tisdag 11 augusti 2020

Norge...

Blev en tidig morgon, tur man vaknar tidigt så för min del var det ingen fara. Var verkligen magisk ljus över campingen och fjället.
Tilda var först över den norska gränsen, var hennes önskan att få springa fram och tillbaka några gånger mellan gränsen.

 
Tilda med alla buskillar...

Första gången vi åkte i den nya tunneln som dom byggt när man kommer över gränsen, var magiskt. Förstår inte hur dom kan bygga dessa enorma tunnlar rakt genom bergen.
Alltså hur häftigt var inte alla dessa får som ligger efter vägarna fria och får göra lite som dom vill. Var även en stor som lagt sig mitt på vägen så vi kom knappt förbi den:)

Vårat första stopp och mål för dagen var fiske från land i salt strömmen. Har varit här tidigare och denna utsikt är så magisk med bron,havet och fjället i bakgrunden. Ante fick några fiskar men var inte inne så mycket fisk just denna dagen och visst blir det mer resultat när man hyr båt och fiskar från vattnet.

Tilda ränsade torsken och hann även hoppa lite barfota och skära upp några tår. Kan verkligen inte beskriva vilken magisk dag och denna värme vi fick. Norge brukar vara kallt och regnigt men inte denna dag som vi lyckades pricka av.

Gamla salteriet står ännu kvar trots sina år på nacken, var här bla för över 20 år sedan med Ante,mamma och pappa och då bodde vi strax ovanför salteriet och fick sjösätta våran båt vi hade med oss här nere.
Även jag var med på resan:) blir inte så många bilder på hon som alltid håller i kameran och jag inte tar bilden själv.
På kvällen åkte vi in till Bodö för en natt på hotell, lyckades pricka av en super mysig och god restaurang i hamnen. Där det var magisk utsikt över alla båtar.
Kram Theres

Inga kommentarer: