torsdag 2 november 2017

Jäckvick...

Nu äntligen är vi på plats, men vilken dag.

Åkte jätte tidigt hemifrån för att hinna upp med vagnen och få allt på plats och lite värme innan kvällen kom. När vi kom fram hade vi beställt en traktor som skulle lyfta förgården/spiketältet på plats som vi köpt här på campingen(jätte smidigt när vi hade turen att hitta en som ville sälja just när vi valde att komma hit:)
Planen var att traktorn skulle lyfta huset på plats och sen skulle vi köra in husvagnen så nära som det skulle behövas. Första problemet blev att vi var lite oense...jag tyckte vi skulle mäta ut var spiketältet skulle stå i förhållande till husvagnen eftersom det var en elstolpe bakom vagnen så det inte fanns så mycket mellanrum.

Men kära mannen tyckte att det inte skulle vara något problem, sagt och gjort lyftets huset på plats och när vi skulle köra in husvagnen(så var det först för smalt så det gick inte komma runt med våran stora bil och långa husvagn så det blev till att hand putta in den GAH säger jag bara. Tur våra stor killar var med och hjälpte till var marken var inte plan utan behövdes lite muskler över alla stenar.Sen kom nästa problem när husvagnen väl var på plats råkade mamman få rätt att vi borde nog ha mätt var husvagnen och öppningen till spiketältet skulle komma...traktorn fick komma tillbaka och lyfta om huset. Sen blev det ett pusslande med klossar och stödben tills allt kom rakt. Men då stötte vi på nästa problem...vips funkade inte elkabeln till husvagnen så vi fick ingen ström och värme. Men efter en stund löste jag det med att åka ner till handlarn och köpa en ny kabel(den sista) och värmen var på.

Kallt var det så tur bilen kunde vara igång och alla fick värma sig i omgångar tills allt var löst.

Blev en mysig kväll och alla sov gott i våran nya husvagn.
Tur man alltid lär sig något nytt.

Nu längtar vi att skotersäsongen ska dra igång och vi får åka upp igen och mysa.

Kram Theres

Inga kommentarer: