torsdag 25 december 2014

Soffan...

Lagomt till julhelgen kom den bästa av alla inredningstidningar. Ikväll blir det soffan under en filt med en sprakande brasa och en stund med Lantliv. Känns verkligen som man behöver en kväll med inga krav och måsten. Visst är det konstigt att innan julen vill man hinna så mycket och alla krav man ställer på sig själv att när julafton är över är man helt slut och orkar ingenting.

Njut av kvällen…kram Theres

God fortsättning...

Nu är julafton förbi för det här året, gårdagens dukning är ett minne blått så även alla paket som låg under granen och även dom tomten kom med.

Granen har börjat skuta skott och nästan inge barr, känns som jag lyckats i år.

Lagomt till julafton slog kylan till -18 i stan  och snön hade fallit mer under natten så det blev en fin vit jul. Sparkarna fick komma fram så en tur under dagen innan alla gäster kom.

Största paketet fick storbror, alla hade väntat med spänning under hela dagen vem det var till. Så för att göra det extra spännande sparade vi det till sist, och nöjd kille när han öppande paketet som innehöll en stor högtalare.

Lillans bästa present var något som stod högst på önskelistan, en egen symaskin. Och till på köpet lyckades jag hitta en rosa, som fungderade nästan lika bra som min men till en billigare penning.Så morgonen har vi ägnat med att lära oss att sy. Känns helt rätt eftersom mamma älskar att pyssla och sy när tiden finns.

God fortsättning alla kramar från mig till er.
Nu blir det middag hos kära mor och far, känns skönt att sätta sig till dukat bord i dag och sen väntar soffan.

/Theres

onsdag 24 december 2014

Förberedelser...

Dax att säga godnatt, alla förberedelser inför julaftonens dukning är gjord och ligger framme i högar och väntar på morgondagen. Barnen sover förhoppningsvis och vaknar pigga och glada.

Alla ljusstakar är fyllda med nya ljus bara att tändas.
God natt vi syns i morgon.

God Jul Theres

tisdag 23 december 2014

Julkläder och julhjärtat...

I mitt julhjärta låg min nya Odd molly topp, älskar verkligen denna modell med spets och rosett. Har redan den i svart och kunde inte motstå den i vitt. 

Halsbanden till har jag gjort själv, och  hoppas hinna med fler i kväll till dom sista paketen.

Lite skönhets saker och bling bling passar perfekt inför alla högtider som ligger framför oss.

Go dofter från victoria secret med nessesär som jag handlade när vi var till stockholm.

Och det sista som låg i hjärtat var en ny röd Beck söndergaard börs, har verkligen suktat efter den länge och äntligen hittade jag den på erbjudande.

Önskar alla en mysig uppe sittar kväll.

God Jul

Theres

måndag 22 december 2014

Snö ute och skidorna på bordet...

Ute snöar det för fullt,så det blir en vit jul här i norr. Har jobbat sista dagen innan jul och är nu ledig en hel vecka, känns så skönt och framför allt välbehövligt. 

Har målat ett par gamla skidor jag fått av svägerskan och lagt som dekoration mitt på köksbordet. Blev så nöjd bara älskar det och lite annorlund. 

Dom stora kottarna är från när jag var liten, då fanns det ett träd nära våran stuga där det växte dessa stora kottar. Min kära pappa brukade stanna så vi fick plocka en påse full och ta hem, men tyvärr nu är trädet borta.

I morgon är listan lång med alla förberedelser inför Julafton, och förhoppningsvis får jag lite tid över till juldukningen. Är så roligt att duka fint om jag bara har tid och slipper bli stressad för då funkar inget alls.

Vi syns i morgon, och då hoppas jag hinna visa er vad som döljer sig i mitt Julhjärta.

Kram Theres

Mitt hjärta...

Mitt eget julhjärta…förra året sydde jag ett hjärta till mig själv som fick bli min julstrumpa fram till jul.

Här i stoppar jag små saker jag unnar mig till självaste julafton, är ju underbart att få köpa till sig själv det man vill ha.

Så vad som finns i hjärtat får ni se kanske i morgon kväll, tror det kan vara något nytt att ha på sig på självaste julafton.

Ha en fin dag alla.
Julkramar från mig till er/ Theres

söndag 21 december 2014

Julmaten...

Nu är skafferiet nästan fyllt till brädden med all julmat och gosaker som hör julen till. Återstår förberedelser med maten till julen, men det får vänta till tisdag när jag äntligen är ledig och kan ägna all min uppmärksamhet till julbordet. Det mest roliga är ju att det blir jul hur som helst.

Nu är det dax att krypa isäng och ladda för jobb i morgon i butik som jag börjat jobba extra nu till julen. Julruschen brukar vara rolig men slitsam.
Kram Theres

Inte många dagar kvar...

Nu är fjärde ljuset tänt och bara några dagar kvar till julafton. Känns alltid som december går så fort, man vill hinna göra så mycket men tiden räcker inte alltid till. Julmaten är inhandlad och förhoppningsvis dom sista julklapparna inslagna. Så nu väntar en arbetsdag kvar innan lite julledigt, längtar känns som det är välbehövligt.

Julkramar till er alla / Theres

lördag 20 december 2014

Silver…och ljus i massor...

En ny kaminspegel har fått flytta in hos mig, blev den större modellen i silver. Velade flera gånger mellan svart och silver men känns så rätt nu när den kommit på plats med silver.

Hoppas tomten kommer med en till spegel till mig skulle nog lätt kunna ha en i varje rum:)

Ljus kan man ju inte få för många av, tänder varje kväll och morgon och njuter.

Mina gamla fattimanssljustakarna kommer alltid fram till julen och blir lite extra bling bling mot spegeln, även den stora kotten från Walher&co.

Önskar alla en fin kväll kram /Theres

Jul i farstun...

Nu har det äntligen även blivit lite jul i fastukvisten. Älskar den rödrutiga duken som pryder bordet till jul, ska jag vara ärlig så är det mitt gamla överkast mamma hade i min egen barnsäng, så den börjar ha några år på nacken. Gran och tallkvistar i olika gamla glasburkar pryder fönstret. Luktar så gott när man plockar in färska grenar och blir så fint.

Mina gamla egen tillverkade nästomtar står i det lilla fönstret, bara älskar dom.

Kram Theres

torsdag 18 december 2014

Svart...

Har plockat in mitt gamla symaskins underrede och målat det svart, blev riktigt nöjd. Lite mörk bild men det bjuder jag på, är inte många timmar på dagen som det är ljust och man kan ta kort. Nu funderar jag bara på om jag borde ha en svart spegel  i stället för den vita…vi får väl se vad som händer kanske lite färg kan behövas eller så får den vara vit.

Kram och godnatt /Theres

Samlade...

Dom stora nissarna har samlats på min lilla järnsäng, önskar verkligen jag även hade en likadan vit nött järnsäng fast stor…Blir inte lätt att hitta men drömma kan man ju alltid.

Kram Theres

Grön eller en vit jul...

Hur underbart är det inte när solen lyser in genom fönstret… även om jag älskar julen så längtar jag redan efter våren och framför allt efter solen. Känns helt galet att det i år kanske är den första julen för mig som kommer vara grön. Håller alla tummar och tår att snön ska komma så det blir en vit jul, blir så mycket mysigare och ljusare. Och framför allt för barnen dom längtar efter att få åka bob och skidor.

Ledig dag även i dag så det gäller att köpa den sista julklappen, fylla skafferiet och kylen, bädda rent i sängarna jag ni hör listan är lång.

Önskar alla en fin dag/Kram Theres

onsdag 17 december 2014

Tomteverkstad...

Äntligen har jag lyckats ta fram alla påsar och slå in julklapparna som inhandlats till alla. Inte är det lätt i en familj med 4 barn att hitta den stunden när ingen är hemma och ser vad tomtemor gör. För även om vi har 3 tonåringar så är dom lika nyfikna vad som döljer sig i paketen som lillan.

I år har vi valt att dra ner ännu mer på julklappar, känns som det jämnt är ett överflöd som ingen behöver utan man köper för att köpa. Så förra året började vi lägga ribban lägre och till i år fortsätter vi med det. Känns jätte skönt.

Nu är det bara tre klappar kvar att inhandla och det hoppas jag hinna i dag på min lediga dag.

Julkramar från mig till er alla / Theres

tisdag 16 december 2014

Njuter...

Här sitter jag på morgonen och fikar i min ensamhet:) när barnen gått till skolorna och huset är tyst brukar jag ta min tekopp och en hög med tidningar och sätta mig i punschverandan och bara njuta.

För mig är det mamma lyx…att ha en stund för sig själv och kanske planera saker som måste göras eller köpas in för julen eller bara vara. Känns som det är viktigt att kunna njuta lite mitt i allt.

Kram Theres

Tända ljus...

Tänk att nu är det bara ett ljus kvar att tända på söndag, kommer själv ihåg hur spännande det var att få tända varje ljus till advent. Och även så är det här hemma, men lillan behöver inte bråka med stor killarna vem som ska tända dom har lagt det på hyllan och känner nog att det är hennes tur.

Några julklappar är det kvar att inhandla och hoppas att jag fixar det i morgon när jag är ledig, äntligen så man kan lägga det bakom sig för det här året.

Julkramar till er alla från  mig/Theres

måndag 15 december 2014

Paket till alla barnen...

