fredag 30 januari 2015

Vardag...

Tittar in och önskar alla en mysig helg, här hemma är det fullt ös mest hela tiden. Veckan har bestått av 3 föräldramöten, utvecklingssamtal,jobb, kalas och alla aktiviteter som barnen sysselsätter oss med.
Kram Theres

måndag 19 januari 2015

Grått och vitt...

Känns som dagarna börjar redan kännas lite ljusare, längtar verkligen till våren när det är ljust mest hela tiden här i norr.

Nya färger hemma, har varit en röd rosa vit tjej men nu mer byter jag ut dom starka färgerna till mer grått, även om jag älskar rosa och rött och kommer alltid att göra. Ny kudde på soffan i köket från Green gate( tyvärr fanns det bara en kvar skulle gärna vilja ha två, så vet ni av någon butik som har en kvar så mottages tips gärna).

Kram till er alla/Theres

tisdag 13 januari 2015

Kontoret del 4...

Som ni kanske förstår är inte rummet så stort, tidigare hade vi bara ett stort skrivbord och inget annat rymdes. Nu har jag mitt lilla skrivbord bakom dörren och det känns helt ok, dels ser inte alla som kommer in i vårat hus om skrivbordet är fullt i papper och saker som det lätt blir på ett arbetsbord.

Är så lyckligt lottad att ha en egen möbelsnickare i huset, är verkligen inte varje dag han gör några möbler åt mig men när han väl har lust går det fort och en fint resultat.

Montering pågår.
Några amaryllisar lever kvar i glasflaskor.

Och bästa förvaringen på väggen till post och det som måste göras.

Ha en fin dag alla.
Kram Theres

måndag 12 januari 2015

Kontor del 3...

Älskar dessa garderober, känns verkligen som jag aldrig kommer att tröttna på dom. För ca 10 år sedan byggde min man in garderoberna och tillverkade egna dörrar efter min ritning till detta rum. Handtagen visste jag också precis hur jag ville ha dom, är inte första gången i detta hus som jag vill få fram känslan eller detaljerna från en gammal skola.

Verkligen inte lätt att fota denna vägg när rummet inte är så stort.

Även en säng ryms i mitt rum/kontor. Mysigt att kunna gå ifrån och läsa en stund eller mysa med lillan även på denna våning.

Nästa gång får ni se mitt skrivbord mannen byggt till mig.
Kram Theres

lördag 10 januari 2015

Kontor del 2

En till glimt från mitt kontor…

Tidigare hade vi vit målade väggar, som var tapet som jag målat på. Min kära man tyckte inte det såg så fräsch ut längre med spikhål och märken över allt så han valde själv att sätta upp panelskivor i hela rummet. Blev super bra och passade in till min vägg med garderober som vi haft i över tio år.

Även taket och alla lister målades på så det blev fräscht i hela rummet. Älskar hörnbitarna min man gjort för flera år sedan till detta rum, blir en extra liten detalj.

Från hallen sätt,är så nöjd.

Önskar alla en fin dag.
Kram Theres

fredag 9 januari 2015

Mitt renoverade kontor del 1

Bjuder på lite smått kaos vi haft här hemma efter nyår. Turen hade äntligen kommit till att byta golvet i kontoret, har verkligen längtat att få det mer enhetligt. 

Tidigare låg det här en plastmatta som liknade ett trägolv, som min pappa la in åt oss för ca 14 år sedan. Då var det jätte snyggt och vi hade trägolv i samma stil i hela nedervåningen. Men nu skulle den äntligen bort, och lillan hjälpte så gärna till att riva med pappan i huset. Så för mig gällde det bara att hinna tömma hela kontoret och rensa bort allt man inte behöver meddans dom rev ut mattan.  
Denna gång blev det Hoviplattor, jätte fina och tåliga rutor som limmas ruta för ruta. Och tur som jag har så är min pappa pensionerad mattläggare som ordnade det på en timma var allt klar.

Fortsättning följer…

Kram Theres

torsdag 8 januari 2015

Vardagen börjar idag.

Usch så trötta vi var på morgonen…trodde aldrig vi skulle få oss upp och att alla barnen skulle hinna till deras skolor i tid. Senaste dagarna har vi verkligen vänt på dygnet helt. Vi har vaknat vid nio/tio på morgonen som aldrig brukar existera i detta hus, och lallat runt i myskläder halva dagarna.

Men vardags rutiner är skönt, när man väl lyckas vända tillbaka vill säga:)

Här är sista tomtarna bort plockade för det här året och vår solen har visat sig lite. Känns jätte skönt att nu blicka framåt mot ljusare tider och sommar att längta till.

