fredag 17 juli 2009

SOMMAR SOMMAR SOMMAR...

I dag har det varit en helt underbar sommardag, jag har inte gjort många knop här ute i skärgården. Ville på en stor loppis men när man vaknar till klarblå himmel och spegelblankt vatten så kliver jag bara ut genom dörren och stannar på bryggan och njuter.

En stor fördel är när man har en sjöbod, när jag öppnar dörren är jag redan ute på vattnet. Det är inte många måsten med tomt och dylikt.

För det är ingen tomt till en sjöbod. Ganska skönt tycker vi, ofta hör man hur vännerna ska hinna till stugan på våren och hösten och kratta och klippa gräset. Men vi åker till våran stuga och låser upp dörren.
Pojkarna har hittat en ny leksak att leka med. Det är våran gammla landgång till bryggan, den flyter perfekt och är som en surfingbräda. Här är det en av tvillingarna Oliver som provar om den flyter.Tilda hon har bara njutigt i dag, moster har badat med henne och dragit runt henne i den lilla flytringen.Vi tog båten ut till grannön och badade och grillade middag. Färsk lax som fastnat på vårat nät och färsk potatis. Syster och jag grävde sandslott och lärde Tilda hur vi gjorde djur när vi var små. Kottar och små pinnar till ben. Hon var helt koncentrerad.En liten promenda på klipporna var välbehövlig efter den grillade laxen och blåbärspajen vi hade med oss.

Våran stor kille körde min egen båt till utflykten. När jag var ca 10 år fick jag denna Jerry båt av min pappa, och den är verkligen använd. När jag blev stor har jag använt den från och till men sedan ställde barnens morfar undan den så den skulle finnas kvar när dom blev lite större.

Hoppas solen får lysa på oss i helgen och att ni alla hinner njuta i fulla drag innan sommaren är slut.
Kram Tess

4 kommentarer:

Fyra årstider ♥ My Lovely Four Seasons sa...

Härliga sommabilder!!
Kram Lotta

Vevve sa...

Åh vilka bär! Jag tror vi kommer tillbaka!!!
Fina sommarbilder på familjen. Åh lax fick ni också, det var väl för att Thomas inte var med! I skrivandets stund så är faktiskt Thomas, farfar och barnen ute och fiskar, vi får väl se hur det går! :-) Pappa kom just hit till stugan med sin bärbara dator, så den anföll jag genast!
Njut nu av era sista dagar på Lungön innan vardagen hemma börjar om igen! Kram Veronica

Fyra årstider ♥ My Lovely Four Seasons sa...

Hej söta Tess
Jag hittade en flaska till dig idag..men jag letar vidare så att det blir några stycken i alla fall. Kan skicka dem sedan när jag fått ihop några stycken.

Jag säger som du tänk om vi både närmare..då skulle jag gärna vilja träffa dig. Min man och jag kikar på dina barns hus i trädgården. Min man är helt uppe i att bygga träkoja nu och jag kollar fina fynd:-)
Kram Lotta

Hjärtat Mitt sa...

En sån liten stuga skulle man ha!
Det låter verkligen toppen.
Allra bäst när det är fint väder oxå, kan jag tänka mig :)
Vilken härlig lyx att få bären plockade åt sig på det viset. Mums!

Ha det fortsatt skönt!
Kram Mari