lördag 27 februari 2010

Odd molly till barn...

Ett litet shopping tips visst ser det ut som en odd molly blus för barn. Med en febrig liten prinsessa hann vi in på Lindex i dag när pojkarna skulle skjussas till slalombacken och skattjakter och mannen 10mil bort på skidlopp.Där hängde den mitt framför oss tjejerna i familjen, och rosa Tilda var såld på en gång och mamman inte sen att plocka åt sig en.
Hon fyller ju trots allt år till veckan, så en liten födelsedagsblus blev ju perfekt.Men vi kunde inte hålla oss när vi kom hem utan var tvungen att prova den.Kolla in dom underbara detaljerna visst skulle man önska att det stod odd molly och att den var i min storlek.

THE CAT CANT FIND LITTLE ME... står det bak på ryggen.
Dax att börja med lördagsmiddan,pepparstek med potatisgratäng.Kan även hända att jag hinner baka ihop oliv bröd också till maten.Sen blir det melodifestivalen med pernilla wahlgren, min idol när jag var lite.Vem tror ni satt framför tv:n och spolade tillbaka video bandet för att lära sig piccadilly circus utan till.... Jo jag.
Ha en underbar lördagkväll.
Kraaam Theres

fredag 26 februari 2010

Nu är det dammigt igen ...

Då var jag på gång igen, hela köket är fyllt med damm. Tro det eller ej men mitt ena köksskåp är nedmonterat, och bortburet kommer nog inte upp igen. Brukar vilja behålla saker en tid tills det nya resultatet är klart, en helgardering liksom det går ju alltid ångra sig.Även om min kära vän nog skulle gå i strejk om jag vips skulle ändra mig och skruva upp skåpen som är nedtagna.Mer får ni se en annan dag.
Ha en underbar helg.
Kraaam Theres

torsdag 25 februari 2010

Kockums...

Äntligen är det fredag igen, min helg börjar alltid torsdag kvällar eftersom jag är ledig fredagar.Hur skönt som helst,helgen blir lite längre känns det som. För er som följt mig har tidigare fått se att det verkligen bor en liten samlare här i vårat hus.
Sedan jag var liten har jag sparat och samlat saker, och en förkärlek har jag till småsaker.Jag har hamnat i ett rensar och röjar il och mitt i detta kaos när jag hysterist tömmer upp och ner på garderober,skåp mm så hittar man små fynd som jag helt enkelt glömmt bort. Tex Mina småa porlinskannor, emaljerat blå/vitt.Några gamla kort...

En liten skymt av mitt högskåp som flyttat in i vardagsrummet, fler bilder kommer när det börjar bli klart.Tack för alla mail och kommentarer erkänner att jag varit dålig bloggare hos er, är väldigt nyfiken vem som kikar in till mig dagligen vore tacksam om ni ville lämna en kommentar så jag vet vem ni är.
Kraaam Theres

måndag 22 februari 2010

Fågelbur...

Jobbar dag även i dag, har inte fått mycket gjort inspirationen har liksom runnit av mig. Ute är det kallt och snöstorm, bara ut och skotta även denna kväll. När ska det sluta jag vill har vår nu.En liten shopping tur till blomsteraffären på jakt efter mårbacka pelargonier men tyvärr så tycker dom det är för tidigt här uppe...Fick bli en ranunkler i stället för att pigga upp i detta väder.
Denna underbara trådfågelbur kom i dag med på fyllningen av trådäggen som många väntat på så det är bara att kika in på www.tildasmamma.se
först till kvarn,förra gången tog dom slut på en gång.
Ha en bra dag.
Kraaam Theres

söndag 21 februari 2010

Fynd...

Åhhh äntligen blev jag ägare till en gammal godis burk i glas och med den underbara lilla luckan i rostfritt. När jag var liten fanns det en godis affär i Boden där jag är uppvuxen som kallades för snusfröken. Där fanns just sådana godisburkar på en stor ställning, vet att det finns fler som jag som drömmer om en komplett samling av dessa burkar. Men en är bättre än ingen alls.

