fredag 30 april 2010

Valborgsmässoafton...

(Hylla kommer inom kort i butiken)
Lill prinsessan har fått en ny hylla på sitt rum, såg den på mässan i januari och kände att den skulle passa i ett barnrum.Hon är precis som mamma pyntar innan den är på plats.
Nu blir det valborgsfirande hos grannarna.Har varit i våran stuga dom senaste 15åren så det känns lite ovant att vara hemma i stan.Längtar till stugan, men det kommer en annan helg.Hoppas ni alla får en underbar och mysig valborgsmässoafton.
Kram Theres

torsdag 29 april 2010

Nya sjalar...


Vintage by fé sjal
Äntligen är det torsdag, den här veckan har varit så lång. Känns som om den aldrig vill ta slut.Men snart är det helg, är som vanligt ledig fredag. I morgon blir det storstädning, tvättning och fylla upp kylen inför helgen. Har en hel lista i huvudet jag skulle vilja hinna i helgen ute,men vi får väl se vad väder och vind visar.Nya underbara sjalar har kommit in på www.tildasmamma.se önskar mig en grå själv på morsdag. Den skulle passa perfekt i sommar till bröllop och midsommarfest.
Ha en bra dag.
Kraaam Theres

måndag 26 april 2010

Nu är våren kommen....

I dag blev det Leilas nybakade muffins med crumble på när barnen kom hem från skolan.Helt underbara kan verkligen rekomendera detta recept som finns i hennes bakbok. Av min minsta pojke fick jag nyplockade tussilago, som han hittade på väg hem från skolan. Så nu har verkligen våren kommit även här i norr.
Helgen har bjudit på lite trädgårdspyssel trots snö kvar på en del ställen, altanen är städad och utemöblerna har fått flytta ut.Njuter varje dag av solen som skiner, väntar på fågelsången som brukar väcka oss.
Ha en underbar dag.
Kraaam Theres

fredag 23 april 2010

Härlig fredag...

En ny kokbok inhandlades i går på lunchen, Ernst sommar. Härliga sommarbilder bjuds man på, och sommarkänslorna svallar.Härlig fredag och helgen är här, städningen har jag struntat i trots grushögarna i hall och kök.
Måste man städa...tvättstugan svämmar över, disken fulla köket för fortfarande ingen diskmaskin.(Gick sönder för några veckor sedan).
Men sommar känslor i köket,tänk att en hylla kan förgylla en 4 barns mamma. Skulle nog kunna pynta om denna hylla varje dag.Längtar just nu efter prästkragar som vajar på ängen i solen. Men snart är det midsommar...


Här blir det pizza och fredags mys med barnen.

Ha en underbar helg.

Kraaam Theres

onsdag 21 april 2010

(Muggar och skedar från Rice)
Solen skiner så härligt här i dag.I går bjöds barnen på milkshake när dom kom hem från skolan, vi drömde oss bort till sommaren.Sitter innen och jobbar med två företag samtidigt lite rörigt kan det vara, gäller att svara rätt i telefonen när det ringer.Ha en underbar dag.
kraaam Theres

tisdag 20 april 2010

Nya krokar...

Här springer dagarna iväg, nyss var det helg och nu åter en ny vecka.I går var tanken att starta morgonen med lite städning efter helgen men så blev inte fallet.Fastnade i köket brevid min nya hylla, lite ommöblering och stayling. Nya krokar har skruvats upp under det nedersta hyllplanet, att hänga saker på.
En franskinspirerad burk fick flytta upp på den övre hyllan, bra förvaring för värmeljusen.Finns på www.tildasmamma.se





På en av dom nya krokarna fick Tilda hänga, älskar denna enkla ram i zink.Även krokarna finns i butiken.

Kraaam Theres

fredag 16 april 2010

En midsommarnatts dröm...

Vilken tur att jag har varit ägare till två Odd molly Fonda tunika, för tyvärr gick den ena sönder i tvätten och den går ju inte få tag i någonstans.Så istället fick det bli en Wigwam tunika i puder rosa. Kommer passa perfekt till midsommarafton och kanske bröllop som vi fått äran att bli bjudna till.

Älskar lukten av ett nytt klädplagg från Odd molly, och alla dom underbara små detaljerna som dom lyckats sätta på exakt rätt ställe som pricken över i:et.
Tack för alla underbara kommentarer, är tyvärr en dålig bloggare just nu det är för mycket helt enkelt.
Kraaam Theres

onsdag 14 april 2010

Tildas rum...

I dag blir det lite bilder från Tildasrum, älskar verkligen detta lilla rum som är vitt från golv till tak.Våran lilla tjej är en riktíg Lotta på bråkmakargatan flicka. Lika söt och finurlig som hon. Givetvis kunda jag inte motstå dom söta röda lackskorna som Kappahls nya vintage serie innehöll.
Även en klänning från samma serie fick följa med hem, och hängdes upp på knoppbrädan som fått flytta in i hennes rum. Tidigare hade jag franskakrokar men det kändes inte bra, så fram med skruvdragaren och vips hade jag fixat bytet själv.

Lotta grisen har även den fått komma upp knoppbrädan, visst är den söt.
Ha en underbar dag.
Kram Theres

måndag 12 april 2010

Liten kammarljusstake...

Kammarljusstake från Bloomingville 29kr hos http://www.tildasmamma.se/
Sjukstuga igen, Tilda har feber och förkyld.Längtar verkligen att detta första dagis år ska ta slut någon gång, hon har varit sjuk från och till hela året.Men nu är ju våren på gång och det är ljust, jag blir lycklig bara av de.Tävlingen är avgjord och lite klurig var den... det rätta svaret var 13 stycken ljusstakar den sista låg under inredningsdetaljer. Och vinnaren är......
Maria Wiklund från Hökmark Grattis. Hon har ingen egen blogg utan hade mailat in svaret.Ha en underbar start på veckan.
Kraaam Theres

söndag 11 april 2010

Skön söndag...

Äntligen en helt underbar söndag, solen skiner och termometern visar +8grader. Startade morgonen med ett besök på blomsterlandet med en vän, hittade vårblommor och fröer inför sommaren. Så här blir det lite planteringar till veckan, hoppas det hinner komma upp lite blommor inför sommaren.
Nya röd och vit prickiga trädgårdshandskar fick jag av svärmor när jag fyllde år, det roliga är att hon vet vad jag gillar. Helgen har även inneburit arbete, veckan avslutades med att jag fick varor från en av mina nya leverantörer Bloomingville.Så här har det packas upp och fotograferats för fullt.Senast måndag kommer allt läggas ut på www.tildasmamma.se


Fick riktiga vårkänslor själv när kartongerna sprättades upp med zinkhinkar, emaljerade saker, korgar, helt underbar pläd i grått,krukor,tavlor m.m.
För er som bor nära är ni Välkomna för ett besök med lite vårinspiration i Gårdsbutiken Onsdagar 17-19.Tävlingen avgörs i morgon.
Kraaam Theres

onsdag 7 april 2010

Tävling...Sturehof keramik...

Sturehof keramik kruka från Haidic Interiör 0910-16715 (haidicinterior@live.se)

Äntligen finns dessa underbara krukor från Sturehof keramik i stan hos gulliga Samira på Haidic Interiör. Kika in på http://www.gulavillan.wordpress.com/ för mer information om öppettider. Har fått möjligheten att lotta ut en likadan kruka som på bilden så här blir det tävling. Följande gäller: Länka med bilden ovan på din blogg och gissa hur många ljusstakar det finns på www.tildasmamma.se lämna svaret i kommentarfältet. För er som inte har en egen blogg går det som vanligt bra att även maila. Tävlingen avslutas Måndag den 12/4. Lycka till.

