måndag 25 oktober 2010

Pimpat vardagsrummet...

Hur mycket ångest kan man ha... i helgen hämtade vi våran nya soffa både med lite lätt glädje och en stor ångest. Vi har nämligen köpt en hörnsoffa, inte min stil jag vet men oerhört praktisk med en stor familj och ett litet vardagsrum så kanske vi äntligen rymms alla i soffan och inte hälften på golvet.
Min man bara små ler och undrar nog hur länge det går innan min kära fru säljer just denna soffa och köper en ny. Här hemma har det nämligen gått troll i just soffor, dom senaste 5 åren så har jag bytt soffa just 5 gånger. Den första soffan vi hade var den som jag älskade mest, det var min mamma och pappas så kallade fin soffa. Tyvärr hade den helt enkelt gjort sitt, köpte den snyggaste, skönaste och största ikea soffa dom haft. Tyvärr blev det en reklamation eftersom tyget på dynerna bara vred sig. Soffa nummer 3 blev 2 stycken klassiska ikea ektorp röda, som jag hade drömt om dessa röda soffor, dessvärre blev drömmen en mardröm. Efter ett halv år var jag less dom dammade oerhört och släppte fjädrar bara jag tittade på dom.


Soffa nummer 4 kom från mio en trea och två pallar, super snygga och stilrena men tyvärr för lite plats. Så efter 2 år gammal soffa blev jag övertalad av min kära man att en hörnsoffa var drömmen. Inte så lätt övertyga är jag ännu när soffan är på plats, men lite snygga kuddar och plädar så kan den nog funka några år innan jag får min vita soffa jag alltid drömt om.
Ha en underbar start på veckan.
Kram Theres

9 kommentarer:

Annelie sa...

Den var ju jättefin men jag är som du,mitt gillande av hörnsoffor har gått över,däremot skulle jag vilja ha en schäslongsoffa men det vägrar min sambo...hahahha..Jaja ibland läre vi kompromissa lite..Önskar dig en riktigt bra dag..Kram/Annelie

LantlivsAnette sa...

Ojjj vad många soffor ni har haft..jaa, så kan det ju vara..hoppas nu att du snart blir nöjd ändå, för den är helt ok er nya soffa, också ryms ju alla..
Ha det gott vännen
Kraaam Anette

Hem & Drömmar sa...

Förstår ditt dilemma, sitter i samma sits. ALLA i min familj vill ha en svart mordern divan soffa men inte jag. Så här står fortfarane vår sönderkloade skinnsoffa som vår katt förstört totalt.
Hoppas du kommer trivas med din soffa, den ser faktist fin ut.
Kram Ing-Britt

Lantligt i smultronbacken sa...

Låter som en soff(mar)dröm det där. Men jag förstår dig, det är svårt med soffor. De snygga man vill ha är endera jättedyra eller opraktiska.

Men vi har nu två Ektorp treor och är supernöjda. Vi har haft dem några år och har inte alls märkt av att de fjädrar sig, men har hört många som klagar över just detta. Dock får man inte dammsuga dem som jag vet att många även gör, då lossnar dunet.

Hoppas du vänjer dig vid den nya soffan

Kram

Nattmia sa...

Jag vill med ha enny soffa.. Vi har en oskön skinnsoffa med divan.. Skall ALDRIG mer ha en divan om jag får bestämma.. Snyggt kan det ju vara men så jäkla opraktiskt.. Jag vill ha två tresits soffor av tyg.. Men jag får nog inte sambon till att byta då denna soffa bara är 3 år..

Snyggt tycker jag det är hemma hos er med en hörnis..

Kram Mia

Hanna sa...

Ville bara titta in och önska en fortsatt bra vecka.
Kram
Hanna

Ingalill sa...

Förstår precis hur du har det!! Visst finns det många drömsoffor, men det måste också rymmas många i soffan. Lite kul att se att du valt samma färg som oss,även den från Mio. Vi LEVER i vår soffa. Inte bara umgås och ser tv, vi äter t.o.m middag där ibland. Tonåringarna parkerar sig med datorerna - härligt!!!

Marie sa...

Jag tycker soffan ser jättefin ut, hoppas ni kommer att trivas med den.

Kram Marie

Ps. Den skira blomman du undrade över har nog världens fulaste namn, den heter nämligen "sophora". Men det uttalas inte som det stavas utan mer som "såfåra".

Vevve sa...

Jamen såå trevligt att vi ska slippa sitta på golvet när vi hälsar på!!!
Ibland måste det praktiska gå lite före det estetiska. Så är det bara med barn i huset! Men den ser ju fin ut den där nya. Thomas kom hem och började mäta ute i nyrummet efter han burit ut er gamla soffa. Jag har ju nämligen sett ut en grå soffa dit och han tänkte direkt recyclee...Grå som grå perfekt tänkte han...Karlar...