onsdag 13 maj 2009

Rosa febern...I mitt kök...

Jaha då har jag gjort det igen. Nya gardiner i köket, tänk att det är så roligt att sy och göra om överallt. Jag har länge gått och sucktat över detta underbara tyg från Åhlens, med rosa och vita rutor. Åh det känns som sommar och när man var barn. När jag var liten hade jag en gardin i detta tyg i mitt rum, och i nederkanten var det en vit bollfrans det var den bästa jag visste. Älskade när min underbara mamma storstädade mitt rum för sommaren och hängde upp just den gardinen.
Har ni sätt vad stor min tomat och paprika planta har blivit, dom får bo i köksfönstret ett tag till innan dom får flytta ut till växthuset.

Hissgardin modellen jag använder mig av är väldigt enkel. En kanal upptill för gardinstången, och en i nederkanten där jag trär i en rundstav. Rullar sedan upp den och knyter band efter önskemål runt garddinstången. Väldigt enkelt och billigt.
Att det är en riktig flickdrömm...
Och inte att förglömma, just nu blandar jag ju rött och rosa i köket. Min äppelburk blev ett smycketskrin, perfekt i köket ofta när jag lagar mat eller bakar tar jag av mig ringar och halsband och dom dräller över allt.

Mitt senaste blocket fynd, två flaskor som jag har letat efter så länge. Har sätt dessa underbara flaskor ute hos många i bloggvärlden, och bara älskar dom. Här är början på en samling hoppas jag.
Just nu är jag verkligen lycklig, solen skiner sommaren på väg och prästkragarna eller marguriterna har kommit. Det är min favoritblomma.
Ha en underbar dag.
Kram Tess

10 kommentarer:

Maliva`s verden sa...

Hei...så gøy at jeg fant frem til din vakre og inspirerende blogg...rosa detaljer er vakkert:O)Titter innom deg igjen jeg...Klem fra Malivasverden

Träningsvärk Med Jeanette sa...

Jättesöta gardiner. Blev lite sugen på att ha såna i tjejernas rum :)
Äppelburken är jättefin. Har stått o hållt i såna flera gånger, men aldrig slagit till.Känner att jag ångrar mig lite nu... :)
Tänk vad lättpåverkad man e!! Haha!

Kram Jeanette

Villa Carl Larsson sa...

Vilket underbart tyg. Den gardinen skulle jag också vilja ha i ett kök. Men jag har inte ett sånt gulligt fönster i mitt så jag för njuta av ditt :)

Ha en bra dag i solen. Kram Josefin

~~*Pennyshouse*~~ sa...

hej!

underbar gardin....!!

kommer ihåg att jag oxå hade en gardin med bollfrans i mitt rum...å gula stora blommor på väggarna på tapeten,,,hiihhihihi..å röd plastmatta..
Kan det bli mycke snyggare...hihihhi...??

underbart med prickigt porslin!

köpte på Rusta förra året...lovely!

Kram Nilla

hemma hos lilla mej sa...

vad fint du gjort i ditt kök.Håller mmed dej om att det blir somrigt och gulligt.Fina bilder du visar.Ha en skön dag kramiz ~~~~~~RITA~~~~~~~.

Unknown sa...

Söt din gardin blev. Har gjort liknande med ett par vita längder i mitt vardagsrum.
Blev sugen på att få in lite färg i mitt kök när jag ser hur fint du har det.
Kram Maria

Hjärtat Mitt sa...

Så enkelt och snyggt!
Rosa , rött och vitt är väl jättefint ihop!
Jag älskar bilden med ditt sommarporslin :)

Kram Mari

Vevve sa...

Oj så tjusigt det blev. Åh blommorna på det. Summertime.
Kram Veronica

lolla sa...

hejsan
vilket fint tyg,jag har ju rosa prickar överralt i köket nu,men rutor var lika snyggt,kul med minnen från barndomen...
Flaskorna var åxå så fina,fyll dom med lite rabarbersaft kanske..
ha en fin torsdag lolla

Vevve sa...

Ha en trevlig resa! Synd att tjejerna inte hann leka, men Ebba ville så gärna följa med och handla! När vi var framme, ville hon istället så gärna leka med Tilda! :) Beslutsångest!
Kram Veronica