fredag 17 februari 2017

Fredag...

Äntligen är Pelargon säsongen här.... älskar verkligen när jag får plocka fram mina små blommor från övervintringen och väcka dom till liv. Tyvärr i år hade mer än hälften dött och var bara att kasta bort.

Tur i otur så hade blomster affären fått in riktigt fina Mårbacka Harald för en billig peng, brukar annars vara riktigt dyra så här i början av året.

Veckan har sprungit fram, men nu äntligen är det helg...och det innebär ledig dag med städ,tvätt, handling och bytt rent på sängarna. Känner mig riktigt duktig nu blir den en sväng till sjukgymnasten och en efterlängtat massage och sen taco middag och fredagsmys kan verkligen inte bli bättre.

Fredags kramar till er alla / Theres

onsdag 15 februari 2017

Solen...

Är så härligt att vakna till ljuset, kroppen börjar nästan vakna från vinter tröttheten (hoppas jag i alla fall) och det känns mycket bättre när det inte mörknar förrän efter middagen här i norr.

Blir nog att väcka pelargonerna i dag och ställa ut i fönstrena, det enda negativa med solen nu när det börjar närma sig vår är dom hemska fönstrens som jag nyss tvättade för vintern. Att dom bara kan bli så smutsiga utan att man rör dom....

Kram Theres

tisdag 14 februari 2017

Alla hjärtans dag...

Lägg till bildtext

Har nog inte ungått någon att det är Alla hjärtans dag i dag, här brukar vi mysa med långfrukost och bosaker. Men i dag räckte inte tiden till utan vi fick ta igen det till middagen  istället. Blev hemmagjorda hamburgare och efterrätt med nybakade semlor.

Tror det gick hem hos alla, laddar för lång frukost på lördag och hoppas inte det är något inplanerat just den dagen. Känns som vi haft lite väl mycket ett tag.

Liten fick ett gosse djur på morgonen och storkillarna chokladhjärtan. Själv fick mamma en stor bukett blommor av kära mannen.

Kram Theres

fredag 10 februari 2017

Njuter av vintern...

Helg igen, veckorna bara springer fram i super fart. Försöker njuta av det fina vinter vädret som vi haft i norr med kyla,snö och solstrålar. Kan inte klara utan försöker njuta av alla årstider.


Älskar vårat röda staket som ramar in tomten, trots att vi bor centralt så får huset en mer bullerby känsla med staket.

Barnens sjörövarskepp står kvar  efter många år på nacken, bästa pappa/morfar har byggt det med sina bara händer och direkt från huvudet.

Kram Theres

tisdag 7 februari 2017

Loppis drömmar...

Längtar till sommaren och alla Loppisar som väntar på mig...länge  länge har jag letat en liknande våg som den på bilden som jag lånat på nätet. Lagomt stor och helt underbart gammal.

Någon som har en över och vill sälja eller har tips var man kan hitta en liknande så hör bara av er.

Kram Theres

måndag 6 februari 2017

En kopp te och värme...

Ny vecka och ny månad sen jag sist tittade in här...tiden bara springer fram och snart är det vår.

Känns som jag njuter inne i huset varje dag och tänker att jag ska gå ut och ta tag i saker men inte så, bara njuter av värmen inne i huset och jobbar på hemma i myskläder varje dag. Hoppas våren kommer lite tidigare så jag tinar upp och får mig ut.

Bästa tiden på hela dagen är morgonen och den första tekoppen som är extra god. Älskar att hälla upp te i en gammal rörstrandskanna, har haft flera men tyvärr har dom gått sönder eftersom och bara därför hittar jag ingen extra på loppisarna här i norr för tillfället(förr fanns dom i överflöd och jag hamstrade på mig). Håller tummarna för sommar loppisarna att just mina tekannor ska finnas där.

Kram Theres