tisdag 30 april 2013

Valborgsmässoafton...

En hel konstig valborgsmässoafton enligt hela famijen...först är lill prinsessan krasslig haft feber sedan i torsdags och det vill verkligen inte ge sig (39-40 grader).Puh hoppas verkligen det vänder snart. Sen är vi hemma, vi som alltid har varit i stugan och eldat på stranden myst och bara varit. Men se inte i år då är vi hemma i stan och ensamma...pga sjukdom. Inte roligt jag som längtar till havet, den speciella lukten som bara finns långt ute i havsbandet där det inte kör massa bilar med avgaser. Nu blir det en sväng till den stora brasan som snart tänds en snabbis och sen hem och lägga sig i soffan med en stor godispåse så kanske det känns bättre.
Hoppas alla ni andra har en underbar kväll/Kram Theres

fredag 26 april 2013

Sommarkläder...

Vissa dagar kan brevbäraren verkligen förgylla ens dag, med två små trollungar hemma med förkylningar och hög feber så känner man sig inte på topp själv heller. Dagens post blev till och med inburen till dörren pga ett stort paket som inte rymdes i brevlådan, fint inslaget och med band. Visst blir man glad bara av utsidan av ett fint brev eller paket. Beställde efter en sommarkjol och kofta från en affär i går och idag kom paketet, det kallar jag service hela vägen.Ljus rosa som känns som min sommarfärg i år, härligt med en långkjol och mysig kofta som även är riktigt snygg med detaljer på ärmarna.

Och till på köpet har jag namnsdag som jag inte visste om, så ikväll blir det taco middag och ett glas vin.
Kram på er alla och ha en mysig dag/Theres

tisdag 23 april 2013

Gårdsbutiken...

Torsdag den 25 april har Gårdsbutiken www.tildasmamma.se
Öppet mellan kl:17-19. 
40% på allt i butiken denna kväll

Har beslutat att stänga butiken på gården pga av att tiden inte finns för mig just nu, och istället har jag kvar webbshopen. Själv klart går det bra att beställa varor och hämta hemma hos mig.

Vem vet kommer tiden åter och lusten faller på så kanske jag öppnar någon enstaka kväll mot julen.

Önskar alla en underbar dag/Theres

lördag 20 april 2013

Zink och Vitt...

Strålande dag ute solen skiner och ropar på mig att gå ut och pyssla lite. Lite seg i dag efter 40års fest med vänner i går, det tar på att fylla år kan jag lova. Älskar mina fina ugglor som vi fick av en kär vän, tänk att det är en kille som handlat och valt dom alldelens själv så fina. Här har dagens aktiviteter redan varit i full gång ett tag, fotbollsträning,simskola och ett besök på stan och träffa tobbe trollkarl. Nu blir det en vilopaus ute i solstolen.
Ha en skön lördag alla/Kram
Theres

fredag 19 april 2013

Nu är Våren här...

Nu är äntligen våren här, solen värmer mellan molnen och snön smälter för varje dag. Känns verkligen som om allt får försvinna nu, tänk att jag kan längta att få kratta gården (det som är så tråkigt värsta som fanns när jag var liten). I går kom min ena son hem med TUSSILAGO som han plockat till mamman, som för övrig aldrig lyckas hitta några när jag vill men han har sina små ställen.Det är kärlek när barnen kommer med blommor.
Ha en fin helg alla så syns vi snart/Kram Theres

SM GULD...


Helt galet hela stan kokade i går kväll, äntligen vann Skellefteå AIK guldet. Många trogna fans har jag i huset stora och små. Själv var jag upp en sväng till ishallen och kollade in läget, många trogna fans som skulle invänta Guld killarna fanns på plats högljudda och skräninga. (även våran egen aik spelare var på plats med kompisar och inväntade bussen med spelare. Kan gissa att det inte blir lätt att få liv i han nu på morgonen och motivera att skolan börjar snart.
Ha en fin dag/Theres

lördag 13 april 2013

Presenter...