Mitt senaste projekt med väggen mellan vardagsrum och kök är snart slutfört, och för hoppningsvis kan jag börja med rond 2. Jag vill plocka ner en del av våra över skåpar i köket och sätta upp vanliga konsollhyllor,där jag kan variera med nya och gamla saker. Givetvis så ska denna godisburk få hedersplatsen.

Ha en underbar start på en ny vecka.
Kraaam Theres


lördag 20 februari 2010

Tvillingar igen...

Jag har gjort det igen...Av egen erfarenhet har jag för många år sedan lovat mig själv att aldrig köpa ett klädesplagg i två färger, det brukar sluta med att den ena blir hängandes.Men vad göra älskar verkligen min Odd molly fonda tunika i blått, har nog flyttat in i den. Efter lite sparande så klickade jag även hem den i vitt, och tur som jag hade fanns byxorna på tradera. Så nu förstår ni att jag inte behöver några nya kläder efter dessa skönheter. Och inte blir jag någon modefotograf heller.Ha en fortsatt mysig helg i kylan, termometern visade -31grader i morse.
Kraaam Theres

torsdag 18 februari 2010

GÅRDSBUTIKEN...

Snart är en till vecka slut, med kyla och snö. I veckan har det varit mycket som vanligt, hinner inte det jag verkligen drömmer om. Men har man 4 trollungar och en arg liten man, så kan man inte annat än le vissa stunder på dagen.
Min underbara syster har hjälpt mig i veckan att göra om butiken inför våren,om möblering och vips in med alla nyheter som kommit. En av mina nya leverantörer är danska Rice, det är sommar de.
Deras färger talar liksom för sig själv, jag blir bara glad.Spana in lunchboxen på översta hyllan, vill Ha den kan ni förstå det. Tur man snart fyller år...

Mitt senaste tradera fynd ska jag hämta i morgon,kan lova det finns många som kommer dra efter andan när min lilla skatt kommer hem.
Ha en underbar Kraaam Theres

tisdag 16 februari 2010

Mitt kök...

Köket är verkligen den plats som är hjärtat i huset, här tillbringar vi den mesta tiden med nära och kära. Att riva väggen in till vardagsrummet blev ett lyft och framför allt rymligare runt köksbordet.
Nya projekt pågång hela tiden, visst brukar min kära man lessna på mig, men jag jämför det med hans fiske intresse och då brukar det vara slut pratat om. I köket och matdelen har vi pärlspontsväggar som behöver målas om, lite sprickor när panelen har rört på sig också har det gulnat där möbler har stått...Dom underbara keramik kopparna med ord finns i gårdsbutiken till försäljning, går även bra att maila.
Mitt lilla gratis skåp från stuggrannen fick flytta in i köket under tallrikshyllan, och ovanför hängde jag upp några gamla bilder på blommor.Lite mera vår har flyttat in...
Gårdsbutiken ska fyllas upp i dag med lite hjälp av storasyster, julen ska bort och alla nyheter flyttas in så jag kan hålla öppet igen med vårinspiration. Lill trollet hjälper också till, så vi får väl se hur det går.Har även lovat nybakade semlor till pojkarna när dom kommer hem från skolan, det är ju semeldagen.Ha en underbar dag.
Kraaam Theres

söndag 14 februari 2010

Kärlek...



En helt underbar helg med solsken och takdropp är nu slut,har som vanligt pysslat lite för sent när alla somnat och endast jag är vaken. Har länge tänkt sy nya gardiner till köket,enkla vita hissgardiner. Men denna gång skippar jag gardinstången och har hängt upp på spiral,det blir så snyggt när garidinerna hänger inne i fönstret.Så nu återstår bara att skruva ner gardinfästena också är dom ett minne blått.Drömmer fortfarande om en vit porslinsho till köket precis som jag har i stugan, tyvärr har jag inte så bra erfarenhet av vita porslinshoar. Den vi har i stugan är från ikea och det blir fort märken och repor av pannor i botten av diskhon.

Finns det någon mer som har samma erfarenhet som jag eller???
Det är nog bara fortsätta drömma.
Ha en underbar start på veckan.
Kraaam Theres

torsdag 11 februari 2010

Älskling fram med sågen...

