lördag 5 september 2009

Fortsättning i Butik S källare...

Veckan som gått har verkligen varit i räserfart, tider och aktiviteter att pussla ihop.Försöker ta det lungt och tänka på vad som gör en glad.Älskar inredning och har alltid gjort, tiden som jag skulle vilja lägga ner på pyssel och ommöbleringar finns inte riktigt. Brukar bli att jag prioriterar att sova mindre och pysslar på nätterna, tyvärr är det ingen bra ide när kroppen behöver sova.

Men som småbarns förälder är det nog bara att acceptera att barn tar mycket tid och mammans tid får komma ett annat år. Är ganska lätt för en del att säga att man ska ta egen tid och viss går det ibland men just nu går det inte att trolla. I torsdags var det bara kaos här jag hade jobbat på stan och mannen i huset var i umeå och jobbade. Tidsoptimist som han är så skulle han vara hemma till fotbollsträningen, som han är ledare för skulle börja klockan 18.00 (trodde han).

Men så blev inte faller när jag kom från jobbet och började laga mat såg jag flera pojkar cyklandes förbi oss till fotbollsplan. Drog slut satsen att han hade missat tiden som vanligt och den började 17.30. Vad göra ingen kunde ställa upp 10 minuter innan träningen för ett helt gäng 10åringar som stod och väntade på sin tränare.
Tog maten av spisen gjorde en burk med mat till Tilda och klädde på henne, storebror fixade kläderna själv och satte sig i bilen. Mamman som då är jag är ju snabb som blixten och van att fixa lite kriser i detta hus, öste upp två tallrikar till tvillingarna och lämnade dom själva att äta. Och är man 9 år så går det ju bra.
På med träningskläder och iväg till fotbollsplan. Gissa om grabbarna blev förskräkta när en mamma iklädd träningskläder kom med fotbollarna och alla tillbehör. Själv är jag ingen fotbollstjej utan en mamma som spelat handboll halva sitt liv, så bollkänslan finns.Storebror var guld värld trots att det var hans träning fixade han fram maten och satte lilla syster som han avgudar i gräser för att äta sin mat.
Pigg som jag var efter en dag med arbete och ingen mat i kroppen började jag med två varv runt plan som uppvärvning och givetvis sprang jag med. Hälften av grabbarna strejkade efter första varvet, kanske tog jag i lite för hårt men vad rackans det var ju uppvärvning. Tjugominuter sen skred min underbara man in på plan iklädd foppaskor snickarbyxor och skjorta och tog över träningen. Tala om teamwork i familjen.
Inte var jag slut på kvällen inte. Skulle verkligen behöva lite egen tid bara en förmiddag ensam hemma en regning dag och på pysselhumör. Önskade att jag hade båda mina storasystrar i stan så kanske det fanns mer hjälp åt en lilla syster. Men trots avslutningen på denna vecka som nästan tog kål på mig så blir det tårt bakning nu på morgonen. Tilda och grannflickan ska ha kalas i lekstugan och vem har lovat baka tårta JO jag.
Det blir inte vilket kalas som helst för det är bara speciella inbjudna, inte kompisar och föräldrar utan ALLA DOCKOR. Att dom är söta dom små.
Har redan börjat samla till en ny resa till storstan, Bilderna jag bjudit på idag är från Saras butik i gamlastan, det är hon ni kan se på bild också. Ordspråket ser man uppe i hennes affär som hon målat själv. Vi blev ner bjudna i hennes källare där dom arbetar. Det underbara bockbordet kommer halft från ikea och resten är bräder. Underbart resultat, lamporna i taket är vanliga stora glödlampor och sladdar från ikea.
Ha en underbar helg.
Kram Tess

6 kommentarer:

Fyra årstider ღ My Lovely Four Seasons sa...

Å Tess jag känner med dig..tiden ensam som är så viktig. Förr la jag mycket tid på bloggen och sov mindre..men det har jag slutat med..har också uppräckt att jag behöver sömn..annars blir jag så grinig. Jag har ganska mycket ensam tid nu för tiden..och det är väldigt skönt..men mina barn börjar bli större. Hoppas att du får lite pysseltid snart.
Kram Lotta

johanna sa...

Ja tid är något man inte har gott om=)) Som du säger att kvällarna är den tiden man har....men det är mysigt oxå man vill ju inte vara utan det heller...
Ja visst är butik S fantastisk och Sara är ju så go...jag är där så ofta jag kan=)
Kraaaam

Vit som snö sa...

Men käraste lilla du, det lät en aning kaotiskt! Men teamwork var ett passande ord.
Visst är det svårt att hitta tid till sina egna intressen men den tiden kommer nog tillbaka så småningom.
Vilken ljuvlig butik det ser ut att vara!
Ha en mysig lördagskväll!
Kram Cilla

Idyll och Inspiration sa...

Ja det är så mycket man vill hinna men klockan skulle behöva ha fler timmar på ett dygn. Ta det lungt och försök att hitta lite egen tid så mår hela familjen bättre.

otroligt inspirerande bilder, vackert.

kram tessan

Inredningsfrun sa...

Hej å hå vilken söt blogg jag trillade in på!! Nu måste jag in och kika i din lilla butik oxå. kram från en bloggande mamma till en annan :-).
// Inredningsfrun

Skatan sa...

Hej!

Härligt med det där stora bordet...vi har gamla nötta golvplank liggande i stugan som jag drömmer om att göra ett bord av. En annan dag. En vacker dag ;-)

Trevlig söndag.

Anna