Bästa stunden på dagen, frukosten (äter nästan samma varje morgon grönt te och fil med frukt och egen plockade bär).Känns som jag har varit trött hela veckan efter allt firande. Förra lördagen hade vi hela släkten på middag och tårta. Lagade mat halva dagen och sedan njöt jag av det fina vädret innan alla gäster kom. Av min kära man fick jag en ti sente ring jag önskat mig, är en påbyggnads ring(menas att man kan bygga på med en till likadan eller i annan färg att ha brevid den första ringen. Några nya keramik koppar och även min önskan om den stora kronan i keramik gick fram.


En ny flaggstång med montage bjöd mor och far på, kunde inte passar mer perfekt. Tror dom har tröttnat på allt mitt tjatande om att plocka ner den befintliga flaggstången och måla slipa kitta igen den. Mycket gott att dricka låg i paketen också, men sen fanns det där två äventyr. Det första var till höga berget i sundsvall med övernattning och spa för två personer. Blir ju perfekt att spara till hösten när mörkret kommer smygandes igen.

Sen en annan present var från mina underbara systrar och även min man hade tydligen varit med och sponsrat. Det värsta är att jag inte vet vad som komma skall. Fick en lapp med olika förslag på en så kallad pack lista...ridbyxor,skidor,aftonväska,fungerande gps, bikini och pass. Tror verkligen att dom driver med mig helt. Eftersom dom vet hur nyfiken jag är så har dom tänkt hålla mig på sträck bänken tills i höst när det bär av...
Så nu är det bara blunda och drömma mig bort på alla slags äventyr som kommer lite senare.
Kram Theres

fredag 12 april 2013

40 ÅR...OCH LIVET BÖRJAR NU.

Fredag igen veckorna springer fram, för en vecka sedan fyllde jag  år. Fem dagar tidigare fyllde min kära man lika mycket, och på min dag fyllde även våran äldsta son 14. Så efter en helg med släkten på besök och fest så blev det en liten vila från bloggen i veckan. Det roliga var att när jag gick och la med förra torsdagen så tänkte jag för mig själv, undra vad som händer i morgon när jag tittar mig i spegeln...har hört så mycket att när du fyller 40 då börjar livet...(kan bara meddela att inget hände under natten inga fler rynkor heller hittade jag utan jag bara log åt mig själv och kände att det är nog ingen skillnad trots allt.)

Givetvis blev det en present från mig själv också, en sommar väska från odd molly och i rosa(jag bara älskar den).
Berättar mer en annan dag.
Kram alla/Theres

torsdag 4 april 2013

Stilrent...

Äntligen har jag tagit tag i ett projekt som jag länge tänkt men inte blivit av, nämligen soffan i köket...

Har länge velat ha ett stil rent lock på soffan utan tyg, där barnens små fingrar syns och ska tvättas/bytas.Förra veckan fick jag ett ryck och målade på soffan vit, och barnen hjälpte till att ta bort alla lager med tyger som satt på locket(och skumgummi som var limmad blä).Vet inte vad det är på våren som påverkar att man vill städa,rensa och skura över allt. Den underbara solen lyser in och visar dam som finns över allt, så här tvättas det för fullt och rensas(finns lite saker över, förstår inte vem som släpar hem nya saker hela tiden hihi).
Kram Theres

tisdag 2 april 2013

Påsk i stugan...

Påsk helgen i stugan 35 mil bort, bjöd på bästa vädret någonsin.Klarblå himmel och strålande sol varje dag.Mitt favorit ställe sommar som vinter, där jag gärna sitter och tittar ut mot havet och bara njuter.

Den här gången lämnade vi pappan hemma och åkte iväg själva, vilket äventyr...Först 35 mil med bil,sen färja,skidtur över till ön(tur vi hade snäll granne som körde över all mat med skoter). Skottning innan vi kom in i sjöboden och på med värme och hämta vatten i kallkällan...puh men det gick. 




Även påskkärringen hade hittat hit ända från blåkulla.

Nöjda och glada barn, fiske på blank isen, fram med fyrhjulingen och skidåkning blev helgens aktiviteter.

Fina kyrkan jag gifte mig i,lyste så fint på kullen.





Barnen har varit så snälla och hjälpsamma, nu säger vi hej då för denna gång och hoppas snart komma tillbaka.

Kram Theres