torsdag 30 januari 2014

Senaste fynden...

Ranunkler måste nog vara den finaste blomman, är så glad att äntligen har blomsterhandel här i stan nya ranunkler hela tiden brukar annars vara svårt att hitta här i norr.Blir nog en sväng på stan och köpa en ny bukett till helgen.

Älskar gammalt flintporslin, har en patina som inget annat. Helst ska det vara lite slitet och krakelerat gör inget för mig. Fyndade i veckan den lilla skålen som troligtvis har varit ett dl mått och en stor bålskål. Längtar till loppis säsongen kommer igång och semestertider när man kan stanna över allt där dom små loppis skyltarna står vid vägkanten.

Kram Theres

tisdag 28 januari 2014

Mys...

Min nya favorit plats är framför brasan med en bra bok och givetvis en stor tekopp. Känns som jag tillbringar många av dagens timmar framför elden, är en stor fördel att ha eget företag när man kan välja var man jobbar. Datorn och telefonen är ju lätta att ta med sig över allt.
Kan varmt rekommendera dessa böcker av Jussi Adler är så bra, kan inte sluta läsa när jag väl börjar.

Som extra bonus unnar jag mig ofta något gott när jag jobbar(vet att det inte är bra men jag njuter av livet just nu) vann dessa underbara choklad praliner hos lantlif.blogspot.se  och kan verkligen inte sluta äta dom när jag väl börjat. Lite lyxigare choklad som smälter i munnen och min stora passion är choklad och te finns inget godare( måste provas om ni inte redan upptäckt det, och helst mörk choklad).
Kram Theres

lördag 25 januari 2014

Njuter...

En underbar vinter dag ute,tyvärr lite väl kallt. Termometern visade -23 grader på morgonen och då håller jag mig gärna inne i värmen. Lite vårkänslor har jag ändå när solen börjar lysa in och framför allt att man märker att det är ljusare längre på dagarna.

Njuter just nu av tystnaden efter att alla barnen är iväg på sport aktiviteter. Bläddrar i inredningstidningar och känner att det är nog dax att möblera om,rensa, pynta efter humöret och gärna starta och slutföra lite renoverings projekt vi har här hemma.

Önskar alla en mysig helg/Kraaam Theres

fredag 24 januari 2014

Fynd...

Älskar fredagar med ledig dag och en lång frukost…och visst kan den förgyllas av en nytt nummer av Lantliv.

Just nu kan man verkligen fynda i alla butiker, har länge drömt om kuddar från Soul of Himla. Dom är så fina och snygga men tyvärr jätte dyra. Har inte riktigt kunna övertala mig själv att köpa en kudde för så mycket pengar utan lyckats vänta ut till rea.
Och äntligen lyckades jag och det blev två kuddar och en underbar linne löpare till punschverandan på REA kan inte bli bättre. Visst är det konstigt att man kan känna sig rik när man fyndar.

Önskar alla en underbar helg.
Kram Theres

fredag 10 januari 2014

Burk kakor...

Fredag och helgen närmar sig, och denna gång är den verkligen välbehövlig. Första skolveckan för barnen efter jullovet är verkligen en pina både för barnen och oss vuxna. Eftersom vi hade vänt dygnet helt och sov till nio-tio på morgonen(vilket aldrig inträffat) och nu skulle denna underbara väckarklocka ringa före sju på morgonen har jag känt mig sjuk hela veckan och gått omkring som en zombi. Och barnen har inte riktigt varit på topphumör, men nu hoppas vi på lite mer vila i helgen och att ordningen kommer tillbaka.

Innan julen hade vi lite vänner på våran obligatoriska Glöggkväll, fick denna burk kakor av en av gästerna som jag igår bara var tvungen prova den har stått där på bänken och bara ropat på mig. Översta lagret i burken innehöll vita och bruna choklad knappar, gah så goda att använda i bakning. Alla ingredienserna skulle blandas och rullas till bolla och in i ugnen. Spännande för jag visste inte vad det skulle bli för kakor. 

Färdiga resultatet blev en kaka liknande cookies super goda.Men jag var verkligen tvungen gömma en plåt för barnen, eftersom jag redan innan dom stormade in i huset med kompisar kunde räkna ut att kakorna skulle hoppa ner i deras magar och ropa på fler…
Så idag blir det gofika med en vän, givetvis en stor kopp te och nybakade burkkakor.

Kram Theres

onsdag 8 januari 2014

Längtan...

Ops här blev det lite uppehåll i bloggandet… tiden räcker inte till ibland med barnen,familjen och jullovet till bloggande. Nu är julen nästan helt ut städad och vår blommorna börjar komma i blomsteraffärerna, ett steg närmare den fina årstid som vi väntar.Här i norr är det regnigt och isigt över allt, något som vi inte är vana vid. Måste erkänna att jag längtar till lite snö och vårsolen som vi brukar vara bortskämda med i denna del av landet.

Hittade Bilder från ön förra påsken när det var bästa vädret någonsin, isarna var perfekta och inga problem att ta sig över. Har varit med om år när vi kryssat mellan isflaken med barnen i båten, lite väl spännande för mig men det funkar också.

Snälla kung bore ge oss lite snö så även barnen får plocka fram sina skidor och pulkor och njuta av vintern.
Kram Theres


onsdag 1 januari 2014

Årskrönika 2013...

Januari kom och bjöd på underbart vinter väder, en tur ut till ön  och kollade till sjöboden och båtar.

I februari kom vår vädret till norr det droppade från taken och alla njöt av en tidig vår.

Hittade även ett nytt köksbord och kände mig nöjd.

Mars blev det kalas våran prinsessa fyllde 6 år. En glad och viljestark tjej.

Vår piffade även lite i huset.

Mars/April fyllde vi jämnt både jag och min kära man, kalas och fest i flera dagar med nära och kära.

Present till oss själv i Maj Bruce springsteen.

Juni och bästa tiden på hela året Midsommar.

Juni/Juli njöt vid havet med underbart sommarväder och nybåt för sommaren. Blev många sjömil med familjen.



Augusti och lillan började äntligen förskoleklass,  som hon längtat till. Taket över farstun byggdes och även altan runt huset.


Hann även med en tur till utlandet med systrarna 40-års present.

September blev en tur till ön igen med bärplockning som högsommar väder.Lillans rum byggdes om och färdigställdes, väggar revs och inbyggd säng.




Oktober och lyshelg i stugan, familjehelg.Även sommaren fick flytta in.


November och mys inomhus, julpyntningen började lite smått.

December kom och gick med en underbar tid med mys,vänner, familj och julen som hör till.
Kram Theres