söndag 30 december 2012

Tillbaka blick på 2012...

 2012 Året som började med vattenskada i köket.

Golvet bröts upp och i samma veva fick jag äntligen bygga om skafferiet som blev större och nya hyllor.

Februari kom och kallt var det ute med mycket snö som föll, köket fick nytt golv av min kära pappa.Denna gång satsade vi på plast matta, super nöjda blev vi.

Äntligen Mars månad och solen började lysa in i huset, snön började smälta och det kändes som vår ute.

Påsken kom och vi åkte till stugan och myste en hel vecka.

Eldade i stugan efter höststormen som drog in genom sverige.

Maj månad blev en innehålsrik månad, vi började med en familje semester till cypern bara familjen. Skönt och avkopplande efter den kalla och snörika vintern som inte riktigt ville släppa taget om oss.

Hemma igen bar det av på en mini tripp till storstan och mellan landning på Ön (stugan) bästa platsen på hela jorden. Och det vara bara jag och min kära man inga barn den här gången.


Sommar månaderna kom och värmen smög sig på, ett nytt litet växthus(som kanske blir klart till sommaren) påbörjades färgen fattas.

Barnen och jag fick sommarlov och vi flyttade ut på altanen som man brukar när sommaren kommer.Tyvärr en väldigt kall sommar 2012.


Juli och vi flyttade till stugan och tog dagen som den kommer.




Augusti och kräftfiske hos mor och far. En tradition som jag inte vill missa, lyckan att fånga färska kräftor och koka dom på en gång och sedan få frossa i denna läcker het.

En sväng till Formex förstås för lite inköp till butiken www.tildasmamma.se

September kom och äntligen fick min kära man en ny tv och tyvärr fick mitt gamla skåp som tv:n stått i flytta ut.

Blev en mini helg till stugan också, tyvärr med regn hela helgen. Men vi trotsade vädret och plockade bär av alla de slag mellan regnskurarna, och barnen fick sin skattkarta som kapten krok hade lämnat.(tradition att leta en skatt med mys i stugan).


Oktober kom och operation byta och flytta dörrar och fönster på våran farstu började.

Och inte heller här hade vi vädret på våran sida, det regnande nästan hela hösten så jag målade panelen mellan regn och blåst. Tur vi har falu rödfärg.

November super Odd molly rea kom till stan, och jag fyndade kläder för ett helt år för noll och ingenting.

Farstun började så smått blir klar även invändigt, den rätta känslan hade jag hittat.

December är nog den månad här i norr som jag nog inte kommer glömma i första taget. Snön har vräkt ner hela månaden, tror nästan det är rekord på hur mycket det kan snöa.

Hoppas ni vill följa mig ett till blogg år...

Vill önska Alla Ett Gott Nytt År  
Kram Theres

fredag 28 december 2012

Nya planer...

Tänk så fort det går när julen väl kommer, som man har längtat och pyntat inför denna mysiga helg och vips så är den redan förbi...

Tankarna är redan i nästa planerings stadium, Nyårsafton...redan då brukar en del julpynt fått komma ner i källaren igen och genast känns det lite mera avskalat, vitt och silvrigt igen.

Mina gamla krokar har kommit upp i farstun, dom är så fina denna gamla modell som är lite svår att hitta men jag brukar inte ge mig i första taget så några fler ligger det i lådan och väntar på sin plats.
Kraaam på er alla /Theres

tisdag 25 december 2012

Julklappar...

Vet inte om jag varit extra snäll i år... av min kära man  fick jag ett armband jag suktat efter länge och en wera väska(dom är så fina och väl gjorda).

I kväll blir det middag hemma hos oss för den närmaste släkten, mysigt att kunna umgås lite extra runt julen när man övriga året har fullt upp med tider som ska passas.
Ha en fortsatt mysig jul /Kram Theres

måndag 24 december 2012

GOD JUL...

