måndag 28 mars 2016

Påskhelgen...

Annandag Påsk och vi är åter hemma efter några underbara dagar på ön...

Tyvärr går dagarna alldelens för fort när vi kommer ut hit, skulle kunna flytta hit denna årstid och stanna lätt över sommaren. Älskar denna utsikt med bästa vädret när jag kliver upp på morgonen, tystnaden och måsarna som skriker långt ute till havs.


Isen kan verkligen vara fascinerande, när vi kom bröt vi is fram till bryggan och över natten har nästan all försvunnit.

Även i år var liten sugen på att vara påskkäring, hon och kompis hemifrån  som följde med oss denna gång målade sig och gjorde egna kvastar och gick en sväng på byn.Fyrhjulångarna startade efter vinter vilan och vips kom dom på att åka pulka bakom på isen var super roligt.

Även på barmarken gick det bra.

Har blivit några promenader i helgen och som vanligt njuter jag av dom gamla husen och sjöbodarna som väntar att sommargästerna ska komma och öppna upp dörren.


Årets påskris, pyntat med liten och mammans egen gjorda kycklingar av pärlor.

Påskharen hade hittat hit under natten och lämnat en lapp med fotavtryck.
Skatten hittades till slut uppe vid kyrkan. Saknades i år var store bror som haft tur och följa med kusin och moster med familj upp till kebnekaise och köra skoter en hel vecka. Känns jätte tomt när han är borta.

Nöjd liten tjej över påskägget.


Lite fiske hanns med också...


Våran sjöbod är den längst till vänster, finns nog inte något finare än just sjöbodar.Hej då ön för denna påskhelg.

Glad Påsk kramar från mig till er /Theres

Inga kommentarer: