fredag 30 september 2016

Njuter på bryggan...

På morgonen blev det åter frukost på bryggan, dock lite kallare än i somras men det bjuder jag på. Är så härligt att kunna njuta och klä på sig lite extra bara man får vara ute och njuta av havet. En god tekopp och en bra bok är energi för själen.


Solen skiner i dag och det har blivit en och annat promenad efter dom fina vägarna på ön, fördelen på hösten är att det nästan inte är några sommargäster utan tyst och stilla över allt. Alla årstider har sin charm.

Med vinden i håret och havet bakom mig känns det som det bästa jag gjort på länge att smita iväg några dagar utan familjen och bara ladda mig själv. Med nästa färja kommer gubben och lillan blir mysigt att avsluta mini semestern med nära och kära innan det bär hemåt på söndag.

Kram Theres

torsdag 29 september 2016

Batteri laddning...

Tillbaka i paradiset...

Kom ner till ön i tisdags, åkte ner själv med tåg till härnösand där bästa sommar vännen hämtade mig med båt som tog oss ut på ön.

Vädret är underbart sol och spegelblankt. Ladda batterierna och få umgås själv med fin vän kan ju verkligen inte bli bättre sätt att vila och ladda kroppen för den långa vintern. Till helgen kommer lillan med kära mannen ner för att fira lysafton som enligt tradition alltid infaller första helgen i oktober.

En helg när ön lyses upp med ljus och marschaller efter vägar och runt hus inför vintern. Många kommer hit och gör vintern och låser igen för detta år.

Kram Theres

onsdag 28 september 2016

Nya projekt...

Känns som jag håller på att vintra
 hemma, vi har massa små projekt som bara ska påbörjas eller slutföras lite här och där innan snön och kylan kommer.

Ett av dom som vi jätte länge tänk är att bygga igen den ena väggen på våran framsida bro där vi går in i huset. Är från detta håll det alltid blåser,regnar och snöar från just det håller.

Fönstret hade jag redan hittat så det stod bara i uthuset och väntade på mig att bli målat, och sen fick gubben snickra fast det där det skulle sitta.

Eftersom vi har smala ribbor fram till på bron valde vi att sätta på insidan vita panelbräder och utåt blev dom röda så det smälte in mot huset. 

Blev super nöjd när vi väl tog tag i det, och snabbt gick det när man väl bestämmer sig och jag hade målat fönstret. Så nu hoppas jag slippa snön som yr rakt mot mig när jag öppnar ytterdörren i vinter.

Kram Theres

tisdag 20 september 2016

Nya fynd...

I lördags åkte vi till kära mannes syster i en by utanför stan för att hälsa på och bli klippt, riktigt  lyx att kunna ringa på morgonen och få en klippning på en gång( i stan var det 3 veckors väntan på att få en tid och det kändes inte som mina toppar ville vänta den tiden,hade redan väntat för länge). Innan vi skulle börja hade hon läst om en liten gårdsloppis i närheten och jag följde gärna med trodde loppis sommaren var över för i år.

Fyndade en underbara hatthylla som är inlämnade på blästring och dessa underbara glasburkar och apoteksflaskor allt för 110kronor. Verkligen fynd och en lycklig mamma.

Kram Theres 

måndag 19 september 2016

Odd molly...

Höst känslor här hos mig, rensar och städar lite över allt i huset.

Lagt ut massa Odd molly på tradera och klickar ni på bilden till höger så kommer ni direkt till mina annonser.

Ha en fin dag alla/ Kram Theres

fredag 16 september 2016

Ledig dag...

Äntligen helg igen, veckorna bara springer fram och kalendern är full proppad med jobb,aktiviteter som slutar och börjar, utvecklingssamtal och föräldramöten(hunnit två av fyra:).

Ledig dag med massa ärenden som väntar på mig och ute lyser solen, vi har verkligen en super höst här i norr med sol och klarblå himmel peppar peppar nästan varje dag. Även om det på morgonen var endast 4 grader när barnen åkte iväg till skolan.

Ska ta tag i några målar projekt ute i det fina vädret som jag gärna vill hinna innan vinter kommer. Också blir det att fylla upp kylen med gosaker inför helgen. Och efter lunchen väntar ett välbehövligt besök hos bästa sjukgymnasten.

Kram och trevlig helg /Theres

onsdag 7 september 2016

Min plats...

Min arbeta plats i dag...

Flyttat datorn och alla papper till köket och jobbar här i från i dag. Blir så less på kontoret vissa dagar så då brukar jag byta rum eller jobba ute. Är faktist en stor nackdel att jobba hemma när det blir tråkigt och tyst kan jag längta efter arbetskompisar men om jag vänder på det planerar jag min egen tid och kan nästan göra som jag själv vill bara jobbet blir gjort.Och det trivs jag med.

Kram Theres

tisdag 6 september 2016

Mitt kök...