Kraaam Theres


Hjälp...

Här har diskmaskinen slutat fungera mitt i kalasfirande med släkten. Tråkig kostnad när man kan göra så mycket annat för pengarna, men visst drömmer jag om en smeg diskmaskin i retro modell. Finns det någon som har erfarenhet av smeg som diskmaskin och kan ge tips hur den fungerar? mottager jag gärna råd.
Ha en bra dag.
Kraaam Theres

måndag 5 april 2010

Födelsedag...

Det är verkligen ingen vanlig dag i dag, utan min födelsedag. Och inte bara min egen dag, utan även min först födde sons dag också. För 11 år sedan föddes våran efterlängtade lilla pojke som nu blivit stor. Inte hade jag kunnat föreställa mig en sådan underbar skatt i födelsedagspresent.
Och visst det är något magist med den förstfödde, även om han växer och tyvärr blir stor så är han ändå mammas pojke och kommer förhoppningsvis alltid vara det. Just nu är han i ett skede i livet när han slits mellan tonårspojke och mammas lilla pojke som gärna skulle vilja rymmas i mammas famn.
Visst jag kan erkänna att lite knepigt är det när två fyller år samma dag, och framför allt på morgonen när man ska ligga kvar i sängen och sova när man blir uppvaktad. Och barnslig som jag är så vill jag också bli uppvaktad på sängen med paket och sång.Så efter vi hade sjungit i stugan för lillebror som vi kallar han, var det bara hoppa ner i sängen och lossas sova igen. Men visst var det värt det, en ny Odd molly fonda dress var så vackert inslagen i rosa papper till mig.Och med den stora fjärilen på ryggen, sommarens favorit kommer den nog att bli när jag sitter på bryggan på kvällarna och lyssnar på måsarna som skriker.
Och till mig själv ett nytt rosa armband.Nu är vi hemma igen efter en liten påsktur till stugan, så imorgon blir det mera kalas här hemma för släkten.
Kraaam Theres

Rött,rosa och vitt...

Stugan har även den fått nya hyllor, öppna hyllplan där man kan ändra saker efter humöret och årstiden.Enkelt att komma åt muggar och tallrikar för stora och små. Rosa, rött och vitt blandat är mina favoritfärger och även sommarens färger.Melamin från Rice har funnits i stugan några år, plast som känns lyxigt både på midsommmarafton och badstranden. Under fliken sommar finner ni ett urval av Rice produkter hos www.tildasmamma.se
Ha en bra dag.
Kraaam Theres

lördag 3 april 2010

Påsk 2010 i stugan...


Påskpynt i all enkelhet i stugan, som är en liten sjöbod på höga kusten ute i havsbandet.Älskar denna gamla stol med dom vita väggarna som möter mig när jag låser upp dörren efter en hel vinter i ide. Vi fick verkligen ett varmt välkomnande som mötte oss när vi kom fram. Ett helt takras med snö som rasat ner framför dörren, fastfryset och med en isskorpa på 10cm längst ner mot dörren. Tur det finns spade och yxa, så efter lite arbetstag från min kära man så tog vi oss in till slut. Solen lyser på oss och barnen njuter och vi med dom, det här är äkta familje tid för oss.
Kraaam Theres

torsdag 1 april 2010

Mot blåkulla...

En liten påskkärring har vi här i sjukstugan, i mammas nya stövlar från Ilse Jacobsen. Älskar verkligen färger kunde inte motstå denna underbara cerice färg, lite orättvist enligt lill tjejen som älskar allt som är rosa.(En present till mig själv som snart fyller år).En gnutta avundsjuka kan jag lätt få när man ser andra bloggare som plockat sina första tussilagon, här har det faktist regnat idag. Men vad göra när snödriverna fortfarande är en meter höga.Hoppas på friska barn i morgon och SOL.
Kraaam Theres