tisdag 31 mars 2015

Påsk känslor...

Bara två dagar kvar till påsklov med barnen, känns super skönt att var lite ledig och förhoppningsvis inte så mycket i kalendern på några dagar. Mina söta påsk harar från maileg har fått komma fram på bordet så en liten mer påskkänsla i huset.

Och våran lilla pyssel tjej påskpysslar från morgon till kväll.

Ha en fin dag alla/ Kram Theres

måndag 30 mars 2015

Grattis på födelsedan...

Idag fyller min kära man år…kärt barn har många namn. Inte varje dag han kommer in så här snygg men det händer:)

Världens finaste man och pappa till mina barn.

Och ja han är vältränad och det är tur att någon av oss som står för den biten.

Barnasinnet har han kvar, älskar allt med motorer, både att köra och skruva i.(här lånade han sonens kross)

Grattis älskling på din dag, vi älskar dig precis som du är.

Kraaam Theres


söndag 29 mars 2015

Vår väder...

Förra helgen åkte vi ut till min mamma och pappa, dom bor i våran stuga vi hade när vi var små(fast byggd som ett hus) 3 mil utan för stan där vi bor. Jätte fint ställe direkt vid älven. När våra killar var små var vi här jätte mycket nästan varje helg på vårvintern, och njöt av fiske och skoterkörning. Men nu är dom tonåringar och har sina aktiviteter och intressen så för oss är det bara gilla läget och låta lillan ta med sig en kompis och åka på våra även tur tillsammans med lilla familjen istället.

En tur till trollskogen blev det, med spaning efter björn iden och klättring på fallna träd efter vintern.



Bästa pappa och morfar stod som alltid för grillningen, finns inget godare än mat ute i det fria. Lunchen blev parisare och festis:)

En stund i solväggen med mammas gofika  är ju ett måste.
Tjejerna njöt ute.

Upptäckts färd på isen.

Och som avslutning fick tjejerna skjuss upp till bilen av morfar.

Ha en fin kväll alla och var rädda om varandra.

Kram Theres

Frost kalas...

Här har livet bara snurrat på sen sist jag kikade in. Tilda har hunnit med att ha sitt 8 års kalas för kompisarna, och temat var Frost. Finns nog ingen liten tjej som missat denna fina film och figurer.

Tur vi har en snäll moster som fixade till en Olof snögubbe till tårtan,  Tilda fick hjälpa till och dekorera med moster för mamman var ju ute i sista minut som vanligt. Många bollar i luften har man ju alltid.

Alla tjejerna var super nöjda med kalaset och hade super roligt.

Tilda hade själv bestämt lekarna, först ut hade hon själv målat en olof utan näsa( så det blev en klassisk lek med ögonbindel och snurrat runt ett varv och sen sätta moroten på snögubben) mycket skratt blev det.

Även dansstopp så allt present papper flög runt i huset:)

Vi avslutade med ute lek ock skatt jakt.

Kram Theres

onsdag 4 mars 2015

Tildas dag i dag...

I dag var det en liten (stor) tjej som vaknade extra tidigt, hon kämpade verkligen för att ligga kvar länge och lossas sov men till slut gick det inte.Var bara stiga upp för oss jätte trötta vuxna och väcka bröderna när klockan slog över till sju. 

Frukost bricka, sång och paket vid sängen.
Älskar verkligen denna tjej, hon är så lik mig i många saker. Hon är våran bonus, efter tre storebröder kom denna lilla prinsessa som gör en så glad och det mest härliga någon att dela sina egna intressen och äventyr med. Även om man älskar alla sina barn, så måste jag erkänna att det är något speciellt med tjejer, vi tänker lika och gör saker likadant vi blir som kompisar på ett annat sätt än killarna:)

Tiden går verkligen fort känns inte som åtta år sedan hon föddes utan som igår. Denna lilla prinsessa som kom till oss… hon bjuder verkligen på sig själv antingen är hon glad och sjunger och spexar sig fram här i livet eller så är hon lessen. Ungefär som jag själv varit.

Tilda vi älskar dig till stjärnorna och tillbaka.

Kram Mamma och Pappa

tisdag 3 mars 2015

Fjäril...

Här fortsätter sporlovet hela veckan, tyvärr är det grått och tråkigt väder hoppas verkligen solen kunde få titta fram och värma oss lite med sina strålar. Vab i dag, lillan fick 40 graders feber i går kväll och den har inte velat ge med sig:( och hon som fyller år i morgon, håller tummarna att det snabb vänder och att hon orkar vara med på sin dag(som hon har haft nedräkning till sen jul).

Kan verkligen inte få nog av Green gates nya motiv med fjäril, en handduk hamnade på mysfåtöljen i punschverandan. Och nu letar jag bara kudden i samma mönster, som tyvärr inte många närbutiker verkar tagit hem(så har någon ett tips var kudden går köpas så snälla skriv en kommentar).

Kram Theres

måndag 2 mars 2015

Sportlov...

Här i norr har vi sportlov denna vecka, själv har jag jobbat halva dagen i dag och sen varit med denna lediga tjej som är så sugen att göra alla ute aktiviteter samtidigt. Blev en tur till pulka backen men tyvärr var det dåligt glid i backen, sög bara fast.

Våran lilla prinsessa har nedräkning hon fyller nämligen år i veckan och det är så stort.

Kram Theres

Ny månad...

Åh det är så härligt med ännu en månad närmare våren och sommaren, välkomnar mars och hoppas solen börjar visa sig och värma lite med sina strålar. Längtar att få sitta ute med en te kopp i vårsolen med en filt runt benen och bara njuta av fågelkvitter.

Mina små månads skolplanscher är så fina har tyvärr inte alla men väldigt många,letar hela tiden så jag ska lyckats få alla 12 månaderna. Är så fint att byta efter årstid och månad, känsla av en gammal skola.

Ha en fin dag alla/ Kram Theres

söndag 1 mars 2015

Mårbacka...

Känns som det går mot vår…älskar ljuset som har kommit och kroppen håller på att vakna från sin vinter sömn.

Mina pelargoner har fått komma fram och blivit omplanterade, håller tummarna att dom ska ha klarat den mörka vintern här i norr. Kompleterade med lite Mårbacka sticklingar och hoppas att dom växer och blir stora. Älskar verkligen pelargoner, hade en doftpelargon förra året som var helt underbar men som tyvärr inte har klarat vinter förvaringen.

Mitt gamla isskåp som jag bara älskar patinan på...



Kram Theres