga, ett ställe som både jag och barnen älskar.
Kraaam Theres

onsdag 19 september 2012

Små vrår...

Älskar små vrår som fångar blicken när man tittar in i ett rum, kan vara  nytt som gammalt som minnen. Min lilla nalle som ligger i glaskupan har hängt med mig sedan jag var liten. Vann den på Barnensdag när jag var ca 5år och sedan har den varit med  lite över allt, lagomt liten för att kompisar inte kunde se att jag hade en liten vän med mig i väskan.Barnen har många gånger velat låna men jag kan erkänna att där har jag varit egon och sagt nej för det är mammas egen nalle.

Min lilla vrå har jag i vardagsrummet och ändras lite efter årstider och humör. Ha en mysig dag, för det ska jag det är min lediga dag. Kraaam Theres

måndag 17 september 2012

Trasig...

En underbar sen sommar helg har det varit här i norr, tyvärr lite väl många aktiviteter för barnen som satte stopp för att jag skulle få en stund i solen. Känner mig helt tom inom mig, just nu går allting sönder här hemma och speciellt sådana saker som jag älskar och som nästan är helt oersättliga. I helgen stöttes denna gamla kanna som varit min favorit sedan jag köpte den i golvet....förra veckan var det den gamla fina rörstrandsskålen som  lillan med kompis använt som vikt på en filt när dom byggde koja (och ni kan ju tänka er vad som hände), väldigt kreativa små tjejer synd bara att jag inte såg vad dom gjorde.

Min älskade lampa i sovrummet har nu mera ingen kupa, för här har min kära man lyckats slå upp armen när han klädde på sig en dag för inte så länge sedan.

Den ena gamla lampaskärmen i köket har jag tyvärr slagit sönder när jag skurade golvet...


Och sist men inte minst vardagsrums lampan fick sig en kupa mindre när lillan och min bättre hälft lekte lets dance med lyft upp i taket.JA vad säger man här behövs en super loppis för att laga alla mina trasiga saker. Sörjer mest kannan och skålen, någon som har liknande över så hör av er ingen mer än jag skulle bli super lycklig...Kraaam Theres

fredag 14 september 2012

Green gate...

Åh det har kommit in så fina burkar från Green gate, jag kan inte annat än få Jul känslor redan. Det är lite typiskt mig att jag har julstämning redan i september och sen när julen kommer så har den försvunnit. Kanske beror det på det jobb man har, först är det mässa med julteman nästan över allt och sen kommer varorna hem och jag fotar julsaker och stämningen är på topp.(nästan så jag sätter på julmusiken också).

Älskar rött och prickigt året om, sommar som vinter och det passar till allt. Ha en mysig fredag Kraaam Theres

måndag 10 september 2012

Tallrikshylla...

Älskar dom små detaljerna, som en del kan tycka blir för mycket...Min tallrikshylla i köket ser för tillfället ut så här, blandade gamla föremål.Det stora silverfatet är från min gammelmorfar, som vann den på en skidtävling på 50-talet.

Dom små bläck flaskorna är bara så söta, en gång i tiden var min dröm att jag skulle bo i en gammal skola med den stora griffeltavlan kvar,skolplanscher över allt, skolbänkar kvar och dom små detaljerna bevarade i små skåp. Kanske det var en bild jag hade kvar sedan jag gick skolan, för just min skola var den gamla centralskolan i Boden där allt var i gammal stil hur mysigt som helst. Tyvärr är den skolan nu inte i bruk men bevarad.

Kockums har varit mig varmt om hjärtat länge, har några riktiga gobitar av små detaljer som jag verkligen fått leta mig till. Den lilla muggen är en av mina favoriter, inte stor men söt.
Ha en bra dag/Kraaam Theres

lördag 8 september 2012

Här i norr har hösten verkligen kommit, det är nästan noll när vi vaknar på  morgonen.Jag vill bara kura framför brasan och tända lite ljus på kvällarna. Har möblerat om lite granna i köket, isskåpet har fått flytta in från vardagsrummet.(tyvärr var ett ben utbytt på skåpet när jag hittade det, skulle verkligen behöva måla det men vill inte det ska bli fel färg).

Sen kväll blev det i går, nyheter till butiken har kommit under veckan och tyvärr har tiden inte räckt till så då fick det bli kvälls jobb.Det är baksidan att ha eget. Kika in i butiken www.tildasmamma.se för mer inspiration.
Kraaam på er alla och njut av helgen/Theres

onsdag 5 september 2012

Surte...

Jag älskar gamla burkar, speciellt dom från Surte glasbruk. Mina senaste fynd står på ena hyllan i köket med lite gosaker i för morgon filet...

Just denna modell har jag letat länge, och vips dyker dom bara upp på en av mina sommar loppisar i stugan. 5 st för 20kr styck ett riktigt fynd för mig, två fick stanna i stugan och resten följa med hem. 
Onsdagar är alltid min och Tildas ledig dag, så nu blir det pyssel, mys och bak dag för våran del.
Kraaam Theres

tisdag 4 september 2012

Myshelg...

I helgen smet vi iväg till stugan, för lite bärplockning och gör lite höst i stugan. Tog med några gamla skolplanscher till stugan som jag tyckte passade in där. Just denna plansch ser ut som min lilla familj(Jag på stenen,min kära man och Tilda leker med båten, storebror har just badat, ena tvillingen badar och den andra sitter på bryggan och metar).

Vädret var inte på topp, men lite mys inne funkar alltid för mig. Jag är inte den personen som blir rastlös av dåligt väder utan kan lätt kura ihop mig med en bok eller två.

Enligt tradition kommer Kapten krok till våran stugan några gånger per år, ingen har sätt han...vips så har han lämnat en skatt karta med ledtrådar och en nedgrävd skatt...

Pojkarna börjar nästan bli stora så dom lät lilla syster som tror på kapten krok leda letandet. 

Spänningen var på topp när en ledtråd var gömd i det rasade huset på stranden, här skickade hon in storebror...

Lite hjälp med att läsa skatt kartan behövdes...

En silverskatt med fredags mys hittades, till allas förtjusning.


Nu lämnar vi denna underbara ö för denna gång...och blickar framåt.

I mitt nästa liv vill jag bo vid havet...
Kraaam Theres

lördag 1 september 2012

Rosa...

Här i norr har hösten börjat komma och känslorna med, tänder ljus på kvällarna och brasan som sprakar. Känns som jag är redo även om alla pratar om hur dålig sommar vi har haft, men jag kan inte riktigt klaga i stugan där vi har varit den mesta tiden har det varit skapligt med sol och värme så kroppen är fulladdad med energi inför vinter. Äntligen har den kommit min Odd Molly remix blus i rosa, känns helt rätt med lite färg och inte bara tråkiga svart som jag ofta faller tillbaka till på vintern.Roligt att ha något nytt och lite extra lyxigt att ta på sig när höstens roligheter kommer. 
Önskar alla en mysig lördag/ Kraaam Theres