fredag 27 september 2013

Fredag igen...

Ledig dag och helg för mig och lillan. Sitter inne och kurar i soffan med tända ljus och myser. Ute är det riktigt höst regnet har  smattrat mot rutan hela veckan, fjärrvärmen i huset har vi fått sätta på så vi slipper gå med tjocksockarna dygnet runt.

Blir en pysseldag i dag...först en sväng till posten och hämta ut ett paket från panduro så vi får lite extra pyssel till allt som redan finns hemma.Älskar dom små instrumenten på bilden ovan finns nu i butiken www.tildasmamma.se under julfliken. Laddar för kommande högtid längtar, och inte blir det bättre när nyheterna kommer in i butiken och alla inredningstidningar börjar locka med kommande nummer i oktober med inspiration. Känns helt rätt att njuta och planera i tid.

Önskar alla en mysig helg/Kram Theres

fredag 20 september 2013

Helg...

Äntligen helg igen,och hösten har verkligen kommit. Ena dagen hög sommar och nästa dag vaknade vi till regn och höst. Känns helt rätt att tända ljus och kura ihop i soffan under en filt. Nyheter  börjar komma till butiken www.tildasmamma.se den fina ljuskuben som varit en klar favorit sedan förra året köpte jag in igen, den är så fin och jag brukar fylla den med små saker efter årstiden. Ljust nu ett av mina favorit zinkhus som jag aldrig tröttnar på.
Ha en fin helg/Kram Theres

tisdag 17 september 2013

Familjehelg...

En helg på bästa platsen... undrar hur många gånger jag vaknat och tittat ut över denna bild och fotograferat just på samma plats i olika väder och årstider...

Flydde vardagen och styrde bilen söder ut. Med sorg i hjärtat var det dax att plocka upp våran älskade båt som vi verkligen har använt flitigt i sommar. Längtar redan till nästa år.För mig är havet en frihet som inte går att beskriva för någon som inte känt på samma sätt. Här kan jag andas och bara ladda alla batterier som finns.

Promenerat i skogen och plockat bär och små granar jag sparar till kommande årstid.

Sommar skorna kändes helt rätt i helgen, var rena rama britt sommaren. Barnen badade till och med.

Nu är frysen full i bär till vinterns smoothies. 

Årliga letandet efter kapten kroks skatt är ett måste för barnen. Nu är det lillans tur att få hitta skatten och dela ut till dom större barnen som gjort detta sedan dom var små.



Känner igen mig så i lillan, hon kan stå och andas in den friska luften och bara filosofera för sig själv.


Hej då ön för den här gången men vi är snart tillbaka.
Kram Theres

fredag 13 september 2013

Magiska solljuset...

Fredag igen veckorna springer fram, och vädret kan vi inte heller klaga på. Älskar ljuset som strömmar in i våran punchveranda och att kunna ha dörrarna öppna och släppa in klar och härlig luft.Gäller att tanka sig full med energi inför den långa årstid som kommer.

På helgerna när mörkret börjar falla brukar jag duka upp frukosten i punschverandan, både jag och barnen njuter av familje mys.

Önskar alla en mysig helg/ Kram Theres


onsdag 11 september 2013

Måsten att stryka...

Åh vilket höst väder vi har här i norr, rena högsommaren. Njuter varje dag av solen och håller tummarna att regnet som kom förra hösten dröjer ett tag till.


Våran baksida är inte lik någon annans. Här finns det både sjörövarskepp, trädkoja lekstuga och lilla butiken allt på en och samma gård i stan. Och där bor jag...Min kära pappa är byggherren till alla dessa olika skapelser som även kräver underhåll som allt annat.Veckan jag var borta på kreta hade mina kära föräldrar målat,staket,planket,kojan,uthuset,blomlådorna och reparerat och bytt ut bräder både på skeppet och kojan.Ja vad säger man dom är bara bäst.


Känslan att komma hem till denna överraskning var helt otroligt, ett lyckorus när en del måsten bara var att släppa och andas istället.

Kram Theres

måndag 9 september 2013

Kreta 40-års present...

Visst blev det ett äventyr...har nu varit hemma en dryg vecka  efter en avkopplande resa till solen med systrarna.Vi hade verkligen tur med vädret inget att klaga på (fast lite för varmt) runt 40 grader på dagarna, och nästan lika varmt i havet som är största fördelen att åka på hösten att vattnet är så otroligt skönt. Annars brukar jag gilla våren innan sommaren kommit till sverige att åka iväg en liten sväng efter den kalla vintern här i norr.

Ett sten kast från hotellet låg stranden kändes nästan som florida strand, med badvaktstornen och stranden underbart.

Startade dagen med promenad eftersom jag vaknar nästan varje morgon före tuppen, drog med ena syrran som försökte haka på mitt tempo. Vi fick ganska snart konstatera att gick vi inte ut före sju blev det för varmt innan man var tillbaka.

Ätit gott på olika små kryp in, även om jag för det mesta höll mig till den grekiska salladen som är underbar.Gillade borden med olivträd ned sågade på alla bord.

Har spanat in solen komma upp och gå ner flera gånger.Inser nog inte förrän man åker iväg hur mycket tid det finns över när små trollen inte är med och vill ha sin uppmärksamhet.

Gått förbi små trädgårdar som ropat på mig, och sätt många fina blommor som inte finns hemma.


Busat i polen som små barn på nytt.

Nypressad juice behövdes verkligen i värmen.

Gått i små mysiga gränder, och shoppat små saker.


Varit på morgon djungel även tyr med store syrran.
Och saknat mina nära och kära hemma. En underbar och avkopplande vecka i solen som verkligen behövdes.
Tack kära systrar och min kära man för presenten.
Kram Theres