fredag 10 augusti 2012

Junibacken...

Sommarens stora utflyktsmål var en liten avstickare från stugan, en tur till storstan. När pojkarna var små var vi till junibacken flera gånger, dom älskade att leka runt bland  pippis alla skrymslen och vrår så nu var det lilla systers tur att få hälsa på hos världens starkaste tjej.


Älskar dom små detaljerna som dom fått till (alla sitter fast så det inte ramlar ner eller någon råkar få med sig det hem).Men vem skulle inte vilja ha ett pippi hus på gården där man kunde leka med kompisar...Lilla gubben ville förstås få sig en liten ridtur.


Det som var lite synd var att dom hade bytt ut pippi teatern mot Pettson och Findus. För när pojkarna var små kom självaste pippi långstrump, kling och klang, prusiluskan och dunderkarlsson och blom på besök mitt när barnen lekte och gjorde en teater där barnen blev helt stumma och satte sig snällt ner och tittade. Barnen älskade denna teater.

Efter lunchen blev det lek på nedre våningen både för stora som små, lilla syster älskade korvvagnen där hon sålde korv till alla som ville.


Mamma mu och kråkan var förstås där...


Inte är det lätt att fånga alla barn samtidigt men jag lyckades när dom försökte tränga ihop sig i ett råtthjul som skulle snurra när man sprang i det.


Avslutningsvis blev det en tur med sagotåget, där man åker i tåg vagnar genom Astrid Lindgrens underbara Värld. Ha en trevlig helg/Theres

2 kommentarer:

Kullerbü sa...

So nice! We were also there in 2008! I have also posted photos in my blog. It is such a nice place, also for adults! I love it!
Greatings from Ann from Kullerbü

♥Gabriella ♥Hemma På Dunderbo♥ sa...

ja det där är ett mysigt ställe. Tyvärr är tjejerna för stora för det nu men jag kommer håg hur kul dom tyckte det var.. Ha en härlig lördag. Hälsningar Gabriella