onsdag 22 mars 2017

Längtan...

Blir verkligen galen på mig själv när längtan sätter in...vill ha sommar och semester nu. Jag längtar så efter att komma iväg till ön och lugnet som gör mig hel och laddar min kropp med nya batterier.

Även om jag gillar dom flesta årstiderna så är ligger nog sommaren mig varm om hjärtat.

Vill köra båt nu....friheten när vi flyttar till ön och båten går av sig själv till ica när vi behöver fylla på kylen och slippa bilen hela tiden det är frihet.

Att vakna och somna till havet är det bästa som finns....

Kram Theres

lördag 18 mars 2017

Vår vinter...

Vaknade till en helt underbar vårvinter dag här i norr...solen skiner,klar blå himmel och plusgrader på termometern. Har plockat in lite kvistar från äppel trädet och stoppat i en loppis fyndad glasburk. Allt för att få in lite mer vår i hemmet.

Första påskliljan är inhandlad och maileg påsk kaninerna har fått komma fram. Påsken går så fort när den väl kommer så jag brukar njuta lite i förtid.

Hoppas på fika ute på altanen i dag i en solstol och njuta en stund.
Kram Theres

lördag 11 mars 2017

Sportlov i Jäckvik...

Kan inte bli mer kärlek än så här...när liten får åka med storebror är nog det finaste och bästa som finns både för henne och mitt mamma hjärta som svämmar över.

I slutet av veckan kom en till familj upp som vi myste med på dagarna. Barn i nästan samma ålder och föräldrar som klickar bra är underbart. Och en av dom bästa stunderna på dagen när magen kurrar, elden är tänd och maten börjar värmas och stekas ute. Så underbart och lärorikt för barnen att få uppleva.

Min lilla storfiskare som knappt har tid att äta förutom när det vankas parisare förstås. Han åker runt på isen med skotern som en liten iller och borrar hål över allt och drar upp rödingar hej vilt.

Och visst är det spännande när det nappar och tilda ropar så alla hör hon.


Och lyckan är total när fisken kommer upp ur hålet.

Och våran slalom kille valde bort backen och kände att det var ganska härligt att hänga med oss andra upp på fjället istället. Och efter andra dagen borrade han själv och drog fisk han med.

Bästa lunchen på hela veckan var när det vankades mormors underbara köttbullar med sås och uppstekt potatis. Trots att hon gjort ca 200 stycken köttbullar så slickade vi pannan.


Blev sena eftermiddagar innan vi åkte hem mot stugan. Trötta och med varma kinder av blåst och sol hann det börja skymma vissa dagar innan vi var tillbaka.

#merfjällåtfolket

Kram Theres

Sportlov i Jäckvik...

Hela veckan har vi varit i Jäckvik på sportlov hela familjen. Älskar det verkligen, jag är själv uppvuxen i fjällen på alla lov och många helger med fiske,kyla och äta mat ute som tillagas över öppen eld. Kan verkligen tacka min mamma och pappa som gjort detta med mig från det jag var liten tills jag var uppemot 20 års åldern. 

Liten och mamman kör rosa tjejerna på fjället:) snyggt och bra så man syns om det skulle bli snöstorm.

Vi hyrde pulkan på plats för vi fick inte med oss någon på släpet med tre skotrar. Tilda älskade att åka pulkan och bli nerbäddad i samma renskinn och plädar jag varit när jag var liten. Gick även utmärkt att fiska direkt från pulkan.

Och visst har det nappat, många rödingar har det blivit. Även storebror hann med lite fiske mellan skoterkörningarna uppför alla branter och fjälltoppar han kunde hitta.

Nöjd tjej som älskade när det nappade och bestämde direkt vem som skulle få hennes fiskar. Så klart är det morfar som hon ska ge dom till så han får smaka på bland den godaste fisk som finns.

Underbart att sladda in till den lilla affären i byn med skotern både  när man behöver tanka och fylla på kylen. Det gillas, önskar verkligen det kunde få vara så även hemma.

Första dagarna var det super kallt på morgonen så mycket kläder blev det att ta på sig lager på lager.

På vägen upp övningskörde äldsta sonen som fyller 18 på inte mindre än en månad.

Kram Theres

lördag 4 mars 2017

Liten 10 år...




Idag firar vi liten som fyller jämt hela 10 år, känns fortfarande som i går hon föddes och nu börjar hon bli stora tjejen.

Tur hon fortfarande gillar att vara med mamman.

Kram Theres