fredag 25 september 2015

Glas...

Helg redan... denna månad har bara rusat fram sjukt mycket att göra och fullbokade helger hela tiden där av min frånvaror här.

Har sakta men säkert börja flytta in helt nu från sommaren och utemiljöer. Förra helgen tog vi in alla utemöbler,studsmattan,klippte gräsmattan och städade ett helt förråd. Känner mig rik när vi lyckas med dessa måsten.

Känner att jag själv gärna skulle vilja kunna bocka av små saker som hänger över en hela tiden och som jag bara tänkt göra i flera år. Tex vårar platsbyggda fönster vi fick av en kär vän för flera flera år sedan. Idag tog jag tjuren vid hornen och beställde gammalt fönster glas till fönstret.

måndag 7 september 2015

Sista sommar blomman...

Måndag och solen skiner ute, en härlig lite kall höst morgon här i norr. Helgen har varit en liten jobbar helg hemma mellan barnens alla aktiviteter.
Gräsmattan har klippts och krattats(inget jag älskar men väntar man för länge mellan klippningarna har man inget val vill inte ha gräset inne i hela huset) har stått på alla fyra och rensat bort en mängd med ogräs som växt där det inte ska runt gångar och dylikt.Fyndade sommarens kanske sista prästkrage som fick hoppa ner i en av alla mina glas sommarfynd, älskar glas i olika former.

Har sakta börja tömma sommarens blommor ur hinkar och urnor, dom kalla nätterna har börjar göra sommarens fina blommor bruna. Känns ändå som man är redan när hösten kommer att börja flytta in i huset och kura ner sig under en filt med en sprakande brasa och tända ljus.
Åkte en sväng till mamma och pappa på söndag och hälsade på och hämtade lite ved till vintern. Sånt där extra lyx att hämta färdig sågad och huggen ved av bästa pappa:)

Nu blir det en sväng till frissan.

Kram till er alla /Theres

lördag 5 september 2015

Fårskinn...

I väntan på att jag ska hitta en lång gammal knopp bräda att sätta ovanför kyrkbänkarna i köket fick två av mina fina skolplanscher komma upp. Älskar dom verkligen.

Mitt vita fårskinn ligger nu också på den ena bänken, så fint. Måste nog önska mig ett till i present dom är så fina, det svåra är nog att hitta ett vitt skinn dom flesta jag hittat är gråa.

Kram Theres

fredag 4 september 2015

Höst ute...

Ny månad och det känns verkligen att hösten har kommit. Barnen cyklar på morgonen till skolan med vantar för att inte frysa om små händerna. Och själv har jag plockat fram plädar och stickade strumpor till kvällarna i soffan.

Fredag igen och full proppad kalender med barnens olika aktiviteter. Ledig dag och här blir det städning innan alla är hemma igen till mys middag och soffan som väntar.

Kram till er alla från mig/Theres