Godmorgon...

Ute lyser solen och jag är helt förälskad i mitt kök... för er som följt mig så vet ni att jag gillar allt gammalt och slitet piffat med lite nya tokiga idéer. Skolplanscher är bland det finaste som hänger på mina väggar, och jag har en hel samling med stora och små som jag kan ändra efter humör och årstider.

 Sen att jag haft möjligheten att få gå hela grundskolan i en gammal skola och uppleva allt som hör till med skolbänkar,kateder,orgel till fröken,svarta tavlan och skolplanscher kan nog speglas igenom i mitt hem.


Förra året var jag till ett kafe på höga kusten som var ett gammalt sågverk där jag helt och hållet kunnat flytta in i kafe delen. Dom hade kyrkbänkar till alla borden och i taket satt upp svarta stänger där lamporna hänge. Kyrkbänkarna fyndade jag den sommaren just runt stugan och dom byggdes om och målades vita. Sen har jag i över ett års tid drömt och funderat på denna svarta stången till taket...

Och nu har min kära man gjort en och den är bara underbar skulle nog kunna ha en i varje rum. Får nypa mig i armen varje gång jag nu kommer in i köket, bara älskar det.

Kram Theres



söndag 4 september 2016

Fin avslutning på en mysig helg...

Ännu en fin höst dag på ön, finaste stället där jag kan ladda batterierna med ny energi.

Blev en lång promenad i skogen även på lördagen, sommarens kanske sista prästkrage hittad.




Efter mycket letande blev det en full liten hink även denna dag, och bonus på kvällen med nystekta kantareller på en macka. Super gott.



Var så härlig luft hela helgen, friskt och underbart att andas in.

En sista båttur med storbåten till sommarens favorit loppis i stan, som tyvärr inte gav några fynd:(

Sen var det dax att ta upp storbåten för denna sommar, alltid lika tråkigt när det är dax att börja vintra...
En mysig taco middag på kvällen, som avslutades med spel kväll (Yatzy och uno står högst på litens lista).Så mysigt att bara få rå om den lilla utan stor killarna händer inte så ofta.

Regnet har vräkt ner hela natten och duggade på morgonen. Liten var inte helt nöjd över att åka hem och förstod inte varför vi var tvungna att lämna allt det mysiga.

Nu väntar sängen och en ny vecka i morgon.
Kram Theres

fredag 2 september 2016

En underbar höst dag...

Fick äntligen vakna på bästa stället efter en månad hemma. Vi åkte direkt efter jobbet i går till ön och valde att hellre komma hit sent och få vakna här. Havet var helt underbart lugnt när vi kom i går kväll och solen gick just ner, kunde verkligen inte bli mysigare.

Blev frukost på bryggan, gäller att njuta och passa på när ön visade sig från bäst sidan...

Blev en mysig tur till stan med lite shopping för mamman och liten tjej, och en god lunch med pappan som hängde med på ett hörn.

Tilda valde favorit ice tea (till lunchen )som vi hittade i somras på mysigaste fiket rutiga duken. Tyvärr säljs inte detta i vanliga affärer och uppe i norr där vi bor finns den inte att köpa någonstans.
Lite nytt lego friends pysslades med på bryggan i solskenet.

Eftersom alla tonåringar var hemma fick kära mannen ta upp bryggan själv, tur det gick bra för jag är inte så stark och får inte lyfta med min rygg.

Han tog till slut båten och drog in bockarna så han skulle slippa bada...

Kan inte se mig mätt på havet och denna vik...



Munnen full med godis och koncentrerad att få igång fyrhjulingen och följa med på kantarell jakt.

Blev en sväng även förbi rymdstenen eller "ljummastenen" här på ön. Hör som till att klättra på och banka på den ihåliga stenen.

Och efter många många års letande, hittade vi lite kantareller och inte var dom små utan jätte kantareller. Inte för att det var hela familjer med kantareller som många hittar utan vi fick gå väldigt långt och länge för att hitta en här och var.

Tänk så mycket  man hinner på en dag när inga måsten finns och man bara kan njuta av dagen.

Kram Theres





torsdag 1 september 2016

Gammalt är fint...

Nu är hösten här och ny månad, känns helt ok med sol ute och lite kyla i luften. Älskar nog alla årstider på olika sätt, hösten kan ju både vara solig och kall så stor koftorna åker fram och man får kura inne. Regnet kan gärna hålla sig borta gillar inte när hösten bara blir blöt och blåsig, man hinner inte  njuta av hösten på samma sätt som när solen får vara framme.

Här hemma rensas det för fullt, älskar allt gammal som man återanvänder och köper på loppis och auktioner. Förstår inte varför jag inte lär mig att inte köpa alla nya ljusstakar som butikerna lockar med( för i slut ändan slutar det med att jag ger bort eller säljer dom och plockar fram mina gamla fina och nötta).

Höst kramar till alla /Theres