måndag 21 september 2009

Nu flyttar vi...

En stor dröm som jag har, är att bo på en ö. Och inte vilken Ö som helst, utan Lungön som ligger utanför Härnösand.Här ligger våran sjöbod, där vi flyr på sommaren och när tid finns.
Vi tog oss en långhelg och styrde kosan söder ut. 40mil i bil och sedan färja över till grannön. Packa ur bilen och i båten, först nu andas jag ut. Finns det något bättre än ett spegelblankt hav och klarblå himmel. Barn i oranga flytvästar och måsar som skriker.På denna ö har jag varit sedan jag var liten, min farmor och farfar bodde här. Farfar som var fiskare ägde också en sjöbod, och ett storhus. För cirka 15 år sedan övertog min far sjöboden, och jag med man och barn har bott här på somrarna.
För 3 år sedan byggde vi en egen sjöbod i anslutningen till mamma och pappas.Och en av mina drömmar gick i uppfyllelse, ett eget litet krypin på denna underbara ö.Den bakre delen är våran egen sjöbod.
Utsikt in mot viken en underbar september dag. Helgen har bjudit på barn som badade (helt otroligt) var inte så varmt i vattnet för min del. Först ut var lillan för i stugan badar man.Sen har vi verkligen hunnit med familje tid med bärplockning, fiske,mys kvällar.
Här uppe har vi ätit många måltider utanför våran ingång.Vill ni se insidan är det bara att kika in under stugan, visade den i somras.

Tyvärr går tiden lite för fort när man inte vill hem till verkligenheten. Så det var bara att plocka ihop för vintern och styra kosan hemmåt, med färja och sedan gick färden norrut över den gigantiska Höga Kusten bron.
Tack för alla underbara kommentarer.
Kram Tesan

15 kommentarer:

Ingalill sa...

Äh, så underbart!! Visst är det fantastiskt att ha en oas där man omges av hav och bara kan njuta. Vi har vår sommarstuga bara en kvarts bilväg hemifrån, så ibland bara kör vi dit på söndagmorgonen och grillar en korv. Det värsta är väl när man ska hem, man vill helt enkelt inte åka därifrån!! Havet och skogen - underbart!! Ha en bra fortsatt vecka!!

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Vilket ställe!! Förstår att ni trivs utmärkt där:)

Susanne

liven sa...

Et nydelig sted!!
Heldig er dere som har dette å tilbringe tid ved!!
Ha en fin uke:o)

Akkurat passe Frø sa...

SUKK!
Finns det en ledig sjøbod?!!!
:O) FrueFrøet

Carina sa...

Oj så härligt ställe...När man är vid havet så tankar man in krafter och en lugn sprider sej i själen...jag älskar att sitta på en klippa och bara vara...förstår att du/ni trivs i era sjöbod!!

annashusidingtuna sa...

Vilket underbart smultronställe!
Kram Anna

linéa sa...

Vilket underbart ställa at åka till, förstår att ni inte vill lämna det.
:-)

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Vilket underbart ställe ni har, den verandan är för härlig. Förstår att du saknar det här hela hösten och vintern. Men att dagdrömma lite om nästa vår och sommar är gott.
Ha en fin dag
Goa kramen
AnnaMaria.
Ps, jättesöta foton på dottern

linéa sa...

Hej, det finns en award till dig i min blogg.
:-)

ღ Fyra årstider sa...

Vilken lycka med ett sådant ställe. Förstår att ni njuter där..det skulle jag med göra.
Kram till dig/Lotta

Vevve sa...

Åh det såg helt ljuvligt ut! Tänk om man fick en sådan helg varje månad precis som du säger med mysigt familjeliv där man verkligen har tid att bara vara och "bara umgås". Inga tvättberg, ärenden och städning...
Drömma kan man ju alltid...

Anonym sa...

Låter helt underbart ju! Å ser otroligt vackert ut!
Kram

Vita drömmar och choklad sa...

Ser helt underbart ut vid er sjöbod! Förstår att det blir en hel del familjemys där.
Ha en trevlig helg!
Kram Camilla

Lissie sa...

For en underbar plass! :)

Matilda sa...

ÅH! Jag längtar ihjäl mig! Lungön är verkligen mitt smulstronstlälle. Ingen plats i världen slår den lilla ön.

Ses i sommar! ;-)
Kram
/Sommarstugegrannen