måndag 28 januari 2013

Ljushållare...

Ny vecka och nya ideer...börjar känna lite vårkänslor i kroppen trots att kylan har bitit sig fast här i norr över -10 grader är inte acceptabelt.Förra helgen var vi iväg på en liten jobb resa söder ut jag och min kära man, hann en sväng förbi stugan som ni hittar i ett tidigare inlägg och lite shopping blev det också. Hittade dessa fina ljushållare som påminner mycket om gamla tillbehör för korvstoppning fast nu i en ny variant.

Super blev dom i mina gamla apoteksflaskor,som är både snygga på matsalsbordet eller på skänken.
Ha en fin start på den nya veckan.
Kraaam Theres

fredag 25 januari 2013

Punschverandan...

Fredag igen, i dag blir det jobbmöten och städning som står på schemat. Längtar redan till i kväll, finns nog inget härligare än fredag kvällar och bara sjunka ner i soffan i myskläder, en bra film och lite gott till.Och som vanligt somnar nog även mamman i huset i soffan.

Min fina trähäst har fått en ny plats på skåpet ute i punschverandan, det var så många små barn som gärna ville köra rally med han på golvet så jag tog det säkra före det osäkra och ställde han högt.

Önskar alla en trevlig helg/Kraaam Theres

tisdag 22 januari 2013

Som en dröm...

Det kunde verkligen inte vara en bättre dag vi valde att kolla till vårat smultronställe...ön visade sig från sin bästa sida.Klarblå himmel, sol och bara några minusgrader.

Den finaste kyrkan som jag blev fru för snart 8 år sedan, finns på våran ö.


Blandat med nytta och nöje blev det en liten semester och jobb resa söndag-måndag för jag och kära mannen. Eftersom vi endast har 35 mil till stugan som ligger på en ö utanför höga kusten så är det inte varje dag vi bara svänger förbi och skottar lite.Med facit i hand kunde det inte ha blivit en mer perfekt dag, isen höll så det vara bara att gå över sundet ut till ön.


Enligt mig den bästa platsen på jorden... har alltid ett pirr i magen när jag kommer ut, ett lugn inom mig, en frihet som inte går att beskriva för någon som kanske inte har ett sånt ställe att komma till.Har en dröm att jag ska vinna mycket pengar och lyckas köpa ett stort hus på ön och prova bo här under hela året(tyvärr kommer det nog inte att inträffa men drömma går ju alltid).

Att sitta på min plats på förra bilden och bara titta ut mot havet är så underbart, tror jag har denna bild i alla olika årstider där jag bara sitter och andas.


Alla gamla fiskestugor som står och bara väntar på att sommargästerna ska öppna upp deras dörrar...
Våran tanke var att vi skulle skotta av taken, men det hade naturen redan fixat allt låg framför dörren fast fryset så fint.



Hoppas ni inte tyckte det blev för många bilder, blev bara ett hundra tal jag han ta på våra nästan tre timmar innan det var dax att gå tillbaka till bilen.
Nästa gång vi kommer ut så springer nog barnen om kring på dom snöfria stigarna och bara njuter av livet.
Kraaam Theres

söndag 20 januari 2013

Knoppbräda...


Har några loppis knoppbrädor lite varstans i huset, en del på väggen och andra i förrådet och väntar på rätt ställe.Den ovan var min första jag hittade hos en farbror, som ofta stod med sitt lilla släp på våran ute loppis för några år sedan. Tror nog inte han glömmer mig i första taget, jag hoppade jämn fota och jublade när två likadana låg i en låda bland hans skräp grejor (enligt han själv).  Finns en hel del nytillverkade i samma stil, men älskar verkligen dom gamla som har en hel livstil bakom sig.Snygga för ögat både med och utan saker.

Längtar till sommar och ute loppisar.

Ha en bra dag/kram Theres

fredag 18 januari 2013

Månader...

Just nu på tallrikshyllan ...  fint att ställa små gamla skolplanscher på hyllan lite efter årstider. Har några  stycken små månadsplanscher fyndade på tradera för några år sedan,önskar mig alla månaderan(gäller bara hålla ögonen öppna). Just nu lite kontraster i valet av månader, Januari hänger under och Juni ovanför. Känner mig lite så just nu, riktigt kallt ute-27 grader i går och inne känner jag mig som vår och sommar planschen.
Ett litet zinkhus från www.tildasmamma.se ner till på hyllan och dom underbara ljuskopparna som också finns i  min butik.
Kram Theres

onsdag 16 januari 2013

Tankar...

Önskar mig mera tid just nu... mycket jobb och en stor familj gör att tiden räcker inte till. För tillfället jobbar jag med tre olika jobb som inom någon vecka minskas ner till två, kanske blir det bättre eller så inte. Hoppas få mer tid över till annat, drömmer om att få läsa en bok, starta min kära symaskin som ropar efter mig, framkalla kort och sätta in i album(som jag alltid gjorde förr), äta lunch med kompisar, träna(vad är det, jo promenader hinner jag med), gå fotokurser på distans, hälsa på barndoms kompisar...