Kram Theres

Ps visar nästa gång mitt nya kontor som vi renoverat under jullovet.

fredag 2 januari 2015

Årskrönkika 2014

Januari kom och dom första ranunklerna inhandlades. Fyndade fina gamla skålar på loppis i flintgods.

Februari var den månad när jag bestämde mig för att lägga ner min butik www.tildasmamma.se efter 6 år. Kände att jag hade gjort mitt inom handeln och ville göra något annat.

Pysslade om min vinter trötta kropp och försökte väcka den till liv.

Mars månad börjar våra kalas firanden i familjen, så flaggan fick komma fram och förgylla vårat bord.

Blev en vecka i Hemavan fjällen med kanon väder, strålande sol och vindstilla hela tiden vi var där.

April månad möblerade jag om och rensade huset, våren hade redan kommit här i norr och utemöblerna fick komma ut rekordtidigt.

Påsken firades i stugan med go väder och snöfritt.

Maj månad var lite frånvarande på bloggen, kristallsjukan eller virus på balansnerven hade kommit tillbaka och allt snurrade.

Valborg firade vi uppe i Boden hos syster.

Och äntligen kom Juni månad och lite försommar. Vi flydde vardagen och tog en helg på ön, blommorna hade börja blomma och båten kom i sjön.

Ogräset frodades...

Och dom första blombuketterna plockades, tur man inte blir äldre än man gör sig för jag älskar att plocka blommor.

Juni var kall och när skolavslutningen kom var det bara klä på sig ordentligt. Kändes inte som det skulle bli någon riktig sommar i år.

Alla barnen uppklädda och samlade tillsammans.

Firade midsommar på ön som vanligt, älskar det och givetvis plockade vi prästkragar.

Juli kom och även sommaren, bästa sommaren någonsin.

Fick uppleva åter igen att Lungön hade varmast i sverige flera dagar och även tropiska nätter. Tror aldrig vi har badat och åkt så mycket båt på en sommar som denna 2014.

Sommarens bästa Loppis fynd…en liten järnsäng till maileg kaninerna.

En till brygga fick plats vid sjöboden där vi badade från morgon till kväll.Vilket var morfars förtjänst.

När vi flyttade hem i augusti försvann sommaren, det blev kallt och regnade i nästan två veckor.

September kom och även en fin höst, nu var det dax för en tur till stugan igen och båten fick komma upp på land.Plockade bär och fyllde frysen för vintern.

Åkte på utflykt till Bjuröklubb med familjen…och även mamman fastnade på kort när sonen lånade kameran.

Härligt att komma tillbaka till ett ställe man besökte när vi var små, tänk att det måste ta så många år innan man gör dom små utflykterna igen.
Hann även med att börja med lite renovering i köket.

Och när Oktober kom blev det dax för lysafton i stugan.

Även denna helg blev ett minne att leva på till nästa sommar.

Hösten hade även börjat komma på ön, med härligt höst luft och promenader.

Blev en utflykt till fyren, brukar alltid hinnas med varje år men denna sommar hade vi helt enkelt inte prioriterat det när solen sken och båt livet lockade mer.

Den gamla fyren på ön, som barnen älskat sedan dom var små att besöka.
Och sitta på klippan utanför och fika i solen kändes ju inte helt fel.

Avslutade helgen med att hitta den fruktade kaptens kroks skatt( tradition som barnen gjort sedan dom var små och nu är det Tildas tur att leta skatten).

Köket renoverades klart med nya bänkskivor, skåpluckor, diskbänk och ljusrampen plockades ner. Vi kände oss nöjda.


Även en vuxen helg till stockholm hanns med i oktober, och kära mannen sprang sitt första lidingölopp:)

November kom med raket fart och jag blev erbjuden ett nytt jobb. Velade lite men kändes så bra. Men livet snurrade på i lite för högt tempo för jag hade inte planera dubbla jobb fram till julen utan tänkte hinna njuta lite mer än vad som blev.

Advent och december kom, Maileg nissarna fick komma fram också var julpyntningen igång.

Lillan och jag gjorde en god gärning och skänkte paket till barn som inte får några julklappar.

Och tomten träffade vi på julskyltningen som vanligt och det mest mystiska är att han vet var vi bor och är så snäll varje år(men ingen vet vem han är inte ens vi vuxna).

Julen kom och gick och vips var det nytt år.

Nu önskar jag alla en God fortsättning och hoppa vi syns här på bloggen även detta år.

Kraaam Theres