torsdag 25 september 2014

Vuxen helg ...


Packar för fullt och som vanligt vet jag aldrig vad jag ska ha med mig. I morgon efter barnen åkt till skolan åker jag och min kära man till Stockholm för en hel helg utan barn, känns hel konstigt. Händer ungefär en gång per år att vi lämnar barnen en helg och gör något, tyvärr gör vi det aldelens för sällan.

Längtar att kunna prata med varandra utan att barnen hinner svara åt oss och gärna är med i alla samtal. Med tre tonåringar i huset  som börjar bli vuxna (+en liten prinsessa) så är det inte konstigt att vi inte längre får sitta själv på kvällen när alla lagt sig , brukar nästan alltid sluta med att stor killarna nattar oss:)

Min kära man är laddad och sover redan, för han vill vara utvilad eftersom han ska springa Lidingöloppet på lördag(min julklapp till han) och har verkligen tränat hela året ordentligt.

Ha en underbar helg alla så hörs vi efter helgen.

Kraaam Theres

tisdag 23 september 2014

Höst...

Hösten har verkligen kommit hit i norr, minus grader på nätterna och dom första bilrutorna är skrapade. Solen värmer med sina strålar på dagarna och kylan smyger sig på om kvällarna och morgonen.

September är en favorit månad efter sommaren, om det bara inte vore så galet mycket i kalendern just nu. Föräldramöten, alla utvecklingssamtal, avslutningar i sommar sporter och uppstart för vintern.

Tänk om tiden fanns på hösten att få en vecka ledigt, och smyga iväg till våran sommar ö och bara njuta av naturen och havet…innan vi stänger oss inne med tända ljus och lampor(som också är underbart på sitt sätt).

Ha en fin dag alla

Kraaam Theres 

torsdag 18 september 2014

fortsättning på helgen...

Vaknade på lördagen till ännu en underbar höstdag, spegelblankt vatten och klarblå himmel och lite kyla i luften( i alla fall på morgonen).Kan verkligen inte bli bättre.

På med stövlarna, korgen och kameran med och iväg till skogen med grannen. Målet var att äntligen hitta dom där hemliga kantarellerna som alla andra hittat förutom vi...


Tyvärr inga gula små svampar denna gången , men lite bär blev det istället och trevligt sällskap och en pratstund.

Hittade även en stig jag inte gått på tidigare där det var den högsta punkten, tom ut märkt:)


Kanske årets sista dopp avklarat, även mamman badade tre gånger i +15 gradigt vatten. Var extra mysigt efter badet för vi hade fått låna en väns bastu som inte var här just denna helg.

Och inte är det något fel på utsikten från bastun, den högra är hennes bastu och den andra en redskapsbod.

En sista morgon promenad känns extra bra på denna ö, allt är stilla och tyst denna årstid. Älskar att vara här alla årstider som har sin egen charm. På hösten är luften ofta klar och lite kall, och dom flesta sommarhus igen låsta för vintern.Njuter av tystnaden när jag går mellan alla gamla hus.



Extra gott att hitta en chips påse och ett glas gott till kvällen.

Och ännu mer tur har jag att min kära man bestämde att vi inte stänger igen ännu utan kommer tillbaka minst en gång till i höst.

Kram Theres

onsdag 17 september 2014

Flydde vardagen till vårat smultronställe...

Förra helgen flydde vi iväg en sväng till våran smultronö… finns verkligen inget mer avslappnande och härligare än att bara lämna allt och åka iväg en sväng.


Vi åkte torsdag efter jobb och skola, tog ledigt till barnen på fredag så vi skulle få en extra dag i stugan. Hela helgen lyste solen och vädret kunde verkligen inte bli bättre. Njöt till fulla drag.

En sista tur med våran älskade båt innan den skulle upp på land för vintern.


Åkte in till finaste sommarstan Härnösand och åt lunch efter barnens önskemål.

Lillan var super nöjd över alla grodor.


Båt upptagning, och som tur är finns det en traktor på ön. Annars skulle vi aldrig få upp båten.

Fredagen avslutades med en god grillmiddag och ett glas gott rose:)

Somnade nästan i solnedgången med en god bok.

Fortsättning följer…
Kram Theres

fredag 12 september 2014

Fjällräven...

Håller tummarna att helgen bjuder på härligt höstväder, så det blir en liten skogstur med fika. I senaste numret av Lantlig hittade jag denna underbara ryggsäck, visst vi har vi ryggsäckar men inte den. Känns som en riktig 70 tals rygga. Helt underbara väska och välplanerad, facken på sidorna som rymmer termos/vattenflaska ståendes och lätta att komma åt. Tyckte den var lite väl dyr men fyndade denna nya på tradera för under halva priset så känns extra bra.

Önskar alla en trevlig helg och njut av dagen.
Kraaam Theres

torsdag 11 september 2014

Kök del 3...


