fredag 24 juli 2009

Tänk att det kan vara så avkopplande med egen tid i köket...

Just nu försöker jag njuta av livet så gott det går. Och min nya avkoppling är i köket hemma och i stugan det är helt underbart att få stå i fred en liten stund med eller utan små trollungar som vill ha all uppmärksamhet.

Visst det är en otrolig lycka att få ha fött 4 trollungar som nu kämpar och växer för att snabbare än man tror lämna boet. En tioåringa som tror han är stor och struntar i vad mamma och pappa säger för han är bara stor helt enkelt.Tvillingar på 9 som inte svarar när vi ropar deras namn och just nu slits mellan barn och tonåring tror dom.I bland är dom småa och nästa stund är dom stora som broder och vill inte lyssna på våra regler utan tar sin egen cykel och åker till kompis utan lov.
Och sist ut har vi familjens charmtroll en tvååring som kan allting själv, och när dom små underbara ögonen vaknar på morgonen så älkar hon mamma. Hon både vill och tror hon kan allt, slits mellan att gråta när mamma lämnar henne för en promenad och nästa stund är hon bara glad och vinkar.
Förstår ni att det är underbart i mitt kök, där det ibland är alldelens tyst och jag kan höra ljudet av elvispens surr.Denna sommar har vi fått en absolut favorit tårta som inte går att mäta med något annat just nu. Alla älskar den och den leder icas recept för marängtårta.Receptet hittar ni på buffe tidningen.En egen gjord mjölkchokladtryffel mellan bottnarna, som man gärna skulle kunna äta upp om man skulle vara lite nere det hjälper.
Kvällen har bjudit på godavänner, så jag var även tvungen att baka mitt eget Focaccia bröd. Det gick hem hos stora och små.
Har ni märkt min blandning av rosa och röda toner även i köket när jag bakar. Åh jag bara njuter.
Ha en underbar helg och unna er lite egen tid i köket när det är för mycket det hjälper.
Kram Tess

7 kommentarer:

hemma hos lilla mej sa...

Visst är det väl underbart med barn.Men även stunder för sig själv är viktigt.Man kan inte be att få detta recept på tårta.Skulle vara skoj att prova.Tjejen fyller 10 år snart!!!!!!Ha en mysig lördag krramizar ~~~~RITA~~~~.

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Hej hej!

la du di barna är underbara ...många härliga skratt & funderingar får man av dom...

ljuvlig tårta...*smack*

så fina baksaker du har i köket...

Kram nilla

Fyra årstider ღ My Lovely Four Seasons sa...

Förstår dig precis..mina barn är 7 och 10. Härom dagen tog han sin kompis som är 5 och for till blåbärsskogen vid bäcken..vid den djupa dammen hittade vi dem..höll på att dö på kuppen.

Och alla dessa frågor, alla dessa snäsiga svar..lika mycket som de är underbara..att vara mamma och fru är ett heltidsjobb.
Kram Lotta

Vevve sa...

Jo den tårtan var riktigt riktigt god!! Måste prova göra den själv snart...
Kram Veronica

Börjelundskan sa...

Hej!

Tack för titten och kommentaren, den värmde :)

Tårtan ser sååå god ut, visst är det avkopplande att joxa i köket ibland,om man får vara ifred vill säga. Mina är stora och utflugna redan, men jag minns minsann hur det var.

Ha en fortsatt härlig helg! Lraam Cin

mitt skärgårdsliv sa...

Underbart med 4 trollungar, jag har 2 st. Älskar även att såt i köket ifred och baka utan trollungar ;)Brukar fundera hur livet skulle vara med flera barn men men... kanske sen :) Tårtan ser så god ut! God fortsättning på helgen!

LenaS sa...

Visst är det väl fantastiskt att se sina barn växa och utvecklas även om det inte alltid är så lätt att vara förälder ;o)
Ha en fin dag!
Kramis/LenaS