måndag 15 juni 2009

Nu är det sommar på riktigt...

Ett av sommarens utflyktsmål här i skellefteå är för mig när Lanthandeln öppnar på Nordanå museumområdet. Dom har öppet alla dagar under sommaren mellan 12-16.

Har ni vägarna förbi Skellefteå i sommar måste ni ta er tid att stanna upp och passa på att ta en kopp kaffe i våran gammla lanthandel.
Sommaren har verkligen satt fart här hemma, trots det tråkiga vädret. Regnet har bara öst ner hela helgen, himmlen har varit öppen. Trots det har vi hunnit med skolavlutning i fredags, fotbollskupp i lördags, fotbollsskole start i dag söndag för alla 3 pojkarna.Två matcher i kväll för pojkarna efter fotbollsskolan, också som grädden på mosen skulle jag även baka och sälja fika på den ena matchen. Och för första gången i mitt mamma liv insåg jag att detta funkar inte, jag dräper mig. Sagt och gjort min andra hälft fick åka på ica och handla delicato bollar och bullängder. Jag skämdes inte ens utan var lycklig att jag över huvudtaget stod där med lillan i hällregn.
Oops här kom jag med i en spegel.
Här har det tvättats i kväll, ni kan ju bara föreställa er lukten efter alla blöta fotbollssockar och skor efter helgens alla aktiviteter. Nu gäller det bara att det hinner torka innan morgonen.
Allting är gammalt i denna lanthandel, men ni måste bara kika in dom underbara kaffe kopparna som en keramiker i stan gör.Och det är ju prickar på dom...

Här är fika bordet med alla sju sorter som man brukar säga. En av dom kvinnorna som jobbar här verkligen kreativa, för det finns alltid nya kreationer som hänger lite varstans i rummen .Hon använder oftast enkla medel. Ovanför kakbordet hänger en krona av något slag av en gammal krans från en trätunna.
3 av min 4 trollungar var med och fikade med mamman.
Ha en mysig start på veckan, nu måste vi grädda lite plättar till morgondagens fotbollskola.
Kram Tess

11 kommentarer:

Hjärtat Mitt sa...

Full fart hör jag :)
Det är inte lätt det där med alla aktiviteter som ska hinnas med. Du gjorde alldeles rätt som köpte dina kakor i stället. Det har jag faktiskt oxå gjort någon gång, när det har varit kris.
Vilken mysig lanthandel ni har. Härliga bilder.

Kram Mari

Lisa.L sa...

Hej hej ! den dära lanthandeln visste jag ej om, tack för tipset =) den måste jag och Anders besöka i sommar =) vad mysigt! vad säljer dom för saker i den ? ha det bra.. mvh Lisa

alegni sa...

det vore jättekul att åka över potten till sverige o besöka alla mysiga ställen ni bloggerskor där berättar om. men med dagens båtpriser har man ju inte råd :(

stanken av sura fotbollsstrumpor glömmer man aldrig ;)

kram
ingela

LantlivsAnette sa...

Åhhh vilket mysigt ställe, jag förstår att ni vill åka dit och fika !!
Ha det gott
Kraam Anette

Vit som snö sa...

Håller med! En riktig oas är det.
Jag var där i julas o shoppade men nu är det dags igen, kan gå runt där i timmar!
Kram Cilla

Vevve sa...

Jo det är riktigt mysigt inne på lanthandeln, vi var där för några veckor sedan, dock utan att använda de fina kopparna. Det blir kanske senare i sommar.
Ha det bra! Kram Veronica

Fyra årstider ♥ My Lovely Four Seasons sa...

Nu önskar jag dig trevlig midsommar och meddelar att jag kommer inte skriva så många kommentarer i sommar. Ta hand om dig & njut av sommaren!
Kram Lotta

jakt,skor,barn,inredning sa...

Sån underbar lanthandel fler av såna skulle det finnas. Nilla

långbergets vita rum sa...

hej! där såg det mysigt ut!
måste bara säga att lekstugan vart ju så himla fin,all inredning var perfekt!!

ha en bra kväll!!

Inspiration i vitt sa...

Ojojoj vad du har att stå i.Bränn nu inte ut dig i bägge ändar!! Det finns massor med färdigt att köpa Tess och vilken tur att du upptäckt det. Det finns ingen som blir besviken över det och det finns så mycket gott att köpa färdigt.
Ha en underbar midsommar och stor kram till dig/Ingela.

Mamma Millan sa...

Åå så mysigt!! Härlig fika stund med 7 sorters kakor!! Millan ♥