fredag 15 januari 2010

Nu är det fredagsmys...

Så var det fredag igen veckorna bara flyger fram. Jag och lillan startade morgonen med ett väl behövligt bullbak, frysen ekade efter fikabröd. Plockade och städade resten av dagen utan att egentligen bli färdig någon gång.Är på rensar humör och skulle gärna vilja röja över allt, konstigt att det alltid känns så efter varje jul.
Är mer pysselsugen än vanligt, tur nog har den nya Panduro katalogen kommit så en liten beställning hanns med här i kväll. Känner mig riktigt duktig i dag, har skrivit en matsedel för 14 dagar och försökt organisera våran frys som nu ska ätas ur. Visst är det konstigt att man handlar och handlar men frysen blir aldrig tom?Fick en liten chock här i veckan när ica-buff kom och jag insåg vart alla pengar egentligen försvinner. Tror inte ni skulle vilja gissa hur högt matkonto vi har per månad.

Ja det är klart att vi har 3 pojkar plus en man som äter som 10 hästar, och en liten prinsessa och en mamma som knappt rör maten.Så nu ska vi börja vårat nya liv med så kallade matpengar i en börs...
Vad tror ni? Kan man inte få mer koll på pengarna om man lägger dom i en speciell börs som man bara använder när man handlar mat. I stället för att dra dessa kort hela tiden som man aldrig håller koll på hur mycket man egentligen spenderar på mat...Ja det tål att prövas,så får jag utvärdera det hela.
Ha en underbar helg,det ska jag ha med alla kataloger och beställningar till butiken.
Kraaam Theres

12 kommentarer:

Photo by Maria sa...

Usch ja vad man betalar för maten.. Jag fick ju med från Ica och sambon med, vi drar inte från samma kort så därför får vi två olika..
Fattar inte varför jag handlar på Maxi för det första, Willys tex är ju så mycket billigare här.. Men trevligare att handla på Maxi förstås..

Kan nog vara värt att testa en "matpengarbörs".. Du får redovisa hur det går sen..

Njut nu av lite sömn och en fin lördag..

Kram Mia

LantlivsAnette sa...

Gomorron vännen !!
Åhh vad mysigt med bullbak..mmmmm..länge sedan jag bakade bullar faktiskt..Ikväll ska vi ha lite födelsedags fika här, min man fyllde år då jag var o reste, så vi tar det ikväll, inget märkvärdigt, men lite gott fika, jag bakade då jag kom hem efter jobbet igår kväll..puuhh, hann precis bli klar till första pausen i Lets Dance..
Matpengar, jaa du, vi har ett högt matkonto här också, ändå så veckohandlar jag o skriver matlistor..
Ha det gott vännen
Kraaam Anette

hemma hos lilla mej sa...

Vad mysigt med bullbak.Härligt att baka när man känner för det.....Ja undra vad vårat är på!!!!!Handlar på Ica .och Willys.Skriver matlista och åker aldrig och handlar när jag är hungrig....Ha en härlig lördag vännen.Varmkram Rita ♥

Lantliga drömmar sa...

Här ska det bli bullbak idag. Det där med att lägga matpengar för sig är ingen dum idé. Själv skriver jag i en liten bok vad jag handlar är också ett tips. Ha en skön helg! Nilla

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så goda dina bullar ser ut. Och det var bra och göra frys-rensning, där har man mycket man glömt bort. Skulle säkert klara några veckor.. Förstår att det går massor med mat när det är 4 killar i familjen.
Ha en mysig helg goa du
Kramar
AnnaMaria

Ett Vitare Hem sa...

Ja det går en massa pengar till mat, försöker handla på Willys fast ibland blir det ändå Ica Maxi....
Ha en fin dag!
Kramis/LenaS

Vevve sa...

Vad fina röda foton från bullbaket.
Ang. ponchon så gör fastra min gärna en likadan eller en annan efter just DINA önskemål, sticka och virka är hennes stora passion i livet!
Kram Veronica

LOTTAS HOME sa...

Hej vännen! Mysigt att baka bullar , det har jag och min minsting också gjort. Tack för varor, fick mitt paket igår. Visst är det skrämmande mycket pengar som går till mat. Ha en skön helg! Kram Lotta

Vitaboet sa...

Hej hej. Ja du, det där me särskilda pengar till mat e nog en bra ide, det tål att testas. Så gott med bullar, det behövs här också.

Ha en fin helg. Kram Camilla

Hanna sa...

Så gott det ser ut.
Ha en fortsatt bra helg
Kram
Hanna

Tanjis sa...

Det ska bli intressant att läsa en utvärdering sen! För det där med mat-pengar det är något mystiskt.
Man använder mer och mer men får så lite. Konstigt!

Undrar just vad du beställde från Panduro? Jag tror jag måste lägga en beställning ikväll jag med.
Några av de där tygerna måste jag bara ha, så är det ju!
Har en möbel här som behöver lite tyg och det skulle passa perfekt! :)

Kram Tanja

Hilde sa...

Hi hi hi - mat er dyrt! Vi er fem i husholdet, og det går mye penger til mat, men kanskje ennå mer til dill og dall...
HIlde