fredag 28 juni 2013

Midsommarhelgen...


Härlig midsommar helg i stugan...ön bjöd på goväder. Givetvis blev det även i år en midsommarkrans till lillan, trodde nästan hon glömt bort den.
Älskar traditioner, klockan ett är det alltid dax för blomplockning och midsommar stångs resning som sedan övergår till dragspel och lekar för stora och små. Blev en lugn och skön midsommar med familjen och känslan att bara njuta stod högst på schemat.


Efter dansen blev det dom årliga fotbollsmatcherna på ön, börjar  med barnmatchen och slutade med vuxen matchen. Lika roligt varje år att titta på. I år ställde våra tvillingar upp i båda matcherna, kommer ju vara dom som snart tillhör den äldre matchen.

Lillan längtar redan tillbaka till hennes sommarkompis på ön, är så härligt att alla våra barn har jämnåriga vänner som finns runt knuten på ön fast man är 35 mil hemmifrån.

Nu laddar vi för festival helg här i stan.
HA en fin dag alla/Kram Theres

onsdag 19 juni 2013

Barndomsminnen...

Tänk att det är Midsommar veckan redan, som man har längtat till den underbara högtid som jag själv förknippade med sommarlov och starten på en härlig semester med familjen när jag var liten. I min familj hade mamma och pappa eget företag och jobbade hårt övriga året för att vara lediga med sina barn när loven kom, något som även vi försöker med men är inte alltid så lätt att få ihop. Dagen innan midsommar afton packade vi våran stora båt med allt som behövdes för fyra veckor, och styrde söderut.Bodde i Boden när jag växte upp och båten kördes från Luleå hela vägen ner till Höga kusten och slutligen Ön som vi nu mer kallar vårat smultronställe. En upplevelse som jag uppskattat och minnen som lever kvar än i dag. Skulle verkligen vilja göra om dessa resor via havet med allt vad det erbjuder, små strand hugg lite här och där (inte stormarna och dom höga vågorna som korsat våra resor men med en underbar och duktig pappa som styrt oss säkert i land).

I dag blir det Midsommar handling och förberedelser och jobb.
Ha en fin dag alla/Kram Theres

tisdag 18 juni 2013

Sommarlov i huset...

Sommarlovet är här...och sommaren med den. Tiden springer just nu iväg med allt som vi vuxna ska hinna med innan semestern(och två egna företag) och 4 trollungar som har sommarlov så huset är fullt hela tiden med glada och lyckliga barn.

I trädgården är det liv och rörelse hela tiden, trädkojan ,skeppet  och lekstugan är öppna för jämnan. Älskar verkligen när allt är grönt och blommar.


Barnen på skolavslutningen, inte lätt att fånga alla goa och glada på samma bild. Midsommar veckan är redan här så nu blir det att storhandla innan alla andra kommer på det.
Kram Theres

torsdag 13 juni 2013

SKYNDA FYNDA...

Kikar in en snabbis och meddelar att nu är Sommar rean i full gång hos www.tildasmamma. 
Så skynda att fynda 50% på allt i butiken även rea varor, ange Rabattkoden: sommar när ni kommer till kassan så dras rabatten.
Ha en fin dag alla/Kram Theres

måndag 3 juni 2013

Skepp ohoj...

Sommarlov för barnen börjar närma sig och fler än jag vet hur det är med allt som bör hinnas med(skolträffar,dagis avslutningar och inskolning inför skolan i höst, sporter som både avslutas efter vintern och matcher åt alla håll).


I helgen strök vi bara ett streck i kalendern över allt och styrde söder ut till smultronstället för oss.Ön visade sig från sin bästa sida.Inte så många sommar gäster ännu så lugnet kändes på en gång jag klev ur båten.



Lyckliga barn som lyckades uppfylla det mesta som hör sommaren till. Picknick på stranden,spigg jackt vid bryggorna,krossar och fyrhjulingar igång efter den långa vintern, och bad hanns också med.






En liten fotbolls match med stor killarna fick avsluta lördagkvällen innan  det blev pinnbröd och korv till kvällsmålet.(får inte glömmas bort är bland det viktigaste enligt barnen).




Våran egen brandstation och post här på ön.

Älskar gå omkring på dom små vägarna och kolla in alla fina gamla hus som snart öppnas upp inför sommaren och bara andas.

Nu är batterierna laddade så jag hoppas orka med dom sista veckorna till midsommar.
Hej för den här gången.
Kram Theres