Jul klänningen hänger framme och väntar på mig, julklapparna är inslagna och vi har 4 förväntans fulla trollungar som undrar när tomten ska komma. Kommer ihåg själv hur jobbigt det var att vänta hela långa dagen, som för oss vuxna går fort.

Här hade tomten lämnat paket under granen på morgonen, en något trött Tilda smög sig fram och fick lite hjälp att läsa på paketen. 
Och nu önskar jag er alla en riktigt GOD JUL Kram Theres

söndag 23 december 2012

4 Advent...




Idag har vi tänt 4:e ljuset, en dag som jag tar som den kommer inga tider att passa, och inga måsten kvar. Dan före dopparedagen och barnen är förväntansfulla om tomten ska hitta till oss. Nu blir det att tända en brasa och duka fram frukosten, och bara njuta av dagen. God Jul /Theres

lördag 22 december 2012

Walther&co...

Nästan varje Jul köper jag en julklapp till mig själv, bara en sån sak jag själv vill ha och ingen annan skulle tänka på att ge mig.I år blev det ett zinkhus att hänga på väggen från Walther&co.

Även ljusstaken kommer där ifrån och fick slinka med i paketet.


Nu hänger det i vardagsrummet där jag ser det varje gång jag går in i detta rum. Så nöjd med min julklapp som jag öppnat i förväg, kunde inte hålla mig.  
Önskar alla en underbar myslördag/Kraaam Theres

fredag 21 december 2012

JULLOV...

Åh som jag har längtat och framför allt barnen till jullovets början, tror vi alla behöver en välförtjänt ledighet. Känns som om jag har allt under kontroll, huset är städat,julklapparna köpta och inslagna, mat och bak klart, julkläderna tvättade och strykna kan verkligen inte bli bättre.

I helgen blir det bara att mysa och träffa vänner innan julafton.
Hoppas ni alla hinner njuta lite innan julen/Kram Theres

måndag 17 december 2012

3:e advent...

Tredje ljuset är tänt och sista veckan innan jul. Mycket jag vill hinna innan den magiska och mest förväntans fulla dagen på året. Kommer ihåg känslan själv från man var liten, jag kunde aldrig somna kvällen före och när jag väl somnat vaknade jag tidigt.

(walther&co hus finns i butiken www.tildasmamma.se)

Här smyger sig mer och mer jul in.
Ha en mysig måndag alla
/Kram Theres

fredag 14 december 2012

Maileg...

Fredag och ledig dag, städning och fylla upp kylen står på schemat. Också hoppas jag med lite pyssel med min ständiga följeslagare(Tilda våran prinsessa) vet nog inte vad jag gjorde utan henne. Älskar allt som mamman gör med pyssel, bak,pynt och shopping.

Mina gamla kakburkar från surte glasbruk måste få påfyllning, är väldigt tom inte som på bilden. Bor små kakmonster i vårat hus, som smyger sig upp på natten och äter upp kakorna som bakas.

Hoppas hinna plocka fram krympplasten idag och göra lite fler fina maileg hängen. Enkelt och fint pyssel för stora och små. Denna nisse har jag målat av från en Maileg kökshandduk stor som ett A4 papper men krymper till denna storlek i ugnen.
Ha en fin dag/Kram Theres

onsdag 12 december 2012

Hallen...

Kallt i norr och mycket snö, känns verkligen som det är vinter på allvar nu. Har varit hemma i veckan med sjuk dotter och vabbat, inte roligt när det är magsjuka som inte velat ge men nu håller jag tummarna att det inte blir någon fler i familjen så vi får fira lucia i morgon...

Julklapparna är inhandlade så i dag blir det inslagning och pyssel som står på schemat, hoppas hinna fixa allt om vi inte hamnar i soffan. Allt beror ju på dom små sjuka när man är hemma.

Några få maileg nissar kvar i butiken www.tildasmamma.se

Springer runt som en yr höna med min trähäst som fyndades förra veckan. Den passar verkligen över allt, och till allt. Måste verkligen hålla utkik efter en till men dom är inte lätta att hitta.

Ha en fin dag alla / Kram Theres