måndag 14 januari 2013

Ny leksak...

En relativt lugn helg här hemma, hunnit med promenader i ett relativt kallt norrland men med en sol som gör att jag inte känner kylan som biter på min kind. I lördags köpte jag äntligen något jag velat ha länge länge... ett stativ till mina kameror.Har provat fota med stativ tidigare och det är så mycket roligare och bilderna blir ännu bättre. Blev även en själv utlösare som jag ännu inte lyckats koppla in. Måste nog läsa mig till vilken knapp som jag behöver ställa in på kameran för att det ska funka, eller är det någon som vet knepet mottages tips gärna.
Ha en fin start på den nya veckan/ Kraaam Theres

5 kommentarer:

LantlivsAnette sa...

Nämen vad roligt, nu kan jag tro att du fotar och grejar hela dagarna, för det är ju alltid roligt med nya saker...Kraaam Anette

Photo by Maria sa...

Stativ är bra att ha =)

Har du en trådlös fjärrutlösare så ställer du in självutlösaren på kameran så funkar den..
På min Canon 7D gör man det genom att trycka på en knapp som det står AF-drive på och så flyttar jag hur jag vill det skall vara med den jag ändrar bländartalet med, den jag oxå snurrar på när jag kollar igenom bilder i kameran..
Vet inte om detta var till hjälp, men ett gott försök =)
Glöm inte att ställa tillbaka sedan när du skall ta via utlösaren på kameran sedan, annars har du det på självutlösning och det tar 10 s innan bildet tas ;)

Lycka till..

Kram Mia

Villa Hasselbacken sa...

Har också funderat på det där men kommit fram till att jag måste lära mig min kamera bättre först. Har precis fått tips om att de kör fotokuser på en folkhögskola i närheten så jag ska kolla in vad de har för utbud.
Lycka till med bilderna!
Kram Lena

Mitt Lilla Sommarhus sa...

Har även funderat på ett stativ. Trevlig blogg du har!

Sirpa sa...

Nya leksaker är alltid roliga:)Hoppas veckan har börjat bra!
Kram Sirpa