Just för tillfället sprutar det med ideer i mitt huvud,jag vill göra om över allt. Något tips hur man övertalar sin man ???I vårat hus brukar vi ge och ta av varandra.
Min man älskar att fiska och jag älskar inredning. Vad funkar bättre än lite byteshandel.Sagt och gjort han tog fram sågen och då var det ingen återvändo för väggen mellan kök och vardagsrum.Fick mest ångest över min älskade hylla som satt på väggen, men den har hittat en ny plats.
Lite före och efter bilder...Väggen vid järnspisen med fönstret blev kvar allt enligt planerna. Köksbordet har vridits så nu är det lite lister och vridning av taklampor som återstår innan mitt nästa projekt jag drömmer om.
Kraaam Theres

onsdag 10 februari 2010

Gamla saker...

Spetsar,urtavlor och rostiga gamla nycklar... älskar gamla saker. Funderar ofta vem som gjort dom eller var just den nyckel har hängt. Visst är dom underbara nycklarna som är full i rost, hittade dom i en låda här om dagen. Fick dom av en gammal farbror i våran stuga för säkert 10år sedan,och sedan har dom bara blivit liggandes.
Min gamla symaskinslåda fick nytt liv efter julens planteringar som hade vissnat ner.Tur att bloggvärlden finns med inspirations bilder, var lite ur gängerna efter det som hänt men efter en titt hos Marie på vitaranunkler kan man inte mer än blir glad. Jag har rövat tillbaka min mail och det känns jätte skönt, tack för alla telefonsamtal om detta otäcka mail som skickades ut från min mail. Våren är i antågan och i vår kan det hända att det smyger sig in med lite mer färg i köket. Fick leverans från en ny leverantör i går, lägger ut under dagen det är verkligen sommar här inne vill jag lova.
Ha en underbar dag.
Kraaam Theres

söndag 7 februari 2010

Jag har blivit kapad...

Här har solen lyst i helgen och bara några minus grader på termometern. Dessväre har jag blivit kapad av min mail, någon har tagit över alla mina adresser och skickar ut falska mail till er där jag ska befinna mig utomlands och behöver pengar. Och så är inte fallet. Tänk vad lite man har att roa sig med att göra intrång i någon annans mail och tro att dom ska komma åt pengar.Så här hemma har vi för närvarande inga konto kort utan alla är spärrade för säkerhets skull.Hoppas ni som lagt ordrar och har funderingar angående leveranser har överseende med att det kan ta någon dag innan jag kommer åt alla användare igen.
Kraaam Theres

onsdag 3 februari 2010

Vår i punschverandan...

Ja jag erkänner jag är verkligen en samlare, när jag verkligen har fastnat för något så kör jag bara på. Vet aldrig när jag riktigt ska stanna i mina samlingar, och vips tröttnar jag och det blir liggandes.
Men dom små urtavlorna kan jag nog inte få nog av, kika in Anette kalix så får ni se dom hon köpte av mig.Här är det kallt i dag -28 på morgonen burr.
Sjuka barn i dag så jag har passat på att pynta om lite i punschverandan, med billigt pyssel och små medel kan man göra små underverk.
Trådägget älskar jag bara...skulle vilja ha ett till stugan också fast jag får nog stoppa mig.
För er som var intresserad av dom underbara keramik ljuskopparna som finns i gårdsbutiken så finns det fler på lager nu.Och jag har även lyckats köpa fler urtavlor så ännu går det maila och beställa.
Kraaam Theres

tisdag 2 februari 2010

Nu är våren kommen...

Hej alla bloggvänner...
Här hemma råder total vårfrossa, veckan började med snöstorm och kyla. Men det förstörde inte mina vårkänslor som formligen sprutar inom mig. Den snälla lastbilen lastade av en hel hög med varor på måndag morgon, och inte blev det bättre av att öppna dessa vårsaker som jag tagit hem till butiken.Går kvällen ägnade jag till att pynta och fotografera nya produkter som nu är utlagt på www.tildasmamma.se. Min favorit blev det stora trådägget som fick flytta in direkt, kan finnas en risk att även den mindre varianten får följa med. Snart är det ju alla hjärtans dag så jag kan alltid önska mig ett från min man då.
Kraaam Theres