onsdag 13 augusti 2008

Trädgården

Idag är det riktigt höst väder,vaknade till dimma och plus 8grader lite regn i luften.Tog lite bilder i går kväll som var en underbar kväll med sol och varmt,jag längtar redan till nästa sommar.Tyvärr är den redan slut här uppe hos mig.Här nedan ser ni min mjölkpall som svärfar gjorde till mig när vi flyttade in i huset.Där bor det alltid en hustomte som vaktar över oss,HIHI.Ni som känner mig vet vid det här laget att här bor det 4 trollungar och det märks på gården.Mina äldsta barn är 9 och tvillingar på 8år,dessa är grabbar och behöver lite sväng rum.Själv kommer jag från en syskonskara på tre snälla tjejer hihi.Här nedan kan ni skymta vårat sjörövar skepp som vi är väl kända för här uppe,alla vet var vi bor om man säger att vi har ett skepp på gården.Denna underbara båt byggde min älskade Pappa till sina barnbarn,den byggdes på plats bräda efter bräda.Ett gediget arbete,en del stannade till och undrade var vi skulle sjösätta, dom trodde alltså att den skulle ner i havet.Många har även stannat och velat köpa den,vi skulle nog kunnat gjort några stycken till försäljning.


På våran gård finns även en trädkoja som det hette från början,pojkarna ringde sin morfar och ville bygga en koja uppe i träden.Sagt och gjort så blev det ingen vanlig koja utan ett riktigt litet hus,som är uppe i träden i stället.Den har både skorsten,fönster och egen balkong.Här kan vi inte vara anonyma.


Mitt underbar uthus jag har på gården kommer från min mormor och morfars sommarstuga.Jag har alltid älskat det och ville ha det även om en del tyckte att man kunde bygga ett nytt så blev det inte.Min kära Pappa igen sågade ner det och fraktade in det på släpet.Lite ny färg och några bräder så var det som det skulle,gammalt och min morfars.

Här kan ni kika in mina fina blommor.Ha en underbar vecka trots regn passa på att mysa och pyssla som jag.
Kram på er Tess

13 kommentarer:

Cecilia sa...

Hej hopp! Vilket sjörövarskepp!!! Förstår att det drar blckar till sig, och trädkojan oxå! Jättefina!

Vi håller på (med morfar i spetsen) att bygga ett Mumin hus till lekstuga åt tjejerna här hemma, ska bli jätteroligt när det är klart! vad gjorde man utan MORFAR?!

Väggtexten som du undrade över har jag gjort själv. med karbon papper direkt på väggen och sen fyllt i med grå färg, pilligt men roligt och mycket billigare än såna som man kan köpa!

Kramar cecilia

mig & alice sa...

Men Hallå där vännen. Vilken helt fantastisk pappa och morfar du/ni har. Kan tänka mig att alla barn vill vara hemma hos er och leka...och trädkoja dessutom, Vilmer vill så gärna ha en men jag tror inte att våra äppelträd skulle rymma en trädkoja.

Det var sånt jag trodde fanns i sagoböckerna, morfar bygger med sina barnbarn. Ojj, nu lät jag helt plötsligt väldigt negativ...du kanske förstår att jag inte har den kontakten med min pappa.
Håll hårt i din!!

Förlåt att jag inte hört av mig på ett tag men här går det för runt.
Om de är de små dekorationskronorna så finns det några kvar, muggen med kronan på finns det två av.
Hojta till om du vill att jag ska skicka.

Ha det så himla gott nu.
Kraaaam
Melinda

vinklar o vrår sa...

Vilket häftigt skepp!! Förstår att ni är kända i ert område ;) ALLA barn vill väl säkert komma in och leka!

Kram Mia

Vit Spets sa...

Vilken morfar! Vilket skepp - du det där skulle jag vilja ha, tänk att få leka med barnen & alla kompisar - så skoj! Själv så är far & mor föräldrar så upptagna med annat så de får va glada om de säger hej mellan kaffekopparna!
Förlåt men en kram eller två skulle inte va fel!
Håll hårt om din far/morfar verkar vara en man med ett stort hjärta!
Kramis
//Siv

Solsjö - Under en vind sa...

Vilka underbara lekplatser för både lite och stor! Kram!

Galleri Hönshuset sa...

Hej tjejen. Wow säger jag...Vilket skepp och vilken underbar koja uppe i trädet. Som ett sagoland. Ska visa mannen ;)Ha det gott vännen. Kram Pirre

Dicksonska våningen sa...

Häftiga leksaker dina barn har! Och en så duktig morfar!
Min pappa byggde en lekstuga till mig när jag var 6 år. Den har jag alltid varit stolt över. Men nu är den såld till grannen som behövde den bättre.
Ta hand om dig! Och pappa... :)
Kram Annika

lottens vita och gröna sa...

oh vilken underbar trädgård, i den måste ju kreativitet väckas i båd stor och liten! varmkram lotten

Annika sa...

Skepp ohoj vilka lyckans ostar med en sån lekträdgård... kan man få hyra in sig en natt i kojan tro??? har aldrig sovit i ett träd..:) kram o trevlig helg Annika

Stjerneglimt sa...

Dette var skikkelig imponerende! For en flott skute og hytte, det var bestefaren sin, det, hilsninger til ham!

Hellen sa...

Hej på dig Tess! Sååå fantastiskt att ha ett eget sjörövarskepp på gården och husen sen...jag är mäkta imponerad. Tänk vilken dröm att ha en sån händig pappa. Det verkar gå i släkten att vara händig. Påsarna du sytt var fina. Jag är så imponerad av människor som syr. Är det väldigt pillit att sy den där påsen. Jag skulle vilja prova och kanske sy en till en ljuslykta. Kanske man kan få ett tips. :)

Hoppas du får en härlig vecka och ha det så kul på Formex mässan!

Kramis Helen

Anonym sa...

Halloj,
åhh vilken härlig trägård ni har.
Skeppet såå fint!
Kojan i trädet likaså.
Jag diggar!
Sånt uppskattas verkligen av barnen!
kram/ruffa

Lilla huset på prärien sa...

Hej Tess!! Vilka underbara saker du har i din trädgård! Min lille kille hade helt gått och fått dåndimpen om han hade fått ett sådant skepp. Och kojan är ju bara för underbar. Vilken fantastisk pappa du har!

Kram Jenny