måndag 3 februari 2014

Hur ska man hinna ...

Ny månad och ett steg närmare våren och solen som min kroppen verkligen behöver.Visst är det konstigt att när vintern kommer kräver kroppen mer tid av mig…på sommaren är det nästan som om kroppen och solen klarar sig själva och hela jag är full med energi. Men direkt när vintern kommer torkar min hud ut, händerna behöver smörjas, hälarna spricker, naglarna delar på sig,ansiktet behöver extra behandlingar. 

Delar med mig av mina klara favoriter, för er som inte provat lilla brukets produkter så gör det. Tvålarna och framför allt handkrämen klarar jag mig inte utan den är underbar och enkel att stoppa ner i handväskan.

Ett annat märke Estelle&Thild  älskar deras ansiktskräm och hudkrämen(och lite mer ecologisk och inte så mycket tillsatser som jag gärna hoppar över).

En ny klar favorit Emma S ansiktsmask, en gel kräm att smörja in i ansiktet och halsen 2-3 gånger i veckan(med ett underbart resultat kan mer än rekommenderas).

Sist ut naglarna och fötterna…har  nämligen naglar och hälar som bara spricker under vinterhalvåret. Scholl är den enda kräm som funkar för mina hälar brukar ha sprickor som ibland blöder och det är inte roligt men med denna kräm gör det underverk. Och nytt för naglarna som jag just nu provar är Trind för naglarna(resultatet ska tydligen bli att naglarna slutar spricka och dela sig och dom blir starka) stora systern rekommenderade dessa i helgen och hon har samma problem som jag så håller tummarna att även det ska funka.

Förutom att jag vet att just  min kropp behöver extra vitaminer och dessa krämer undrar jag hur man ska hinna med allt???

Är det en korg framför tv som gäller så man kanske hinner pysslar om sig den lilla stund jag ramla ner i soffan när alla barn nattas?
Eller när finns det tid, någon som har tips så mottages det gärna.

Kram Theres

5 kommentarer:

Villa Björkenäs Backen sa...

God morgon där uppe !

Tack för tipsen.
Det behövs så nu...men ljuset är ändå på god väg tillbaks....

Ha en fin vecka!

Kram

LantlivsAnette sa...

Ohhh vilka fina tips du delar med dig av, nu blev jag riktigt sugen på den där ansiktsmasken..jag är såå torr på vintern, beneb kliar och ansiktet skrynklar..nu längtar man rejält efter sommaren och solen..Jag känner samma som du, hur ska man hina med allt som man vill ? Det går inte, man orkar inte under vinter tiden..Kraaaam Anette

Jenny sa...

Vilka härliga krämer! Min absoluta favorit är Lilla Bruket, såå fantastiska dofter, som kryddor! Och jag håller med dig, vad torr och eländig man känner sig. Själv är jag oerhört svag för olika oljor! :)

/Jenny

Marie sa...

Tack för många fina tips! Jag blir också jättetorr på vintern, särskilt på armarna och händerna.

Ha en bra dag!
Kram Marie

Tulipa sa...

Visst är det så))! Att man behöver ta hand om sig själv på ett annat sätt om vintern. Jag tycker det gäller det mesta som sömn, äta mycket frukt och nyttigt, motionera gärna i dagsljus ibland(!!), och så då smörja och greja...

Vintern känns lite lång, men samtidigt är vi ett steg närmre ljuset för varje dag. Det är underbart tycker jag. Man läääängtar...

Hur man får tiden att räcka till är en evig gåta... Önskar vi kunde knäcka den.

Kram Mariette