I helgen gjorde vi en god gärning, på scandic här i stan samlar dom in paket till barn som inte har råd och får några julklappar. Så Tilda och jag bestämde oss för att nu var det våran tur att skänka saker till andra.Visste inte riktigt tanken om man var tvungen att köpa nya saker eller vad som var tänkt. I alla fall bestämde vi oss för att återanvända i stället. Och visst är det konstigt att det fanns saker i överflöd som knappt var använt och vissa saker helt nya.

Kändes som ett bra sak, och en glad tjej som undrade vem som får just våra julklappar.

Kram Theres

Storstan och 19 år ...

Förra veckan tisdag den 9 december blev det en tur till storstan tor samma dag. Min kära man skulle ner över dagen och jag hade turen att få följa med på en liten shopping tur. En liten överraskning till mig som var helt oplanerad, vi har varit tillsammans i 19 år just denna dag så det kändes lite extra lyxigt att få en resa i present och pricken över i:et när jag älskar att shoppa. 

En lagomt trött mamma, tjej, kvinna vet inte riktigt vad jag ska kalla mig:) eftersom jag i huvudet inte blir äldre än 25 så är det svårt att sätta namn på sig själv. Gillar verkligen inte att flyga även om det går fort och är oerhört praktist när man till på köpet åker ner över dagen, så brukar det sluta med att jag inte sover något natten innan där av påsarna under ögonen.
Givetvis blev det ett besök på NK och deras julskyltning var ju något extra, kände mig som ett barn när jag stod utanför och bara stirrade in alla tomtarna i fönstret.


Ett besök på Granit inte att förglömma, älskar deras inspiration på hyllorna över allt. Blev en full påse med lite gott och blandat med hem.


Även Victoria Secret fick sig ett litet besök, kände mig som en tonårs tjej när jag gick innan för dörrarna. Rosa leopard och glitter i mängder fanns det där inne. Men en liten påse blev det allt med hem, kunde ju inte gå tomhänt där ifrån när jag nu äntligen fick möjligheten att besöka denna affär alla pratar om när dom är ute och reser.


Även min kära man hamnade i provhytten, och det hör inte till det vanligaste. Han hatar att gå på stan och det brukar sluta med att jag handlar hem och han tar bara på sig. Men lite nya träningskläder tyckte han var ok att prova, så det blev även en påse till han.

Önskar alla en fin dag
Kram Theres

Ps finns på Instagram om ni vill följa mig dagligen under namnet TILDASMAMMA73

söndag 14 december 2014

Lucia...

Lucia helgen har kommit och passerat, dotterns eget lucia tåg står i punschverandan på bordet. Och själv har vi njutit av en fin lucia tåg i dotterns klass, med skön sång och söta barn i lucia kläder, nissar och pepparkaksgubbar.

Julmånaden springer fram och vill ni följa mig mer finns jag på Instagram  TILDASMAMMA73 där jag uppdaterar dagligen.

Kram Theres

tisdag 2 december 2014

Längtan...

Äntligen har dessa underbara nissar fått komma upp ur källaren, brukar hitta nya ställen till dom inför varje jul.Dessvärre har jag inte köpt en enda ny maileg nisse i år, brukade bli minst två stycken inför varje jul när jag hade egen affär och sålde Maileg.

Brukar inte kunna motstå dom när jag packade upp varorna, visst kan man klicka hem dom på nätet men det är inte samma känsla som att känna och titta på dom i verkligheten( kan inte motstå dom då).

Ledig dag i morgon och hoppas hinna en hel del som har med julen att göra. Tog denna bild för två år sedan och känner att den talar för sig själv, finns en liten tjej som längtar….
Kram Theres

måndag 1 december 2014

Skyltsöndag...

I går var det första advent och även skyltsöndag här i stan. Och visst blev det ett besök på stan för mig och lillan( storkillarna kände dom var lite för stora och valde andra aktiviteter). Givetvis träffade vi tomten och då menar jag verkligen den riktiga tomtefar. Varje år står han på samma ställe denna dag och fortfarande vet jag inte vem han är(förmodligen den riktiga tomtefar) han vet var vi bor och berättar alltid för Tilda att han sätt henne och att han kommer på julafton.

Här hade vi tomtefrossa i natt, lillan kunde inte sova utan väntade på att få gå ner och kolla om tomten varit förbi och lämnat paket till henne vid öppna spisen. Kände att detta kommer spåra ur hela vägen till julafton, så efter en lite snilleblixt från mamman när klockan var 03:00 så kom jag på att tomten hade ju berättat att han inte kommer hinna titta förbi på morgonen utan han kommer på kvällen efter skolan(eftersom han har så många barn att besöka) så nu hoppas vi få sova i natt utan tomte febern.

Kram Theres