Många tankar som jag hoppas förverkliga några stycken i vår...

Kraaam Theres

tisdag 15 januari 2013

Odd molly...

Trots att våren börjar närma sig kunde jag inte låta bli denna underbara Odd Molly klänning när jag fyndade den på ebay för noll och ingenting. Halvlång klänning i tunt stickat och röda detaljer, hjärtat på ryggen är ju som pricken över i:et.

Önskar alla en mysig dag/Kraaam Theres

måndag 14 januari 2013

Ny leksak...

En relativt lugn helg här hemma, hunnit med promenader i ett relativt kallt norrland men med en sol som gör att jag inte känner kylan som biter på min kind. I lördags köpte jag äntligen något jag velat ha länge länge... ett stativ till mina kameror.Har provat fota med stativ tidigare och det är så mycket roligare och bilderna blir ännu bättre. Blev även en själv utlösare som jag ännu inte lyckats koppla in. Måste nog läsa mig till vilken knapp som jag behöver ställa in på kameran för att det ska funka, eller är det någon som vet knepet mottages tips gärna.
Ha en fin start på den nya veckan/ Kraaam Theres

fredag 11 januari 2013

Bänkskivor...

Nu är det helg igen, veckorna bara springer fram.Är det för att man blir äldre som tiden går fortare eller är det bara jag som känner så?
Min rosa rutiga gardiner har fått komma fram, kändes helt rätt. Älskar mitt kök även om det är litet och jag alltid har drömt om ett stort bondkök,där alla ryms och inget behöver sitta vid andra bordet.

Om det är något jag skulle vilja ändra på, så drömmer jag och hoppas att min kära man plockar ner spottarna och balalkinen (tror jag det heter)som dom sitter i ovan för diskbänken. Skulle gärna vilja ha två hängande lampor istället där. En till sak som jag nog inte får igenom är att byta bänkskivor till vita.......det är så fint när jag ser det hos många andra men min man har gjort våra bänkskivor och han gillar dom så jag får nog lugnt vika mig i den frågan.
Nu väntar biblioteks besök och fika med lillan, hennes älsklings utflykt.
Kraaam Theres

torsdag 10 januari 2013

Rosa...

Tänk så rent och ljust det blir när allt är bortplockat från julen och en ny tid kommer.Inne har jag redan vår och njuter av det. Även i år blir det mycket rosa,vitt och rött blandat.Älskar pastell färger i alla olika former, kan verkligen bli extra glad av färg. Är på gång att även plantera om mina blommor, inget roligt jobb men det bör göras. Pelargonerna har börjat komma fram och några har redan blivit ned klippta, men som alltid när man är igång tar jorden slut så dagens att göra blir en tur till affären och köpa mera.


En liten last har jag som min kära man brukar påminna mig om...varför är det alltid så mycket saker på köksbänkarna gumman.Jag vet men det går inte att hjälpa älskar mina saker och framför allt att ha grejer framme, är verkligen synd att gömmas i skåpet.
Nu väntar en ny dag./Kraaam Theres

onsdag 9 januari 2013

Min lilla familj...

Nu är julen nästan helt bortplockad här i huset. Dom större Maileg nissarna fick samlas på en stol innan dom kryper ner till källaren och väntar på nästa jul. Lite sorgligt är det alltid att plocka undan mina små vänner,älskar dessa nissar både jag och barnen blir lika glada när dom får komma fram igen.Vågar knappt säga hur många jag har i den stora familjen utan behåller det som en hemlighet för mig själv.Ett mysterium har jag dock en liten nisse flicka är på vift...enligt en säker källa (Tilda)har hon rymt och går inte att finna...Anar ugglor i mossen att hon ligger under lillans täcke ikväll väl gömd.Hon kommer nog fram innan det blir sommar.
Ha en fin dag alla/Kram Theres

måndag 7 januari 2013

Ljuset är tillbaka...

Solen är tillbaka, är så härligt när den lyser in genom fönstrena och dagarna börjar sakta men säkert bli ljusare.Hela kroppen känns piggare med ljus, tänk så lite som behövs för att vår känslorna redan spritter inom bords.Idag blir det att plocka bort julen och göra lite vår här inne. Känns som det blir en vitt och rosa i år.
Kram Theres

onsdag 2 januari 2013

Nytt år...

Ett helt nytt år framför mig...många tankar vad 2013 kommer bjuda på.Håller tummarna att det bli många små saker slutförda i vårat hus, innan vi börjar med något nytt. Kanske dom sista listerna, måla några dörrar, skjut dörrar i sovrummet, lillans rum måste bli större,fixa trappan inne i huset, byta golv på kontoret,fixa lill toaletten.......listan skulle kunna bli hur lång som helst. Tyvärr startar man lite för stort och lite över allt utan att slutföra projekten, men i år har jag en plan och hoppas min kära man följer den så blir det inte så mycket åt gången.Vad tror ni 1-2  små saker under två veckor borde vara ganska rimligt att hinna, inte för stressande så pressen kommer.
Ha en fin dag/kraaam Theres