fredag 26 december 2008

Annandagjul...

Tänk vad fort julen springer för bi. Och nu är det bara att börja tänka på nyårsafton och pyssla lite till här hemma. Jag har fått många frågor om mina Gnomens tomtar, dessa fanns att köpa för ca 9 år sedan här i min hemstad. Även i stockholm i gamla stan fanns det en affär som sålde dom. Tror att det går att leta på nätet efter Gnomens. Lycka till.Kolla vad jag har fått en ny lampa till mitt omgjorda kök. Åh den passar så bra över min nya arbetsbänk. Tack snälla tomtemor och far för den.
I går hade vi ängla vakt här hemma, en av mina tvillingar blev över körd av den andra tvillingen med skoter. Men han klarade sig undan med en bula. Gissa om vi har änglarna med oss.
Här kommer äntligen lite bilder på vårat omgjorda kök som jag lovat er...
Ett fönster har flyttats och blivit mindre, det har blivit en inbyggnadsugn och ny kyl med frys i rostfritt. Bänkskivorna gjorde min man, och luckorna lämnades för ommålning.

Målningen av allt det övriga som tidigare var gult gjorde jag själv. Mitt underbara skafferi har ni sätt tidigare, fick även det målas. Kaklet byttes och fogades kvällen innan julafton, men vi hann. Den gamla spisen fick flytta och en häll blev det istället.


Här får ni se en bild innan vi började. Det roliga är att vi bytte kök för 6 år sedan och jag ville bara ha detta gula myrsjökök. Men vi vet att vi kvinnor ändrar sig.
Jag har en efterlysning, jag har länge letat en gammal Vit handduk, örngott eller lakan med mitt Monogram på men lyckas inte. Finns det någon som har ett över, självklar betalar jag, mitt monogram är TL.
Ha nu en underbara Annandag jul... med vila och mycket godis.
Kramis Tess

13 kommentarer:

Hellen sa...

Vilket härligt kök du har. Det blev väldigt bra. Jag funderar också på att lämna in mina köksluckor på ommålning måste bara övertala maken först.
Vad läskigt att bli överkörd sådär med skotern.Vilken tur de hade änglavakt.
Hoppas du och din haft en skön kulhelg.
God fortsättning!
Kram Helen

Hellen sa...

Jag menar julhelg förstås :)
Fast kul helg är ju inte så dumt det heller hihi!

♥ Fyra årstider sa...

Så mysigt du har det..riktigt hemtrevligt och inte så stelt. Ett kök att umgås och vara i. Får lov att också erkänna att det är finare vitt.
Kram Lotta

Lilla huset på prärien sa...

Oj vilken skillnad det blev - jättesnyggt! Jag är också helt på din bana... ändrar mig jämt! Därför vågar jag inte lägga alldeles för mycket pengar på inredning för gud förbjude att kasta ut möbler osv som man betalat massor för...

Vad roligt att det blev så bra när ni lade ned allt det jobbet!

Kram Jenny

Anneli sa...

Hej!
Vilken julklapp ni gav er själva!! Och visst blev det mycket bättre - klokt att ni målade om i stället för att byta ut hela inredningen!
Jag tror att risken är mindre att du ledsnar nu när allting är vitt;)!!
Men...där kan man verkligen tala om änglavakt...låter riktigt läskigt faktiskt!!

Önskar dig god fortsättning på helgerna!!

KRAM

Gårdsromantik sa...

Så fint köket blev i vitt och kaklet var underbart!

Vilken tur att ni har änglavakt.

Kram Maud

Villa Carl Larsson sa...

Wiiiie vilket underbart kök!!! Jag vill ha NUUUU *fniss* Underbart!! Och vilken skillnad på före och efter. Jag verkligen avgudar köket. Precis som jag skulle vilja ha det.

Massa kramar Josefin

Annika sa...

Vilket vackert kök det blev o visst har vi rätt att ändra oss....:) smaken ändras ju efter hand... ha det nu så bra ... Kram Annika

Britt sa...

Köket blev jättefint!
Alltid roligt med förändring...

Britt

Lilla Trollbacken sa...

hallå!
Vilken fin lampa du fick, förstår att du blev glad!
Fy vad ótäckt med skotern.Vilken tur att det gick bra!
Kram
Gabrielle

mig & alice sa...

Åhhh, vad vackert köket blev Tess!!
Heelt ljuvligt.

Uschiamig vilken hemsk olycka, vilken tur att det gick bra...man blir ju alldeles kallsvettig att tänka på vad som skulle kunnat ha hända.

Ville kika in och önska dig och de dina en riktigt god fortsättning och ett fantastiskt gott nytt år!

Kraaam
Melinda

Bittan sa...

Vilka fina tomtar. Det är nästan så jag oxå vill börja samla . Men det är ju mängden som gör att det blir effekt och det tar en "stund" att få ihop .
Hoppas det är ok med dej att jag länkar till dej på min blogg . Blir så inspirerad av det du lägger upp. Välkommen att titta in hos mej och min lilla webbutik om du har tid o lust.
God fortsättning kram Bittan

Inspiration i vitt sa...

Hej Tess, ditt kök blev sååå fint nu måste du vara riktigt nöjd va hihi.
Ja tänk hur man ändrar sig och plötsligt så gillar man någonting annat.
Hur som helst så är ditt kök underbart.
Jag visar min fina vinst nu i mitt senaste inlägg så att alla får veta vad glad jag blev för ljusstaken.
Kram vännen/Ingela.