måndag 29 augusti 2016

Kall morgon...

Måndag morgon och ännu en ny vecka, här i norr var det kallt på morgonen endast 5 grader. Barnen ropade efter vantar när dom cyklade och körde moped till skolan, tur mamman vet vart allt finns så jag snabbt fick fram det som behövdes.

Kvällarna har blivit mörkare och äntligen tänds det ljus över allt i huset igen, blir mysigare att lysa upp hösten med.Måste nog fylla på ljusförrådet kändes som det var tomt redan nu så blir att skriva upp på dagens inhandling.

Nu väntar jobbet på mig, kram till er alla /Theres

söndag 28 augusti 2016

Tystnaden...

Söndag morgon och huset är helt tyst bara mamman vaken...älskar att sitta uppe själv när resten sover och bara göra det jag vill och ingen som ropar på mamman.

Första skolveckan är avklarad för alla barnen och för hoppningsvis kommer nu även alla rutiner tillbaka. Ute lyser solen och det verkar bli en super fin höst dag, fällde ett jätte träd i går som väntar på oss att kapas upp och för hoppningsvis köras bort i veckan till tippen ( ca 15 släplast gissar min kära man) blir fint men även lite kalt när man tar bort dom stora träden på gården gäller att vänja sig.

Nu blir det frukost för mamman och jag lovar att njuta med en stor kanna te och nyaste numret av Lantliv.

Kram Theres

onsdag 24 augusti 2016

Vardag...

Här har vardagen kommit som en blixt, allt drar igång på en gång och med en liten större familj så gäller det att skriva upp alla tider med aktiviteter och skolstarter så inget glöms bort.

Helt galet att jag nu har tre killar på gymnasiet:) storebror började ju förra året och i år var det dax för tvillingarna att gå in genom dörrarna på den stora skolan.

Lillan började trean och det kändes som nog, vill verkligen hon ska vara liten igen och mamman är hennes bästa vän...tyvärr börjar även hon bli stor så kompisar är lite mer värde fulla än mamma ibland.

Kram Theres

lördag 13 augusti 2016

Blommor...

Njuter av sommarens blommor jag fortfarande hittar på mina små promenader, älskar verkligen nyplockade blommor som är rena lyxen under sommaren. Snart är hösten och vintern här och det är blomster affären som gäller för lite grönt på bordet.

Ledig lördag och tänkte mysa på stan med liten tjej som älskar att gå med mamma på stan och kolla på små och stora saker. Hoppas hinna i på loppisen en sväng och att det står någon liten sak som jag bara vill ha.

Kram Theres

fredag 12 augusti 2016

Längtar...

Tänk att längtan kan bli så stor efter knappt två veckor hemma... saknar allt som hör till ön.

Tur att jag är duktig att föreviga allt med kameran och kan titta tillbaka hur härligt livet är på just denna plats. Är verkligen hur underbart som helst och framför allt stressar jag inte...hemma känns det som stressen äter upp  mig med alla måsten och allt som ska göras.

Min yrsel har redan kommit tillbaka eller annat namn virus på balans nerven, för alla som varit med om detta vet hur hemskt det är när allt snurrar och man tappar kontrollen själv på sin kropp. Jag har haft det flera gånger per år och det blir bara värre för varje gång jag får det... vaknade i natt att allt snurrade och kräktes i nästan två timmar.

Kram till alla där ute/Theres

tisdag 9 augusti 2016

Rensning...

Känns redan som höst här i norr, städar och rensar inför skolstart och alla saker man har liggandes över allt som inte används. Tänk hur konstigt det är när man flyttar hem från en liten stuga till ett stort hus får jag alltid panik över alla mängder med saker som man har och inte behöver.

Tänder ljus och myser inne ikväll med regn som smattrar mot rutorna.

Kram Theres

tisdag 2 augusti 2016

Favorit i repris...

Helt galet att det redan är ny månad och hösten närmar sig. Här i norr har det varit lite svalar dom senaste dagarna med mycket åska   och svarta moln men inte så mycket regn. Och genast ställer kroppen om sig till höst, gah vill inte riktigt det ännu vill njuta ett tag till.

Tyvärr brukar det bli så att när vi flytta hem från stugan så närmar sig hösten fort, barnens fotbollsträningar har redan dragit igång och  kvällarna blir mörkare. Det enda som lever kvar länge är favorit skorna jag gärna flyttar i tidigt på våren och håller kvar dom till sockarna åker på. Har haft samma modell i flera år,blir att klicka hem ett par nya eftersom jag lyckats slita ut ett antal av dessa snyggingar.

Kram Theres