Så här blir det när råsponten är på plats och målad, alltid svårt att föreställa sig hur det ska bli när allt är klart. Oftast har jag en bild hur jag vill det ska bli och sen att förverkliga den och få det som man vill är inte alltid så lätt. Nu väntar vi på en plåt till diskbänken som ska bytas efter helgen och hoppas den kommer.Blir nämligen ingen porlins diskho, utan en rostfribänk plåt. Har porslinsho i stugan och visst det är fint på bilder och i tidningar men direkt man tappar en panna eller annat så blir det repor och märken.

Har jag tur kanske dom nya luckorna kommer upp nästa vecka också, även om det är väldigt enkelt med öppna skåp när man ska hämta något.
Kram Theres

Kök del 2...

Nya överskåp på plats, blev mycket smidigare med raka skåp istället för hörnskåpet som satt där tidigare. Också går dom högre upp mot taket, tanken är att vi ska bygga igen enda upp mot taket så inge smuts kommer emellan.

Tur jag har världens bästa handy man, när han väl sätter fart går det ganska fort. Tre timmar senare var det gamal utrivet och råsponten på plats. Och eftersom vi har stenväggar blev det lite plugg,skruv och spackel efteråt.

Och nu har jag även målat ett lager vi färg över alla hål så väggarna är ganska klara. Håller tummarna att vi även ska byta bänkskivorna, men det blir nog inte så lätt. Jag vill ha vita och min kära man har gått med på det bara dom är gjorda i sten. Så nu blir det att googla runt och se vad vi kan hitta.
Kram Theres

onsdag 10 september 2014

Kök del 1,vi river igen...

Åh helt galet är det jag vet, men vi river i köket igen. Känns som vi inte har gjort annat sedan vi bytte kök för över 12 år sedan. Är det inte så man ska måla om,byta kakel, ta ner några skåpar, flytta spisen eller byta kylen så är det alltid något. Hoppas jag blir nöjd den här gången och att det håller ett tag.

Nu åkte äntligen våra överskåpar ner, ett vanligt och två hörnskåp men en inte så fin lysramp eller balalkin emellan(snyggt och inne när vi bytte kök). Köket känns redan ljusare runt fönstret.

Det enda negativa just nu är att det blir alltid saker över när man tömmer massa skåp, men jag har för länge sedan bestämt mig att inget läggs i källaren för det kommer aldrig användas igen så här blir det rensa ordentligt och iväg välgörenhet.

Mer Bilder kommer så ni hänger med.

Kram Theres

lördag 6 september 2014

Fredags bukett...


Vaknade till en underbar solig dag, humöret på topp och hela familjen har haft sovmorgon kan verkligen inte bli bättre. Även om dagen är full med barnens alla aktiviteter, fotbollsmatcher,dans och hockeyträning.

Helgens fredags bukett kom bästa pappa med, och det  bästa av allt är att man kan äta upp den. Älskar verkligen egna morötter istället för köpes är så stor skillnad i smak.

Önskar alla en underbar helg / kram Theres

fredag 5 september 2014

Obotlig trötthet...

Fredag igen men är så trött, hoppas verkligen inte vinter tröttheten redan kommit  för mig. Skulle lätt kunna ligga kvar kökssoffan hela dagen under en filt och en bra bok:)

Min lediga dag och jag är alldelens själv, känns verkligen hel konstigt att inte ha några små troll med sig över allt utan det är bara inse att barnen håller på att bli stora.

Nu väntar helgstädningen, tvätthögarna och maten som måste handlas på mig.

Önskar alla en fin fredag / Theres

torsdag 4 september 2014

Utflykt...

Ny månad och årstid, hösten är här i norr även om det är varmt om dagarna men när kvällen kommer plockar jag gärna fram en varm kofta. Saknar redan sommaren med allt som hör den till, även små utflykter som är lättare att spontan boka in när kalendern inte är så fullbokad med barnens aktiviteter.

För några helger sedan åkte vi iväg med hela min familj, mamma,pappa och båda systrarna var med. Och det händer inte varje dag att alla är samlade, dels har storesyrrans barn blivit så stora att dom flyttat ur boet och sköter sig själv och hon har lite mer tid över. Men hon bor ju inte heller i samma stad som vi andra utan 20 mil här i från.
  
Vi tog bilen och åkte till Bjuröklubb fyr, var här när jag själv var lika liten som Tilda 7år. Men då kom vi sjövägen med våran stora motor båt vi hade då, och sökte skydd för natten.

Alla mina barn var inte med men härligt att vi övriga fick en mysig stund tillsammans.

Och för en gångs skulle även jag på bild, händer bara när  äldsta sonen tar kameran.

Hamnen ser nästan likadan ut som för 34 år sedan:)

Ha en fin dag alla/ Kram Theres