torsdag 28 februari 2013

Vår väder i norr...

Åh vilket väder vi haft här i veckan i norr, plusgrader varenda dag solen skiner och det droppar över allt.

Tömde balkonglådorna till och med i dag från alla små granar jag  stuckit fast till julen, brukar annars sitta fast frusna till valborg men idag var dom helt lösa.


Påskliljor i fönstret i farstukvisten...och Gårdsbutiken börjar sakta tina fram.


Lillan på garage taket byggandes små snögubbar med skog(mammans små granar) perfekt kramsnö ute i dag.

Känns helt galet att det bjuds på rena vår vädret redan i februari, väntar bara att bakslaget ska komma. Men för min del får det gärna bli vår tidigt i år.

Ha en fin dag alla/Kram Theres

fredag 22 februari 2013

Helg och vila...

(trådkorgar och keramik www.tildasmamma.se )

Med veckor som springer fram i högt tempo, brukar jag längta till fredag kväll och bara sjunka ner i soffan. Mycket att göra både med jobb,familj och sånt jag bara vill göra men aldrig hinner(men hoppas i helgen). 

Lite ny förvaring på mina kökshyllor, har en liten förkärlek till trådkorgar i alla olika former och storlekar. Dom passar verkligen till allt, den senaste blev perfekt till kökshanddukar som jag använder flitigt i köket.
Önskar alla en mysig helg och var rädda om varandra.
Kram Theres

onsdag 20 februari 2013

Bästa tiden på dagen...

Min dag brukar ofta börja med att jag skickar stor killarna till skolorna och lämnar prinsessan på dagis, och sen hem igen och börja jobba.Eftersom jag jobbar hemma så kräver det disciplin... Jobbet börjar ofta med att jag göra min egen frukost och äter den i lugn och ro med paddan in till mig, där jag går igenom mail till två företag och svarar på det som går att fixa omg. Finns ingen bättre tid på hela dagen, tyst och lugnt hemma/jobbet.
Ha en fin dag alla Kraaamar Theres

måndag 18 februari 2013

Helg...

Helgen har kommit och gått, många aktiviteter som man vill hinna men tiden räcker inte alltid till. På fredag kvällen var vi på Melodifestivalens genrep med barnen, lite festligt och  mysigt. Lördagen bjöd på badmintoncup,simskola,fotbollscup och hockeymatch...ja vad säger man kloning någon som försökt sig på det skulle jag gärna vilja ha tips hur man gör vissa dagar. Men det är bara gilla läget, vädret kan jag inte klaga på.Temperaturen runt nollgrader och solen har tittat fram.
Kram Theres

fredag 15 februari 2013

Kalas tider...

Tänk nu är det fredag igen, kändes som det nyss var helg. På våren blir det många kalas i vår familj, 4 stycken på loppet av en månad. Och till på köpet blir det 80 års kalas... både jag och min kära man fyller nämnligen jämnt 40+40. Och det roliga är att det bara är 5 dagar emellan oss, och till på köpet fyller även våran äldsta son på min dag. Så med en liten dryg månad kvar så snurrar det lite kalas ideer i huvudet, finns alltid mycket man vill men det gäller att det även blir verklighet av allt...

I Butiken www.tildasmamma.se har det kommit in lite fina kalas sugrör och annat smått och gått som passar inför våren och sommarens små bjudningar.Titta gärna in för lite mer inspiration.

Älskar den lantliga riljett vasen som också är från butiken,så fin även med bara en liten ranunkler i.
Var nu rädda om varandra :)Kram Theres

onsdag 13 februari 2013

Gammalt och nött...

Tänk att man kan älska det gamla och nötta, som en del anser bara är att kasta eller elda upp. För mig är det en skatt...lycka att hitta den stora eller lilla saken som ropar på mig och gärna vill berätta sin historia för mig men inte riktigt kan. Älskar när det finns en historia bakom möblerna eller sakerna.

Kraaam till alla er som följer mig:)Theres

tisdag 12 februari 2013

Odd molly bloppis...

Nu blir det en liten Odd molly bloppis här på bloggen, är ni intresserad av något så går det bra att maila mig på tildaochmamma@live.se...Först ut är ett linne/klänning st3.Som ny endast tvätta en gång.Pris:450kr

Odd molly Klänning st2 ny aldrig använd.Fin även öppen.Pris:400kr SÅLD

Odd molly Tunika/klänning st2 endast använd en gång.Pris:450kr
SÅLD
Odd molly Blus st 2. Pris:350kr SÅLD

Odd molly Fonda dress st 3 endast tvättad en gång. Pris:700kr.SÅLD

Ha en bra dag/Kram Theres

måndag 11 februari 2013

Oliver Furniture...

Åter måndag och en vecka närmare våren, känns helt galet att man kan längta så efter ljusare dagar,sol,värme och slippa alla vinter kläder som behövs för att kliva utanför dörren...

 Har länge letat ett nytt bord till köket där familjen rymms, vi hade tidigare ett ikea bord som var stort och bra förutom att bordet var för brett hos oss. Nu blev det ett 
Oliver furniture direkt från danmark med lastbil. Är super nöjd med storleken och designen.
Nu laddar vi för pulkabacken och varm choklad ute för barnen har studiedag och hemma med mamma. Kan det bli bättre.
Kram alla och ha en underbar dag/Theres

P.s blir en liten odd molly bloppis här i veckan.

onsdag 6 februari 2013

Nytt jobb ...

Årets första pelargon är in handlad, kunde inte låta bli fast jag har en hel familj som är ner klippta och väntar att få vakna från vinter sömnen.

Har varit lite frånvarande några dagar från bloggen, fullt upp med jobb och familj. Förra veckan slutade jag på mitt affärs jobb, där jag varit från och till dom senaste 13 åren. Och nu i måndags började jag mer eller mindre på allvar på min mans firma www.trappfixaren.se där vi både säljer nya trappor och renoverar gamla.Mycket nytt som ska sitta i huvudet och ordnas upp på mitt sätt, alla jobbar ju på olika sätt. 

Jag är nog en person som vill ha lite koll och gärna fina mappar uppmärkta så jag kan hitta allt som jag behöver och söker.Nu har jag bara två jobb Trappfixaren och min egen butik www.tildasmamma.se, och inte tre som jag tidigare haft en längre tid. Mina nya arbetsplats är i huset där vi har två kontor i ett kan man nog säga. Känns både lyxigt men kräver även att man ska ha en otrolig disiplin på sig själv, och det brukar jag ha.

Ha en fin dag alla/Kram Theres

lördag 2 februari 2013

Mera Rosa...

Idag är det ju lördag och då får man verkligen äta lördagsgodis (även om mamman inte riktigt kan hålla sig alla dagar). Sprang in på Willys här i veckan, kunde inte låta bli att handla lite lördagsgodis i denna fina Rosa pappers burk med lock. Som en sagoburk får den stå på hyllan i köket, snurrar man på den är det olika motiv på alla sidor.Frågan är bara om det verkligen är några godisar kvar till i kväll, blir spännande att se.
Önskar alla en mysig helg/Kraaam Theres

fredag 1 februari 2013

En ny månad...


Äntligen en månad närmare sommaren, så härligt att få vända blad i kalendern och blicka framåt.Firar med  fredagsfika, lchf kaka som jag helt har snöat in på(går hem både hos stora och små). I går avslutade jag ett av mina arbeten som jag jobbat från och till på i nästan 13 år. Känns mest i hjärtat att mista mina arbetskompisar, men det är tur man bor i samma stad även om det är två män i sina bästa år så lär vi nog springa på varandra.
Nu blickar jag framåt och på måndag ska jag ta tag i mitt ny gamla jobb på allvar (känns nog bra bara jag kommer igång och får lite ordning i kaoset).
Kram Theres